Forum: Urgenca

Posvet o urgentnih stanjih, bolečinah, povišani temperaturi in poškodbah. Kje poiskati pomoč?

Moderator:
SRebolj
Sašo Rebolj
dr. med., spec. druž. med. 

Herpes zoster

Nova tema
Default avatar Anchy 1980 18 Maj 2017 19:53

Pozdravljeni,

Dober teden nazaj sem zacutila rahlo bolecino malo pod desno pazduho. Rahla bolecina se je spremenila v srbecico in po dveh dneh so se pojavili izpuscaji, ki so se razsirili se na levo dojko. Najprej sem pomislila na alergijo. Kljub temu da se je rdecica ze manjsala sem odsla k zdravniku ki je takoj postavil diagnozo Herpes Zoster. Dobila sem zdravilo 1000g ki ga jemljem 3x na dan in jemala naj bi ga 1 teden. Danes je 2x dan jemanja in vsi mehurcki so ze suhi in rdecica okrog njih je skoraj nevidna.
Po prebranem na internetu sklepam da sem dobila blazjo obliko ki se bo upam da kmalu zakljucila. Izpuscajckov je bilo tudi secer malo. Dva zasevka na vsakem po cca 5 pikic.

Najbolj me skrbi razlog za napad virusa. Stara sem 37 let in pocutim se sicer zdravo. Ali je pojav tega virusa vedno posledica hujse bolezni v telesu? Ali se lahko pojavi tudi pri sicer zdravih ljudeh?

Za odgovor se vam najlepse zahvaljuje.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Avatar SRebolj 18 Maj 2017 23:11

Pozdravljena, virus herpes zostra je isti, kot pri (večinoma) otrocih povzroča norice. Bolezen se pojavlja lahko pri povsem zdravih in prav nobene potrebe ni, da bi iskali neke druge "globje" vzroke. Lep pozdrav

- - - - - - - -
Sašo Rebolj, dr. med.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar Sineee 19 Maj 2017 07:04

Ce smem dodat v "tolazbo" avtorici - moj oce je prebolu kar hud herpes zoster pred cca 20 leti in ni bil nikoli "drugace" bolan, ne prej ne pozneje.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar Anchy 1980 19 Maj 2017 20:22

Hvala za hiter odgovor. In hvala za tolazbo :)

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Stran 1 od 1
Na vrh