Dermatologija

Odgovarjajo: prim. Boris Kralj, dr. med., specialist dermatovenerolog, flebolog

sledi starih poškodb kože

Default avatar
Spoštovani,

kožo na nogah od kolena navzdol imam očitno bolj občutljivo. No, verjetno sem za videz, kože, ki ga bom opisala v nadaljevanju tudi sama kriva. Problem je naslednji:

v primeru pikov insektov poleti ali kakšne druge poškodbe, si kožo razpraskam, ker srbi. Potem nastane krasta, ki si jo vsakič, ko se brijem po nogah odlušči. Seveda teče kri in nastane nova krasta in tako naprej. No to sem delala do nedavnega, sedaj sem končno ugotovila, da je to začarani krog in pri britju predel okrog kraste izpustim. Moti me, ker so mi na nogah ostali temnejše sledi na mestih kjer so bile včasih te kraste. In to sledi večih let, tako, da je teh temnejših lis kar nekaj. Zanima me, ali obstaja kakšne vrste piling ali krema, ki bi izboljšala strukturo kože na tem delu. Mogoče obstaja kakšen dermatološki poseg (ne ravno kirurški, ker se za to verjetno ne b odločila), ki bi pripomogel k lepšemu videzu kože. Do sedaj sem poleti ravno zaradi tega nosila večinoma hlače. Ker se sramujem svojih (nekoč) razdrapanih nog, katerih sledi so mi ostale.

Hvala vam za vsak namig ali nasvet.
Default avatar
Pozdrav!

Prvi in najpomembnejši korak ste že storili: prenehanje praskanja in s tem nič več novih sprememb.
Posledice se bodo veliko same sanirale, v primeru , da pa koža ni več vneta, pa se lahko poskusi z depigmentacijskimi kremami, ki se dobijo prosto v prodaji.

Lp
*****************************
Prim. Boris Kralj, dr. med
specialist dermatovenerolog, flebolog
Dermatološka ambulanta
Ukmarjeva 4 , Ljubljana

01/281 11 29
Default avatar
Najlepša hvala za odgovor. Bom poskusila.

Moderatorji

prim. Boris Kralj , dr. med., specialist dermatovenerolog, flebolog
B. Kralj