Forum: Dermatologija

Imate težave s kožo? So se vam pojavili lišaji? Se sprašujete ali gre za kožno bolezen ali zgolj za preobčutljivo kožo? Kaj so to ekcemi, bradavice, gljivice in druge kožne spremembe?

Glivice na nohtih

Odgovori Nova tema
Default avatar vodnar85 10 Feb 2017 13:30

Pozdravljeni,

imam vprašanje v zvezi z nohtom na palcu noge. Pred nekaj leti sem si poškodovala ta noht, noht je postal črn in čez nekaj časa mi je odpadel. Zrastel je nov noht, ki pa je zopet postal rumen in spet črn. Zaradi vse hujših bolečin (skelenje in čudni hladno-topli občutki v tem prstu in pod nohtom) sem se pred štirimi meseci odpravila k osebni zdravnici, ki mi je povedala, da gre za tipično glivično oboleli noht (okužba se je očitno prenesla tudi na palec druge noge, ki pa ni bil boleč, je pa že bil rumeno-črn). Zdravnica mi je predpisala Atifan tablete, ki sem jih jemala 12 tednov. Sedaj je minil že skoraj en mesec, odkar zdravil ne jemljem več, v nohtu, ki je bil poškodovan pa še vedno čutim neprijetne občutke (skelenje, hladno-topli občutki in občasno zbadajoča bolečina), ob nohtu opažam manjšo izboklinico, med prsti pa črno-rjave pikice.
Zanima me, če je vse to normalno v času zdravljenja glivične okužbe, ki je dolgotrajna (zdravilo namreč učinkuje še nekaj časa po tem, ko ga ne jemljemo več; da pa se noht izraste pa je potrebno tudi več mesecev) ali gre mogoče za kaj drugega.

Najlepša hvala za odgovor.

Lep pozdrav!

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Avatar B. Kralj 17 Feb 2017 09:15

Pozdrav!
Več vprašanj je: ali so bile glivice , ali je le poškodba, drugo: ali je to zdravilo prijelo ali ne, tretje pa je seveda, da prime, da pomaga traja več mesecev, noht začne rasti gladek v obnohtju, bolan, mrtev del pa počasi odpada.
Kaj več pa težko na daleč.
Lp

*****************************
Prim. Boris Kralj, dr. med
specialist dermatovenerolog, flebolog
Dermatološka ambulanta
Ukmarjeva 4 , Ljubljana

01/281 11 29

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Stran 1 od 1
Na vrh