Potovanja.Over.Net

Kam in kako na počitnice

Se odpravljate na morje ali smučišče? Ali pa ste se od tam že vrnili in bi radi delili svoje vtise?

Romunija

Default avatar

Radovedna::trv

15.avgusta grem v Romunijo, Mamaia. Vem, da je bilo na to temo že nekaj napisanega, mene pa zanima, če se je kdo v kratkem vrnil od tam. Zanima me, kako Mamaia izgleda sedaj, ko je na višku sezone, ali je izven penzionske ponudbe dovolj in kakšne so kaj cene, ker sva se odločila samo za nočitev z zajtrkom. Pa kako je kaj z zabavo zvečer. Sicer nisva ravno najstnika, vendar se kakšna glasba zvečer kar prileže. Ali je bil kdo v hotelu Viktorija(so vas dali v prenovljeni del?) in ali je šel kdo na izlet v Bukarešto in z ladjico po Donavi. Hvala za kakršno koli informacijo.
Default avatar

Deja::trv

Katastrofalno,svinjarija,...groza od groze,nikoli več
Default avatar

refosk::trv

Jaz sicer nisem bil tocno v mamaji bil sem pa v costanti in nizje ob obali. Cistoca res da ni na visku a vseeno ni tako katastrofalno. Ne priporocam avtokampa ali hotela nizje kategorije (bili smo v hotelu ** in je blo porazno, scurki kar po kopalnici, tus rjava voda ... ) ker je tam res katastrofa. Mi smo bili ob obali kar v apartmaju, ki smo ga dobili na kraju samem ( prijazen mozakar nas je pospremil prakticno do svojega stanovanja kjer smo prebivali 5 dni ). Plaze so pescene toda polne smeti ( ogorki, organski ostanki - lipine banan naprimer ). Vidi se da je tam se zmeraj balkan.
Moji podatki so sicer iz leta 2002 ko sem bil na potepanju po romuniji z kolegi.
Cene so pa izredno nizke za pivo se spomnem smo dali na plazi okoli 80 SIT ( cene v Lejih se ne spomnem vec ).
Za pizzo v restavraciji smo dali okoli 300-450 SIT. Problem je bil v tem da oni ne solijo stvari tako da je bilo vse neslano. Predstavljajte si testo neslano ... bah ... cisto brez okusa. Tudi meso je bilo neslano ma piscanca smo se nekako prebavili.
V bukaresti sem bil 2 dni. Splaca se ogledati mesto, se posebej Chevcheskujevo palaco z kopijo Champs Elysees. Kar zanimivo mesto. Dosti tudi nocnega zivljenja.
Ob obali crnega morja je tudi kar precej nocnega zivljenja. Bili smo kar precej okoli po lokalih in dikotekah kjer srecas same Italijane ( moske ) na lovu za zenskami ;). Muzika je bila sicer predpotopna stara okoli 5-10 let pa vendar.
Default avatar

turistt::trv

Prejšnji teden sem se vrnil iz Romunije, Mamaie in vem, da bi se zelo težko še enkrat vrnil v Romunijo. V trgovinah običajno zaračunajo več kot je cena na izdelkih (očitno si vzamejo še napitnino), sicer so zneski od 60 sit naprej ampak so primeri ko te ogoljufajo tudi za veliko več. V restavracijah ti zaračunajo najdražjo jed npr. naročiš pizzo margerito, zaračunajo pa drugo, ki je npr. 200 sit dražja. Prijaznost vsaj večine osebja v trgovinah in tudi restavracijah je porazna, v nekaterih trgovinah te niti ne pozdravijo (pa znajo angleško). Na cestah ti stalno vsiljujejo kakšne izdelke... Če boste slučajno potrebovali zdravniško pomoč, boste spoznali, kakšne so bolnice v Romuniji... Trenutno baje razsaja tudi trebušna gripa (2 v naši skupini sta jo dobila, večina pa nas je imela/ima težave z diarejo).
Če boste šli na izlet v Bukarešto (če greste z agencijo vam bo za ta izlet zaračunala pribl. 60 EUR), vam bo mogoče postalo slabo, umazanija, revščina, prosjačenje na vsakem koraku... Promet je poglavje zase. Črno morje je bilo polno alg in sluzi, voda v pipah močno klorirana...
Zadeva zna biti zanimiva za avanturiste, za sproščene počitnice pa je odvisno od človeka, nekoga motijo nekatere stvari, drugega ne... vsak ima svoj okus.
Default avatar

dejc::trv

Tudi jaz nisem vec najstnik, pa sem bil pred dvemi leti sam z nahrbtnikom v Bolgariji in Romuniji. Bilo je prav lepo-PRISTNO. Potoval sem skozi Bukareštop ( 3 dni ). Nic posebnega se pa splaca videti kopijo Pariza za reveže. Nato sem potoval po poteh Drakule. Bilo je zelo lepo. Spal sem pri domacinih, kateri ti oddajo svojo spalnico, da lahko prezivijo mesec. jedel sem pri domacinih. Imelč sem se res dobro.
V ROMUNIJI PAZITE LOPOVE, KATERI SE IZDAJAJO ZA TURISTIČNO POLICIJO. V ROMUNIJI NI TURISTIČNE POLICIJE. NE KAŽITE JIM POTNEGA LISTA IN DENARJA, KER BOSTE V HIPU BREZ VSEGA. NE VOZITE SE S TAKSIJEM Z NJIMI NA POSTAJO POLICIJE- V AVTU Z LOPOVI.
Baje, da je v Romuniji tega precej okrog turističnih točk in hotelov obleganih s turisti. Marsikdo mi je to potrdil, jaz tega v svojem bivanju v Romuniji tega nisem doživel.

LP Dejc
Default avatar

Radovedna::trv

Sem čisto razočarana, saj so mi na agenciji govorili čisto drugače. Se pravi, da se je potrebno oborožiti s celo goro tablet proti prebavnim težavam. Preko katere agencije ste pa šli in v katerem hotelu ste stanovali? Ali kaj veste, če je šel kdo na izlet z ladjico in kako je bilo?
Default avatar

turistt::trv

Jaz sem podal svoje mnenje glede ljudi, prijaznosti..., kar se tiče goljufanja ipd. je treba tudi vedeti, da se mogoce ne zgodi vsakomur, dejstvo pa je, da zaokrozujejo cene, npr. ce stane 26000 leiev, bos dal 30000 leiev. Treba je biti previden in presteti denar, ki ga dobis nazaj, ker vcasih ''zaokrozijo'' po svoje in si neprijetno presenecen.
S katero agencijo smo sli ne zelim komentirati, ker nisem bil prevec zadovoljen, pa sele ko smo prisli v Romunijo so nam na busu povedali, da so trenutno? alge v morju, da goljufajo, da ima veliko ljudi prebavne tezave, da naj se pazimo prevarantov, ki se predstavljajo za policaje (sicer nisem dozivel in slisal za tak primer). Vodici so prisli 3 krat v enem tednu za pol urce v hotel, predvsem (moje mnenje) z namenom, da so pobrali prijave in denar za izlete, tako, da nismo vedeli kje sploh stanujejo, dali so sicer cifro mobitela. Hotel je imel tri zvezdice in je bil res OK (ne zelim povedati kateri, ker je tam samo ta agencija) le voda v bazenu je bila bolj umazana. Ne smem pozabiti hrane, ki je bila res slaba, (za moj okus). Kar se tice izletov na Donavo in Bukaresto se pa baje vozi 3 ure v eno smer, ceste oz. vozniki v Romuniji pa so bolj tako tako, cena za vsak izlet pa je bila okoli 60 EUR.
Default avatar

refosk::trv

Vsak ima svoja merila. Ocitno tisti ki greste v romunijo se ne zavedate da prihajate v eno izmed revnejsih drzav na balkanu. Turizem ni dosti razvit. Tudi sam sem bil zalo navdusen nad romunijo takoj bi sel nazaj. Mene s cenami niso goljufali pa tudi ce bi me ni prav nic motilo saj so cene bile tako nizke da mogoce sploh opazil nisem tega. Ljudje so bili vsi izredno prijazni, je pa res da nisem potoval s turisticno agencijo ampak sami z kombijem. Prevozili smo celo romunijo. Celo 5 EUR so zahtevali neki pobalini ob preckanju zeleznice v PITESTI-ju pa nisem bil razocaran nad Romunijo zaradi tega. Vsekakor ce pricakujete luksuz in lepo urejena mesta ( zahodni stil ) tega tukaj ne boste dobili. Mi smo spali pri domacinih v apartmajih ( niso znali nic angleskega jezika mi pa romunskega niti pa smo se vse zmenili ) in bili so izredno prijazni in ustrezljivi. Kar se tice hrane sem ze napisal oni ne uporabljajo mocnih zacim , soli pa sploh ne zato je za nas "neokusno".
Ko smo v Sighisuari iskali prenocisce nas je domacin kar k sebi v stanovanje vzel ! Mogoce je ze res da se je v 2 letih kaj spremenilo in da je sedaj vec turistov pa mogoce so zaceli zato bolj izkoriscati toda jaz nisem imel slabih izkusenj. Tudi s taksijem smo se vozili po Bucaresti pa nas ni prav nic ogoljufal, je pa res da smo se vnaprej zmenili za cifro.
Default avatar

turistt::trv

Govoriti o tem kar se kdo zaveda in kar ne, kaj pozna in kaj ne ob predpostavki, da osebe ne poznas ni samo naivno ampak se lahko razume tudi drugace. Vesel sem, da ste se imeli v Romuniji zelo lepo.
Prijazen pozdrav.
Default avatar

urko::trv

No tudi jaz sem bil v Mamaji , z Intelekto , saj ni tako slabo ,pač je treba mal pazit .Bolje da greš v boljše restavracije ,kjer saj po mojih izkušnjah dobiš dobro hrano (cena za večerjo za 2 osebi + vsak po 2 pijači+sladica okoli 500000 kar je okoli 3000 sit ) . Najboljši tečaj za menjavo imajo vodičke 100 eurov nekaj čez 4 000 000 . Drugače pa so cene nižje kot pri nas ,čeprav za razliko od drugih delov Romunije tudi za 100% višje .
Default avatar

Radovedna::trv

Hvala za malo bolj spodbudno sporočilo, sem bila že kar malo razočarana, ker sem se odločila za Romunijo. Saj sploh ne pričakujem de-lux komforta, želim povprečno nastanitev in hrano, pa kaj videt na dopustu, ne se pražit cel teden na plaži. Za to sem pripravljena tudi nekaj potrpet. Lani sva bila z možem v Tuniziji s 3 dnevnim safarijem, je bilo vse živo, ne bi šla še enkrat, vendar mi je bilo v končni fazi zelo všeč.
Ali morda veš kako kaj izgleda hotel Victoria in ali ši šel ali kdo iz vaše skupine na izlet v Bukarešto in z ladjico? Povej še kaj praktičnega iz dopusta, če se ti da. Stokrat hvala vnaprej.
Default avatar

urko::trv

So bili v Bukarešti ,vročina dolga vožnja cena se mi je zdi 65 Eurov , videli samo pol palače , če vas bo več se splača sam najet avtobus ,tako so mi rekli -veliko ceneje . V hotelu pa malo pazi na brisače ,ker se zna zgoditi da ti bodo kakšnjo računali ,čes da si jo ukradel . Drugače se splača sam ogledat Constanco , vozijo beli kombiji vsakih 10 minut do centra , se mi zdi da 20 000 lejev(120 sit) . Kupi si zemljevid (100 000 lejev) ,vstopnina za delfine je 30 000 . Kartice so najcenejše na pošti od 15 do 25 000 ( ne kupuj jih na štantih). Pocen so slaščice ,bureki ipd...
Default avatar

Nata::trv

Ojla!

V ponedeljek sem se vrnila iz Romunije (Mamaia). Kaj na rečem? Nikoli več!!!
Zakaj?
Zato, ker grem na morje z namenom, da se kopam v njem - v Mamaiu se nisem niti enkrat, ker je morje umazano in je tudi zelo cvetelo (sluz -bljak). Saj ima hotel svoj bazen vendat to ni to!
Hotel je bil OK, sobe klimatizirane; hrana dobra (samo je tudi odvisno v katerem hotelu si; tisti z manj zvezdic znajo biti obupni).
Cene v restavracijah - za moje pojme predrago. Trgovine - podobne cene kot pri nas (mogoče določene stvari malo dražje). Splača se kupiti kaj na kašnem štandu. paziti pa moraš tudi, da te ne ogoljufajo.

Če greš na izlet v notranjost vidiš samo eno veliko revščino (potem se zavedaš, kje mi živimo in da je tisti kompeks hotelov na obali samo en veliko izkoriščanje naših žepov - od katerih pa na žalost Romuni nimajo koristi). Je pa dobro iti, da malo sprobaš njihove super avtobuse (nekateri znajo biti tudi brez stekla, hahaha).
Default avatar

refosk::trv

V mojem mnenju nisem mislim direktno prav no nobenega. Pisal sem splosno za vse, ce sem vas slucajno uzalil se opravicujem.
Default avatar

aktivna::trv

Jaz sem tudi prisla v ponedeljek iz Mamaie,z mozem sva imela s seboj tudi vnuka.Bila sva sicer v boljsem hotelu in sva bila z oskrbo zelo zadovoljna-vse je bilo zelo cisto,vsaka dva dni so nam menjali posteljnino, zajtrki so bili vec kot bogati itd...
Morje je res zelo plitvo in z algami, vendar to niso sluzaste alge, saj se te nic ne primejo, ce gres noter-ni pa to juzna Dalmacija.
Z izleti pa je tako: izplaca se pogledati Constanco z ogledom delfinarija, mismo sli na Ovidov otok, kjer smo imeli pokusino vin in kosilo, romunska poroka je odpadla, ceprav je tja menda vredno iti,
nekateri so bili navduseni nad izletom v Bukaresto, jaz nisem sla, ker sem tam ze bila.
Nad izletom na delto Donave pa so bili v glavnem razocarani, ker so se vozili po nekih kanalih in
opazovali ptice, ki pa jih ni bilo prav dosti, na sam izliv Donave v morje pa sploh niso sli, kar so vsi pricakovali, da bodo, tako, da je celodnevna voznja z ladjo po teh kanalih lahko dolgocasna.
Cene hrane niso visoke, ce gres v povprecno restavracijo ali ce v kioskih kupis kake bureke, itd,
ce pa gres v dobro restavracijo, pa je drazje-mi smo placali za tri glavne jedi, tri solate, tri priloge, 1 juho, 1 buteljko vina in ledeni caj cca 1,2 milijona lejev, to je 30 EUR. Seveda pa lahko dobis pivo tudi za 15000 lejev, prav tako odlicen burek itd.
Tako.Sedaj sem ti kar veliko napisala, lepo se imej, vzemi vse s pozitivno mislijo, saj ne gres v Maiami Beach na Florido, pac pa na Mamaio Beach v Romunijo. Ni vse tako crno, kot ti nekateri pisejo, saj je vredno pogledati tudi v druge koticke, ki niso tako super.
Default avatar

Radovedna::trv

Hvala za tole sporočilo. Saj res ne pričakujem Miami Beach, zato sem se pa odločila za Romunijo. Zanimivo mi je videt še kaj drugega, kot cel dan poležavat na plaži. Čeprav roko na srce, morja pa ni čez našo Dalmacijo ali ne.
Default avatar

refosk::trv

Ja morje v Romuniji sigurno ni tako cisto kot v dalmaciji to je enkrat ena. Tam je morje temnejse barve in non stop valovito.
Default avatar

Titka::trv

Radovedna, jaz imam pa naslednjo zgodbo:

tam sem bila od 11.7.-19.7., povem ti, šla bi še enkrat, takoj. Edino kar je bilo, je bilo slabo vreme, tako da se nismo niti enkrat kopali.

Sicer, vsake oči imajo svojega malarja, strinjam se z enim postom višje, ki pravi, da se moraš zavedati kam greš in kaj lahko pričakuješ. Moram reči, da sem pričakovala veliko manj, tudi vodička nam je na poti do hotela povedala same slabe stvari. Toda, raje grem tam, kot na Hrvaško.

Ljudje so prijaznejši, sicer me je motilo, ker jih ne obvlada veliko angleški jezik, vendar se potrudijo pri postrežbi. Mi smo bili v Pelican Beach hotelu, kjer so sobe zelo uredu, čistilke vsakodnevno zelo temeljito opravljajo svoje delo. In brez skrbi smo lahko pustili denar, kamero in fotoaparat v sobi.
Glede pitne vode pa tako: sama sem zelo občutljivo na to zadevo, saj pijem vodo iz pipe samo v domačem kraju, jo sicer zelo obožujem in je to moja najboljša pijača, nikoli nisem niti pomislila, da bi kje drugje pila vodo iz pipe (ne na hrvaškem, ne v Španiji, Grčiji in še kje), tukaj pa verjemi, da sem jo. Najprej z rezervo, potem pa na veliko. In ni bilo nikomur nič.
Morje je zame bolj čisto kot na Hrvaškem (vsaj takrat je bilo), glede sluzenja in alg pa tako, da to je normalen pojav in zakaj se ob tem ne zgražate na hrvaškem ali slovenskem pirmorju, kjer je bilo letos zelo neokusno?!? Pač pride in tudi gre, imaš pač ¨srečo¨, da si takrat tam!!!
Plaže so zelo čiste. Sama sem bila presenečena nad tem, da jih vsako jutro oziroma večer pregrabijo ali na roke ali s strojem, poberejo odpadke in ¨pospravijo¨ ležalnike in podobno.
Vsaka jim čast!

Edino kar imam za pripomniti je agencija. Baje so letos prvič tam, vodičke še ne poznajo kraja in cene izletov so se tudi meni zdele zasoljene, pa tudi ne vem kako razgibane ponudbe nimajo. Tudi mi smo vodičko bolj redko videli, navajeni smo bili na vsakdanje info urice, tukaj pa zelo malo.
Res da nimaš ne vem kaj za videti, saj niso še ne vem kako turistično razviti. Ampak midva sva vsak večer prehodila okoli 5 km, saj imajo čudovito promenado, pot ob plaži vse do Constance. In tam vidiš marsikaj, samo malo moraš pogledati naokrog. Sama sem komaj čakal večer in ta sprehod.

Da povzamem, meni je bilo zelo lepo (razen vreme???). Svetujem ti, da povzameš nekaj pozitivnih odgovorov, za rezervo pa tudi nekaj slabih - da ne bi bila razočarana. Sama sem preprosta oseba, rada spoznavam tuje kraje, ljudi in kulturo; za luksuz pa si moraš izbrati pač kaj drugega (Havaji, Florida, Kanarski...).

Srečno, čim več lepih trenutkov in ko prideš, se javi, da vidimo kako in kaj!

Čavči!
Default avatar

miro::trv

Saj ne moreš verjeti , tema je Romunija pa je treba še malo "pljuniti " po hrvatih.To o lepoti morja je pa že absurd,Lahko "bašeš" ljudi , ki sploh še niso bili na morju ne pa nas.Nekateri ste že prav bolani od teh hrvatov,če jih ne marate jih pustite pri miru. Lp in več strpnosti
Default avatar

Titka::trv

Če nisi/niste dobro prebral/-li, naj te/Vas spomnim, da je pisalo tudi za Slovenijo.

Osebno nimam nič proti hrvaški, moti me le njihov način, to, da nisi postrežen kot bi moral biti ... in sobe ...
Zato sem pa tudi šla drugam. Vsak gre tam, kamor želi. Dajem samo primerjavo, kaj bi dobil za enak denar.

Tisti čas, kos mo bili mi, kje bilo morje zelo lepo in čisto, prav tako plaže. Ne vem kod so vas peljali!?!?
Sicer pa, to je moja izkušnja, vsak doživlja drugače. Kot sem že zadnjič napisala, odvisno kaj pričakuješ!
Vsak ima svoje mnenje in ga tudi mislim da lahko pove. Mar ne?

Pa srečno!