Med.Over.Net

Urgenca

Odgovarjajo: Sašo Rebolj, dr. med., spec. družinske med.

Posvet o urgentnih stanjih, bolečinah, povišani temperaturi in poškodbah. Kje poiskati pomoč?

Sašo Rebolj , dr. med., spec. družinske med.

SRebolj

menstrualna migrena?

Default avatar

šišška

Spoštovani dr. Rebolj,

stara sem 32 in že vse življenje imam različno dolge menstrualne cikluse. Pregledi v preteklosti niso pokazali nobenih posebnosti, tako da je to zame nekako normalno.

Včeraj sem dobila menstruacijo po rekordno dolgem času - 68 dneh (največ do zdaj je bilo 65 in od tega je že 5 let). Ker običajno nimam nobenih spremljajočih težav, me je zato zelo prestrašil sinočnji glavobol. Opazila sem sicer, da me je nekajkrat že en dan pred menstruacijo malo bolela glava, a daleč od npada sinoči. Menstruacijo sem imela že ves dan, zvečer sem bila celo zunaj, potem pa se je pojavil glavobol, po simptomih bolj kot migreni podoben tenzijskemu, bi rekla (ni lokaliziran in utripajoč, ampak mi je kot da bi mi nekdo stisnil glavo). Ker se je stopnjeval sem šla domov, kjer pa je bilo samo še huje. Vzela sem 2 lekadola in šele po eni uri sem lahko zaspala. Danes je bolje, a občutek, kot da bi mi nekaj stiskalo celo lobanjo (okrog in okrog), je še prisoten. Hkrati mi je v glavi tako, kot bi imela zelo nizek krvni tlak.

Sicer sem zdrav človek - tudi zato me je tole stanje prestrašilo. Ker je menstruacija precej močna, sklepam, da gre samo za reakcijo na naval hormonov? prosila bi vas za mnenje in v kakšnem primeru bi mi svetovali obisk zdravnika?

Hvala vam že vnaprej!
Default avatar

SRebolj

Čeprav sovpada z menstruacijo, je lahko vzrok karkoli povzroča glavobol, torej tudi tenzijski ipd... K zdravniku vsekakor če glavobol, bruhanje, vročina, trd vrat ali če vas skrbi in ne veste kaj je....
Lep pozdrav
- - - - - - - -
Sašo Rebolj, dr. med.
Default avatar

šišška

Hvala - najbrž ste mislili, če traja več dni?
No, je povsem minil, tako da mislim, da ni potrebno samo zato k zdravniku. Drugih simptomov (slabost, bruhanje, vročina pid.) ni bilo. Sem se pa zelo prestrašila - ravno zato, ker je bil tako močanin ker me nikoli ne boli glava.
Default avatar

SRebolj

Če je minilo, ni treba k zdravniku. Sicer je razlog za pregled tudi najhujši glavobol v življenju (seveda takrat, ko je)
Lep pozdrav
- - - - - - - -
Sašo Rebolj, dr. med.

Moderatorji

Sašo Rebolj , dr. med., spec. družinske med.
SRebolj