Med.Over.Net

Dermatologija

Odgovarjajo: prim. Boris Kralj, dr. med., specialist dermatovenerolog, flebolog

Imate težave s kožo? So se vam pojavili lišaji? Se sprašujete ali gre za kožno bolezen ali zgolj za preobčutljivo kožo? Kaj so to ekcemi, bradavice, gljivice in druge kožne spremembe?

prim. Boris Kralj , dr. med., specialist dermatovenerolog, flebolog

B. Kralj

Sum na genitalne bradavice

Default avatar

rožicazaspanka

Pozdravljeni,

stara sem 20 let in še nisem imela spolnih odnosov, nikoli še nisem bila pri ginekologu. Skrbi me, da imam genitalne bradavice. Ali je to možno dobiti, če še nisem imela spolnih odnosov? Po malih sramnih ustnicah, če jih raztegnem, je videti kot neke rumene pikice, izgleda mi kot ostanki mozoljev, ne da se jih iztisniti in nimajo izvodila, sem in tja kakšen ga mogoče ima. Ko sramno ustnico spustim je precej velika in nagubana. Te rumene pikice se pojavljajo tudi pri vhodu v vagino, se mi pa zdi, da so neki roza izrastki v barvi sluznice tudi po himenu. To imam že nekaj let, vendar nisem posvečala posebne pozornosti, ker se mi je zdelo, da so to ostanki mozoljev, saj se mi sem in tja naredi kakšen podkožni.
Par let nazaj se spomnim, da me je srbelo tam spodaj, pa sem mazala s canestenom in je potem nehalo srbeti. Ali je možno, da bi kaj pobrala od družinskih članov, ker se spodnjice od vseh perejo skupaj (sicer se "kuhajo", pa vseeno)? Kako bi lahko karkoli dobila, če še nisem imela spolnih odnosov z nikomer?
Zdaj imam fanta in me skrbi mu to povedat, in tudi nebi rada da gre to kam dlje preden ne vem kaj je z mano, ampak ne vem, kako mu to razložiti...ker čakalne vrste za ginekologa so najbrž dolge?

Hvala za odgovor!
Default avatar

B. Kralj

Pozdrav!
genitalnih bradavic se ne da dobiti brez kontakta, preko opranih spodnjic pa sploh ne.
Gre zelo verjetno za ciste, povečane lojnice, pokazati pa se velja ginekologu.
Lp
*****************************
Prim. Boris Kralj, dr. med
specialist dermatovenerolog, flebolog
Dermatološka ambulanta
Ukmarjeva 4 , Ljubljana

01/281 11 29