Potovanja.Over.Net

Kam in kako na počitnice

Odgovarjajo: Potovanja.Over.Net

dunaj-silvestrovanje

Default avatar

piki::trv

Vprašala bi vas, če je že kdo silvestroval na Dunaju?
Razmišljala sem, da bi odšla s 6 letno hčerko pa ne vem ali bi bilo potovanje in izleti prenaporni in baje na Dunaju piha zelo hladen veter.
Če že imate te iskušnje mi jih prosim zaupajte.
Hvala lepa.
Default avatar

Romy 25::trv

Pozdravljena Piki,

Lansko leto sva s fantom silvestrovala na Dunaju. Res je kar praviš, da na Dunaju zelo, zelo piha veter in to kar precej hladen, vendat to samo ob Donavi, na trgih in ulicah, kjer pa se silvestrovanje dogaja pa vetra ni čutiti. Moram priznati, da je silvestrovanje na Dunaju res nekaj posebnega in nepozabnega. Midva sva praznovala na ulicah. Sploh ni toliko petard in podobnih pokajočih zadev, kot v Slo. Dogajanje je razpotegnjeno po vseh ulicah in trgih, na vsakem odru se vrti drugačna zvrst glesbe, tako da se najde za vsakega nekaj. Na "štantih" prodajajo topel punč (nekaj podobnega kuhanemu vinu, vendar zame 100X boljše). Punč ti natočijo v posebne skodelice na katerih piše Dunaj in je Dunaj na njih tudi naslikan,. To skodelico ob nakupu punča plačaš, potem pa jo lahko vrneš in dobiš denar nazaj, ali pa jo lahko odneseš domov. Veliko je tudi "štantov" s hrano, od obloženih kruhkov, do sladkih specialitet, skratka vse kar ti srce poželi. Cene so pač "dunajske" to pomeni ne preveč nizke. V lokalih in gostilnah je hrana in pijača za moje pojme zelo draga, na ulicah pa je malo zmernejša. Dunaj v božično novoletnem času je res zelo, zelo zanimiv in vreden ogleda, kljub temu da tu pa tam kdaj ob Donavi potegne hladen veter. Vzemite s sabo nekaj toplega za oblečt (kapo, šal, rokavice...) pa kar pogumno na pot. Šestletnici pa bo po mojem mnenju to potovanje tudi všeč. Le pogumno na pot. Če pa vaš še kaj zanima pa kar mirno vprašajte.


Lp Romy
Default avatar

meri::trv

Pozdravljena!

Ah Dunaj! Ja res je nekaj posebnega. Nekaj let je že tega, tudi jaz sem silvestrovala na ulicah. S petardami je tako, na določenih mestih jih je bilo zelo veliko, sva se pa prijateljico ustavili v enem delu slavnega lunaparka - Pratra in sva se imeli krasno. Glasba za plesat, ob polnoči dunajski valček in šampanjec, ki so ga imeli skoraj vsi s seboj in ponujali vsevprek, tako da nisva bili prikrajšani za čisto nič, čeprav sva bili zunaj.
Kar se pa mraza tiče... ja je bilo "pasje" mraz, ampak Dunaj te s svojo čarobnostjo popolnoma prevzame in nizke temperature vzameš v zakup.
Le odpravita se, zagotovo se bosta imeli nepozabno. Srečno!
Default avatar

bikec::trv

Uh ja tud jaz bil lani na ulicah Dunaja za NL. Ne vem sicer kje si bila ti, jaz sem dal skozi v bistvu kompletno ponudbo dogajanja, končal pa pri rathaus-u. Zadeva je res dosti bolj razgibana kot pri nas, ljudi veeeeliko, petard pa pred samo polnočjo res ni nev koliko (beri še znosno).
Ko pride polnoč, pa ne slišiš več drugega kot pokanje, to pokanje pa traja bistveno dlje kot pri nas. Je pa tako, da vsaj jaz nisem opazil kakšnega organiziranega ognjemeta, pač pa mnogo privatnih in manjših ognjemetkov.
No to je bilo sicer malo graje, ve ostalo pa je hvalevredno kot je že prej napisala Romi25.
Zares lepo, sicer hladno, vendar če hodiš okoli in pri tem primerno skrbiš za hčerko, da se ne razideta, zna bit za obe zelo prijetna in pozitivna dogodivščina. Splača se it že čez dan malo naokoli, saj je čez cel dan kar veliko dogajanja - od plesne šole čez dan, do vseh mogočih lutk in podobno. Tudi okrašenost Dunaja je zelo lepa, edino lučke (okrasne) mislim da ugasnejo do 11 ure zvečer.

Vsekakor pojdi in se imej lepo, pa na topla oblačila ne pozabi.

Moderatorji

Potovanja.Over.Net
Potovanja.Over.Net