Potovanja.Over.Net

Kam in kako na počitnice

Odgovarjajo: Potovanja.Over.Net

dopust z najstnikom

Default avatar

s šolo?

kak predlog je napisal/a:
Čakaj, tole mi je zapelo za uč - S ŠOLO v NY???
Default avatar

predračun

Ali mulc ni v nobenem klubu, pri skavtih, kjerkoli? Samo doma čepi. Tole ne bo dobro, res ne! Če res želi z vama, se peljite kam v Italijo ali Avstrijo, malo kulture, malo muzejev, malo ..... Če pa temu ni tako, je skrajni čas, da se fant vključi v kakšno dejavnost, v kateri sodelujejo fantje in dekleta njegovih let in gre z vama samo za par dni! Ali pa še to ne? Imam občutek, da je bolj problem tegale dopustovanja v vaju in ne v njem. On je pač kot večina današnje mladine oportunist po liniji najmanjšega odpora- torej, kar so ta stari rekel, to nardim, pa ni problema. Se bojim,da to ni najboljša rešitev. Naj se potrudi naredi plan stroškovnik, potem pa greste. Če nič ne naredi, nikomor ne greste. Konec!
Default avatar

bistvo organizacije in planiranja

ahahahaha je napisal/a:
Pa saj ni nič slabega mislil - vsak mora zaslužiti za svoje življenje, no.

Je pa tole sedaj čisti dokaz, da je izvedljivo zelo ugodno.. Sploh če se agentje oziroma tisti, ki znajo držat rezervacije letalskih vozovnic po agencijah do odprodaje ( Iata sistem - poznam dobro, delala nekoč v eni od agencij in vem, kako se to dela)
Potem vedite, da je v tisti ceni nekje 25-30% zaslužka agencije na vse - letalska karta, tudi nočitve, toliko lahko prihraniš, če sam poiščeš preko spleta in si organiziraš. SPloh če postaneš član lojalnostnih programov določenih letalskih družb in hotelov.
Samo strenirat se je treba in spremljat ponudbe letalskih prevoznikov na njihovi orginalni spletni strani, nočitve direkt v hotelih rezervirat. In ja v internetni dobi še en pameten namig: poiščite discount codes preko spleta za vse, kar uporabite na potovanjih - karte, nočitve, vstopnine. Se najde tega toliko in popustne kode delujejo, preverjeno, kjerkoli po svetu!

Pa spremljajte tuje potovalne forume, ocene na Tripadvisorju Veneri, ipd. predvsem pa forume, kjer se potniki pogovarjajo o letalskih družbah in ugodnih ponudbah: npr. Flyer Talk :D
Default avatar

kak predlog

s šolo? je napisal/a:
Ja, s šolo. Vsako leto imajo prostovoljni izlet v NY.
Default avatar

bistvo organizacije in planiranja

oh... je napisal/a:

Zakaj je pa tebi bilo treba sedj pristavit prste, ker še nisi drugega nič koristnega napisala, kot samo tole? Maš svoj prag za pometanje, ali ne? Že tvoj vzdevek pove vse o tebi.
Default avatar

kak predlog

predračun je napisal/a:
Hodi na vodeno vadbo 3x na teden, ampak tam je večina odraslih, s tamkajšnjimi najstniki si pa ni tako blizu, da bi šel z njimi na počitnice.
Ni čisto prepuščen staršem, on bi sicer marsikaj, ampak ima tako družbo, da tega ne spelje. Narediti plan in stroškovnik niti ni tak problem, je to že večkrat delal skupaj z mano, ko smo hodili na izlete v Nemčijo ali Avstrijo in ker jaz ne znam nemško, je bil prisiljen sam pogledat, kaj se dogaja, kje se dogaja, koliko stane in podobno.
Default avatar

Tbb

Letni dopust je tudi moj dopust in se nismo nikoli podrejali samo otrokovim željam in potrebam. Smo popotniki in meni paše par dni poležavanja na plaži, potem pa par dni akcije po zabaviščih itd. Letos je v planu bivša juga in planiramo da nas bo 14 dni potepanja prišlo samo 700 eur. Lani Češka, Nizozemska in Nemčija cca 1100 eur.
Default avatar

kak predlog

Tbb je napisal/a:
Kako si to splanirala?
Jaz sem računala malo, da gremo Smiljan, Jajce, Drvar, Sarajevo, Mostar, Dubrovnik, Črna gora (mal počitka), potem pa Ohrid, Niš, Beograd, Novi Sad in domov. Naračunala sem krepko več, s tem da bi v Črni gori imeli apartma pri znancih in s tem bistveno ceneje (30€/dan).

Mi poveš, kako ste šli lani? Z avtom? Avtodomom? Pot? Kaj ste si ogledali?
Default avatar

travel111

2,679€ iz Salzburga do New Yorka 2.8-8.8 Air Berlin
1,639€ Nočitve v NYC Holiday Express Manhatan ***
359€ Avto v NYC

Skupaj 4677€
Default avatar

oh...

bistvo organizacije in planiranja je napisal/a:
še vedno smetiš...
Default avatar

bistvo organizacije in planiranja

oh... je napisal/a:
Najdi si svoj citat, mojega pa pusti pri miru. In malo serotonina iz čokolade bo tudi pomagalo, če že sonca nimaš ;)
Pa preberi še kakšen moj nasvet dlje od tvojega predzadnjega. Tatattttta!
Default avatar

še primerjava lastne režije

travel111 je napisal/a:

V NYC pa res ne rabiš rent a carja, no ;) noge, pa podzemna, pa taksi :D

pobrskat je treba še za letalskimi kartami iz Benetk, Graza, ZUricha s Swisairom, Lufto, Britishem preko ceznih evropskih letališč.

Cenovni razpon je od 370-440 sur v ekonomskem razredu po osebi, seveda je treba kupit ene 4 mesece prej, kar je logično, da to splaniraš in prihraniš. Ker če greš pa poslovno, je pa druga pesem.

za 1.630 eur za nočitve? huaaaa!

Se da za ta denar spat že v hotelih s 4 zvezdicami, čisto blizu walk zone. No, jaz rezerviram ponavadi v Hampton Innu ( so del ene verige, katere lojalnostni program imam), za okrog 127 usd na noč na sobo, spijo lahko notri do 4 odrasle -to je fajn v Ameriki, je pa hotel za vogalom Manhattna.

.
Default avatar

kak predlog

travel111 je napisal/a:
Hvala za ponudbo, ampak družinski NY odpade.
Default avatar

oh...

bistvo organizacije in planiranja je napisal/a:
le čemu toliko smetenja...
Default avatar

Tbb

kak predlog je napisal/a:
Nimamo avtodoma imamo pa kombi ki je malo prirejen tako da se da v njem prespati kar nam še kako pride prav kadar smo nekje samo en dan. Se pravi da prenočujemo po kempih, kateri so bistveno cenejši kot na hrvašeke (v Pragi 17 eur na noč za 4 osebe, Korzika 23 eur, Sarajevo 25 eur itd) seboj imamo kemp opremo tako da si povečini kuhamo sami. Velik strošek so vstopnine: npr Legolend 15o eur (za 4), muzej voščenih lutk 65 eur, zabaviščni parki ob Gardskem jezeru vsak cez 100 eur edino kar se mi je zdelo poceni je bil živalski vrt v Berlinu 25 eur za vse 4. Letos teh vstopnin ne bo veliko zato bo tudi dopust zelo poceni. Pot planiramo tako, da ko si zadamo neko pot potem preko neta izbrskam zanimivosti. Vedno si vzamemo par dni rezerve da lahko tam kjer nam je zelo všeč ostanemo kak dan dlje. So pa naša raziskovanja zelo spontana. Zelo priporočam. Mi vedno potujemo sami se pravi brez prijateljev.
Default avatar

a ne vidiš?

kak predlog je napisal/a:
tale tu se norca dela, ker ti išče najdražje možne variante.
Default avatar

kak predlog

a ne vidiš? je napisal/a:

Njegov problem, me itak ne zanima.
Default avatar

travel111

1,870€ POlet iz Benetk v Tokyo z Aeroflotom
491€ Nočitev BestHotel*
482€ Avto Tokyo

Skupaj: 2843€
Default avatar

mnzhm

kak predlog je napisal/a:
EUROPA park, samo je karta na dan 50 eur na osebo, je pa fajn, da ste notri vsaj dva dneva.

Moderatorji

Potovanja.Over.Net
Potovanja.Over.Net