Forum: Oksidativni stres

Stres povzroča bolečine v želodcu, plitko dihanje, tesnobo v prsih, paniko, kronično pomanjkanje energije in druge nevšečnosti. Kako ga reševati in kako preprečiti? Ali se lahko uspešno otresemo škodljivih posledic novodobnega načina življenja?

stres-tresenje

Forum je zaklenjen
Default avatar Gost 9 Maj 2016 09:10

Ali je možno da zaradi stresa občasno se začnem tresti(kot da bi me zeblo), ker zadnje čase sem veliko pod stresom v službi in v istem obdobju opažam tudi tresenje?

Zaklenjeno Povezava Prijavi objavo
Avatar misa komar 9 Maj 2016 13:25

Pozdravljeni,

seveda je zelo velika verjetnost, da je to mrazenje posledica stresorjev iz okolja (mobing, fizična, umska preobremenitev).
Osebno sem popolnoma prepričana, da je to simptomatika stresnih dogodkov.
Takšno mrazenje občutite takrat, ko je vaš živčni sistem z možgani preobremenjen. Ta preobremenitev možganovine troši ogromno energije in posledica tega je, da se tako hormonski regulator kot imunski sistem ZELO AKTIVIRATA. Ko se vključi imunski sistem pomeni, da mora nekje nekaj "braniti ali napadati". To mi poznamo -občutimo kot VNETNI PROCES.

Pri vas je živčni sistem zelo obremenjen, preobremenjenost pa vodi tudi v vnetje živčevja. Ta vnetja občutimo na različne načine: vi ga očitno občutite kot mrazenje ( to je ta vročica z rahlim tresenjem, spastičnostjo....), lahko tudi rahla panika-otrplost.........

Ko se vam to zgodi, vam predlagam, da začnete mirno, globoko dihati in poskusite misliti na dihanje. To mirno globoko dihanje izvajajte vsaj 5 do 8 minut, ali vsaj 30-krat vdihnite in izdihnite! A globoko in počasi!! To dihanje je orodje, kako na mehanski način umirimo možgane, da ne tvorijo več toliko stresnih hormonov in s tem povzročajo vnetne procese (ki jih vi občutite kot mrazenje). Tako dolgo morate izvajati zato, ker možgani potrebujejo 8 do 10 minut, da lahko spremenijo navodila za tvorbo hormonov sprostitve (endorfini) in ne tvorijo več stresnih hormonov (kortizol,adrenalin).

Tako, upam, da sem vam odgovorila, pa tudi dala neko napotilo, kako boste lahko obvladoval pojavljajoče se mrazenje.

lp m

Zaklenjeno Povezava Prijavi objavo
Stran 1 od 1
Na vrh