Kam in kako na počitnice

Odgovarjajo: Potovanja.Over.Net

Indija, Indonezija ali Kitajska

Default avatar
Konec leta (decembra ) se zopet odpravljam na pot. V ožjem izboru so Indija, Kitajska ali Indonezija. Zanimajo me vaše izkušnje v omenjenih državah v omenjenem mesecu. Kako je z deževjem v Indoneziji takrat, kakšne so temperature na Kitajskem (predvsem jug), skratka vse kar bi bilo uporabno in bi mi pomagalo pri odločanju (tudi cene prenočišč, prevoza - seveda vse po "nahrbtnikarsko")

LP Klea
Default avatar
Bil sem v vseh teh treh deželah. So popolnoma različne in vsaka po svoje zanimiva. Odvisno kaj te bolj zanima.
Indija je najbolj drugačna, kar opaziš prvo minuto, ko stopiš iz letališke stavbe. Nenavadni prizori na ulicah, močne vonjave, močni okusi ponavadi pripeljejo do kulturnega šoka, ki ima le dva izhoda: deželo vzljubiš ali pa jo zasovražiš.
Kitajska je najbolj urejena, a zato nič manj zanimiva z daleč najboljšo hrano. Seveda pa ti boji s kitajskimi uradniki ne uidejo.
Indonezija je znana po čudovitih plažah, čistem morju, tropskem sadju. Priporočam manj turistične otoke od Lomboka proti vzhodu, kjer so domačini prijaznejši in manj vsiljivi.

Cenovno so vse tri dežele zelo poceni, mogoče je še najdražja Kitajska. December je idealen mesec za potovanje po Indiji in južni Kitajski, pa tudi v Indoneziji se najdejo kotički, ki jih deževna doba ne doseže.
Prijetno potovanje! Kemo
Default avatar
Indonezija leži še zelo na ekvatorju, zato še nima tako velike razlike med suhim in mokrim obdobjem, zato v Indoneziji pomeni mokro obdobje predvsem to, da čez dan dve uri dežuje, ni pa neke sile.
Indonezija je zelo prijetna, razen Balija, ki je čisto preveč turističen, in ti priporočam, da zbežiš čimdlje od tam. Lahko vzhodno, lahko pa tudi zahodno. Java je sicer precej naseljena, so pa fantastični ljudje, izredno dobre povezave, izredno poceni, najdejo se tudi fantastične plaže...
Na Sumatri žal še nisem bil, baje je tudi zelo zanimiva.

lp

Moderatorji

Potovanja.Over.Net
Potovanja.Over.Net