Med.Over.Net

Izgorelost

Burn out sindrom, izgorelost zaradi dela, adrenalni zlom, anksioznost in depresija v povezavi z izgorelostjo in zdravljenje izgorelosti. Kakšni so znaki, kako ukrepati v različnih stopnjah izčrpanosti in o posledicah izgorelosti. Kdo ima predispozicije za izgorelost in o preventivi?

28-letnica in slabo počutje

Default avatar

mamica dveh fantkov

Pozdravljeni,

zasledila sem vaš forum in prebrala kar nekaj vaših nasvetov, ki so odlični.

Naj vam povem svojo zgodbo.
Ko sem bila stara 17. let so se mi pojavljali vsakodnevni glavoboli, ko sem hodila se mi je vrtelo....
Zdravniki so rekli, da imam alergijo... sama sem po dveh letih prišla do spoznanja da imam depresijo. Jemljem Mapron, eno tableto na dan, že od približno 20 leta. Vmes sem imela dvakrat premor, ko sem bila noseča, sem se počutila super in nisem potrebovala zdravil.

Jemanje zdravil naj bi bilo vsakodnevno, parkrat sem pozabila vzeti tableto in sem se počutila zelo slabo.
Imam vzpone in padce. Služba mi vzame veliko časa, imam otroka ki mi pomenita vse na svetu.
Zadnje čase se občasno počutim malo slabše, spala bi tudi popoldne čez vikend z otrokoma, ampak po spancu nimam kaj več energije. Že tako zaspim okrog 21 in vstanem okrog 5:30 ure.
Bi mi mogoče lahko priporočali kakšne tablete za dvig energije. Poskušam tudi športati ampak mi enostavno komaj kdaj znese.

Da bi opustila jemanje tablet verjetno zaenkrat ne pride v poštev. Bi pa rada živela normalno, kljub tabletam. Dve leti sem živela v obupnih glavobolih, bolečinah, bila čisto na tleh in energije, sedaj lahko živim normalno. Je dolgotrajno jemanje antidepresivov zelo škodljivo?

Hvala za vsak vaš odgovor
Default avatar

misa komar

Pozdravljena,

ja, tabletke še kar uživajte, saj bi bilo prenehanje velik šok za vaš organizem.

Če prav razumem, imate 28 let, dva poroda za seboj, službo, pa še v mladosti ste imela težave s počutjem depresijo - najbrž je že takrat prišlo do porušenja energetskega ravnovesja in posledično do cel kup simptomatike - ki ste jo opisala. Otroka sta še majhna in tudi zahtevata veliko časa in energije. Zato je popolnoma normalno, da ste kronično utrujena, brez energije, nenaspana, ......

Ali bi poskusila s Cellfood kisik za življenje, to so kapljice, ki jih pijete vsaj 2-krat dnevno v 3dl navadne vode. Nudijo vam tisto kombinacijo življenjsko pomembnih hranil, skupaj z biološko dobrim (ali kot mu tudi pravijo:tekočim) kisikom, ki omogoča vašim celicam - to je vsemu organizmu, da se lahko optimalneje "napolnijo" z energijo in pri tem tudi očistijo celičnih strupov, nerabnih snovi - ki ravno tako, če so v celicah in med njimi, trošijo energijo celicam.
Te Cellfood osnovne kapljice vam bodo omogočile, da se boste v cca 4 do 6 mesecih optimalno regenerirala in s tem stabilizirala vaše kronično pomanjkanje energije, ki je posledica vseh vaših nevšečnosti ( najbrž ste v vseh mojih prejšnjih priporočilih prebrala kaj so stresi in kako stresi povzročajo cel kup nevšečnosti. Te bolečine, vnetja, utrujenost,...pa so le sporočila naših možganov, da so popolnoma izčrpani in da moramo nekaj spremeniti v načinu življenja...).

Prve znake izboljšanja počutja boste začutila po 3 tednih do 1,5 meseca, odvisno od tega, kako hudo in koliko časa (leta?) ste že takole podenergetizirana.

Cellfood je potrebno uživati redno, čim bolj ob istih urah zato, da telo VE, DA BO DOBIVALO REDNO OB ISTEM ČASU njemu življenjsko pomembna hranila v majhnih dozah. Uživamo na tešče zato, da je izkoristek najboljši in s tem tudi učinek delovanja. In uživamo ga z navadno vodo iz pipe, v vsaj 2,5dl do 3dl vode.
( lahko ga kupite v Sanolabor, lekarnah, pa tudi na http://www.cellfood.si)

Ko boste začela čutiti, da imate več energije, da niste več tako utrujena, da postajate celo boljše volje, to bodo znaki, da se vam energetsko stanje izboljšuje.
A prve tedne boste hodila večkrat na vodo, lahko tudi blato, lahko boste kakšno noč spala kot ubita, lahko bo kakšen popoldan, da vas bodo možgani prav prisilili, da greste spat,... vse to bodo ravno tako znaki, da Cellfood deluje. Vaše telo je tako izčrpano in s tem tudi "zapackano s celičnimi metabolnimi ostanki, da mora Cellfood najprej počistiti celice, da bodo potem sposobne tvorbe energije in tako boljšega počutja, manj utrujenosti."

IN KO BOSTE na Cellfoodu vsaj 3 mesece, potem bi vam pa predlagala, da se začnete redno tedensko ukvarjati z neko telovadbo,..- športno aktivnostjo. Naj bo redna, vsaj 2-krat tedenska. Lahko je to pilates, hitra hoja, tek, fitness,...joga.

Poskusite in videla boste, da se da marsikaj spremeniti in izboljšati,....še tako mlada ste, in vaša otroka vas zelo zelo potrebujeta. In še vse življenje je pred vami.
Vi si boste izbrala njegovo pot: ali da boste polna energije, vitalna, pozitivistka, s čim manj boleznimi ali obratno brez enegije, večno izčrpana, s cel kup skrivnostnimi težavami, boleznimi.... samo odločiti se morate, začeti, ne obupati, ker se čez 10 dni še nič ne zgodi (kaj je to v primerjavi z leti slabega počutja), in držati se morate reda, PA SE BO ZGODILO!
Lahko me še vedno kontaktirate, če se vam porodi kakršnokoli vprašanje.... držim pesti, lp m