Potovanja.Over.Net

Kam in kako na počitnice

Odgovarjajo: Potovanja.Over.Net

Razprave o popotniških destinacijah, mnenja glede izbora lokacij za počitnice in ideje za popolni dopust.

Potovanja.Over.Net

Potovanja.Over.Net

kako na Sicilijo?

Default avatar

Ro::trv

Razmišljava o dopustu na Siciliji. Kaj predlagate, kako priti na Sicilijo?
S katero agencijo ste potovali?
Kako priti do čarterskega poleta in rezervirati rent a car?
Default avatar

barbara::trv

midva sva šla s svojim avtom ... bilo je super ... prevozila komplet celo Sicilijo.

B.
Default avatar

aja::trv

Mi se tudi odpravljamo dol, gremo pa s svojim avtom. Cene z agencijami za manj kot 1 teden so oderuške (vsaj meni). Kar se tiče čarterja: v primeru, da agencije ne napolnijo letala s svojimi strankami, ki kupijo cel aranžma, bi rekla, da letalske karte ne bi smele biti problem. Seveda pa se je potrebno pozanimat.

Drugače pa je tem o Siciliji tu že kar nekaj, če te kaj zanima, pobrskaj malo nazaj, niti niso stare.
Default avatar

tear::trv

Na Sicilijo je dobro potovati z avtomobilom, ker ga bosta tam potrebovala, saj si je vredno ogledati kraje, med katerimi avtobusne povezave niso najboljše. Vendar pa si sama ne bi upala tja s predragim avtomobilom, ker jih veliko ukradejo. Trajekt med kopnim in Messino je poceni.
Sama sem sicer pred mnogimi leti na Sicilijo (skupaj s fantom) potovala na štop; na poti tja po vzhodni obali in na poti nazaj po zahodni. Če imata čas, se je lepo ustaviti še v Kalabriji; na hribčkih je veliko lepih mestec. Ljudje so zelo prijazni in gostoljubni, hrana in pijača odlična, narava lepa, še posebej manj turistični kraji (notranjost Sicilije).
Lp,
Tea
Default avatar

Mojca::trv

Zdravo!

Jaz sem sla dol z vlakom in je bilo enkratno. Nasploh ima italija zelo dobre povezave med kraji, pa se hitri vlaki so. najbolj zanimiv je bil prehod na Sicilijo, kjer vlak gre kar direkt na trajekt, na trajektu so ze dani tiri in vlak zapelje sam na trajekt. Noro. Vlaki niso dragi. jaz ti priporocam, da gres na lastno rezijo, to je nujno, brez agencije. Ce gres na lastno rezijo vidis veliko vec, kot pa ce gres z agencijo. Najbolje je, da si vzames eurodomino za Italijo in s tem imas 50% popusta do meje z italijo. Pozanimaj se na zelezniski postaji. Mislim, da je to najcenejska varianta.

lepe pocitnice zelim,

Mojca
Default avatar

Tina75::trv

Varianta z vlakom se sliši OK. Kaj pa potem najem kakšnega avtomobila - je to tam doli drago?
Default avatar

barbara::trv

ta .. da ti avto kar tako ukradejo na siciliji je mal bosa :) ... meni se je sicilija zdela ena bol varnih destinacij ... odkar potujem ...
sem že pisala kako sva najin avto pustila na parkirišču sredi palerma kjer so imeli avtomobile parkirane kot domine ... pa ključe sva mogla tam pustit ... ker so mulci prestavljali avtomobile da so prišli do pravega ki je parkirišče zapustilo ...
ko sva šla v muzej in pozabila sprednje okno odprto do fula ... notri pa komplet vsa najina potovalna roba ... naju je vse čakalo na mestu :)

ja ja ... vem začetniške napake :)) sam na srečo se je vse končalo OK ... ne priporočam da poskušate kaj podobnega ... samo pravim da je tam res zelo varno!

B.
Default avatar

Oja::trv

kaj pa nizkocenovni letalski prevozniki? Mislim, da Ryanair leti v Palermo iz Benetk, stane pa gotovo ne več kot 100 evrov.
Default avatar

tear::trv

Če razmišljaš o letalu, si poglej internetno stran:
www.flyairone.it

Gre za notranje lete po Italiji.
Lp,
Tea

P.S.
Glede kraje avtomobilov pa je tako: če si pripravljen plačevati parkinge, oz. kakšnemu mulcu, da ti varuje avto, se pravi plačati, da ti ga ne vkradejo, je prav povsod varno.
Default avatar

811::trv

če bi računal s tem da mi bodo ukradli avto , ne bi bil samo doma , ampak nebi niti imel avta . mislim da smo povsod na istem in ni v sloveniji nič bolje kot na siciliji kamor mislim letos . tudi za črno goro in srbijo so take črne napovedi pa imam avto še vedno kljub temu da sem bil tam z njim
Default avatar

aja::trv

Z letalom it dol je tako - malo sem gledala in preračunavala. Mi gremo štirje, tako da se še vedno najbolj splača avto. Če greš z letalom dol, moraš potem tam najet avto, da si vsaj približno mobilen, če želiš videt kaj drugega kot mesta, kar je spet strošek. Poleg tega, če greš z letalom, moraš malo pogledat na to, koliko imaš prtljage, da pol ne nosiš ko mula, mi smo pa radi bolj na komot, da imamo vse, kar rabimo, v avtu (ko čudežna skrinjica;). Mogoče se bomo malo stiskali v polnem avtu, ampak tudi to je eno doživetje. Zaenkrat še malo cvikam za avto, ampak kakor berem vtise od tistih, ki so že bili, ni panike. Je pa res, če bi bili tako paranoični, tudi iz lastne bajte ne bi stopili (pa še tam se ti lahko kaj naredi).
Default avatar

tear::trv

Se strinjam, da ni za paničarit, a malo previdnosti ne škodi. V J Italiji in na Siciliji sem namrec pogosteje kot drugod videvala razne avtomobilske antivlomilske naprave (drogove ipd.), oz. kaksnega gospoda s kravato, ki je v eni nosil aktovko, v drugi pa avtoradio. Res pa je, da je tega ze deset let in je sedaj morda drugace. Razen tega sama sodim med tiste, ki imam s seboj raje stare cunje in zanic fotoaparat, morda kaksno staro kripo, da sem lahko brezskrbna in se nimam cesa bat.
Lp,
Tea
Default avatar

Hemingway::trv

Ojla!

Pred približno petimi leti sem na Sicilijo potoval z vlakom, tam pa kombiniral štop in javna prevozna sredstva. Danes so cene letalskih prevozov tako ugodne, da bi najbrž izbral ta način.

Lp!
Default avatar

KENJA::trv

Zdravo,mi smo šli na Sicilijo,v mesto Taormina z Globtourjem.Bili zadovoljni.
renta car je na letališču
Default avatar

Niko::trv

V J Italiji so turisti kar dobro zaščiteni, pa čeprav se sliši to zelo čudno. Stvar je v tem, da je Mafija v tem koncu še razmeroma močno prisotna in ima pod sabo tudi veliko turističnih kapacitet, zato je v njihovem interesu, da se turisti počutijo varne. Je pa nekaj res, za nekega turista je to precej nezaznaven pojav, vendar je ta beseda še vedno tabu in jo odsvetujem govoriti na glas v javnosti. (sicer ne bo nihče nikomur nič naredil, vendar se bo zaznala neka napetost v zraku).
Default avatar

Charli::trv

Kakšna pa se vam zdi varianta potovanja z osebnim avtomobilom:

Ljubljana - Sicilija - Sardinija - Korzika - Ljubljana

Ali je že kdo poskusil, ali je to prehud zalogaj za ca. 14 dni (tudi finančno)?
Zanima me tudi, če kdo ve internet naslov trajektov in kampov na tej poti.

Vsak info je dobrodošel.

LP
Default avatar

barbara::trv

bila z avtom na Siciliji in z avtom na Korziki ... da bi vse tole dal čez v 14-tih dneh se men zdi totalno škoda časa ... ker je sicilija ful superca(tam bila v kosu en mesec ... pa bi bila komot lahko še tri) ... tudi korzika superca (bila v kosu 15 dni ... premalo) .. kaj vem ... odvisno zakaj kam želiš ... da bi dobil kak konkreten vtis o destinaciji, se mi ideja ne zdi pametna ... čeprav je zvedljiva.


B.
Default avatar

aja::trv

Tako bom rekla: kar sem se do sedaj poglobila v načrtovanje potepanja, ki ga nameravamo izvesti konec maja, bi rekla, da je 14 dni za vse, kar si naštel, čisto premalo. Je preveč vožnje (s trajekti praktično ne pridobiš čisto nič časa), če pa ti denar ni omejitev, pa seveda lahko letiš od enega konca na drugega. Škoda se mi zdi površno pogledat vse tri stvari. Konec koncev Korzika in Sardinija s trajektom iz Toskane iz Slo niti nista tako daleč kot Sicilija, zato je pomoje bolje, da Sicilijo opravite na enem potovanju, Korziko in Sardinijo pa drugič (ali še tretjič).

Linki za trajekte so že bili, pobrskaj malo nižje v eni temi o Siciliji (2 linka za trajekte iz Livorna in Civittavechie je dal Niko), za Reko-Bari/Ancono pa glej . Kampov je pa pomoje dovolj, tako da ni treba skrbet (vsaj mi se glede tega ne obremenjujemo, mogoče si bomo zrihtali edino naslove od hostlov).
Default avatar

Charli::trv

V bistvu bi blo res mogoče mal preveč na hitr. Čeprav ko gledam, da eni pridejo v treh tednih do Nordkapa pa nazaj...

Je pa res, da bi trajekti kr velik nanesl.
Drugače me pa predvsem zanima narava in potepanje in ne kakšne cerkvice in muzejčki ;)

Samo maja pa temperature morja niso glih najbolj ugodne ?

Bi se pa tut jest priporočal za kakšen link od apartmajev v Kalabriji in na Siciliji.

Moderatorji

Potovanja.Over.Net
Potovanja.Over.Net