Forum: Oksidativni stres

Stres povzroča bolečine v želodcu, plitko dihanje, tesnobo v prsih, paniko, kronično pomanjkanje energije in druge nevšečnosti. Kako ga reševati in kako preprečiti? Ali se lahko uspešno otresemo škodljivih posledic novodobnega načina življenja?

Izpadanje las

Forum je zaklenjen
Default avatar AnŽe_99 5 Maj 2016 10:12

Zadnje čase sem v šoli pod velikim stresom, in me zanima če je možno da so mi zaradi tega začeli izpadati lasje. V šoli je zelo napeto in v zadnjem mesecu sem opazil vsakič ko si obrišem glavo po pranju na brisači veliko las. Skrbi me da mi nebojo izpadli vsi...

Zaklenjeno Povezava Prijavi objavo
Avatar misa komar 5 Maj 2016 17:05

Anže pozdravljen,

seveda je možno, da stresi, ki jih dijaki doživljate v šoli, povzročajo tudi izpadanje las. Če pa ste še v obdobju pubertete, je pa tak izpad las lahko še močnejši.

A zato ni še nobene panike, da bi ostal brez las. V tem obdobju dozorevanja sigurno ne.

Lasje nam vsem vsak dan izpadajo. In to kar nekaj 100 las na dan. Istočasno se že tvorijo novi v "praznem lasnem mešičku". Tako se dogaja tudi vam. Ravno tako močneje izpadajo jeseni in spomladi, a se vsi izpadli lasje obnovijo.
Če bi se pa izpadanje las ponovilo enkrat po 25.letu starosti, ali od 30. do 40. leta, potem pa bo verjetnost, da boste lahko imeli bolj redke lase. A to je genetsko pogojeno. Poglejte svoje starše, stare sarše, strice.... Če je v družini veliko plešastih ali moških z malo las, potem se Anže temu ne bo dalo izogniti. To je tako kot ste podedoval svojo višino, barvo las, oči, suhost/debelost, krhkost, čvrstost kosti, .......
Naravi se ne moremo izogniti in je ne moremo prelisičiti....A veste, da je že dolgo dokazano, da je moškost vedno povezana s plešavostjo. Vsi moški, ki so ta pravi moški - z veliko moških hormonov in manj ženskih, so pač plešasti. Moški hormoni povzročajo plešavost. Tako vse ženske, ki jim v aktivnih letih odpadajo lasje in imajo manj las, imajo veliko moških hormonov.
Ne vem, če veste, a tako moški kot ženske imamo moške in ženske hormone. Samo da je razmerje, količina moških/ženskih hormonov ekvivalentna spolu, ki ga imamo.

lp m

Zaklenjeno Povezava Prijavi objavo
Default avatar me to 1 Jun 2016 07:50

Pozdravljeni
Od 17 leta vsako leto bolj brez las, sedaj pri 45 sem na temenu skoraj brez. Ali to pomeni da imam preč moških hormonov in kako se to ugotovi?

Zaklenjeno Povezava Prijavi objavo
Avatar misa komar 1 Jun 2016 12:01

Pozdravljeni,

če bi želeli vedeti kakšno je razmerje moških vs.ženskih hormonov v vašem organizmu, vam morajo narediti nekaj testov krvi. Tovrstne teste izvaja privatni diagnostični laboratorij MediLab, ravno tako jih delajo ustrezni laboratoriji na dermatološki kliniki,......
Dermatolog ali osebni zdravnik vam lahko predpiše ustrezne analize krvi. Če vam te teste odobri dermatolog, potem so lahko brezplačni. V kolikor pa to naredi osebni zdravnik ali pa vi sami v MediLabu prosite za tovrstne teste, potem so plačljivi.
Plešavost je tudi dedovana, to najbrž veste. Na dermatološki kliniki, ustreznih dermatoloških ordinacijah, tako javnih kot zasebnih (pazite, koga izbirate) vam lahko izvedejo vse te teste vzroka plešavosti.

lp m

Zaklenjeno Povezava Prijavi objavo
Stran 1 od 1
Na vrh