Kam in kako na počitnice

Odgovarjajo: Potovanja.Over.Net

Italija

Default avatar
Lep pozdrav!

Letos s punco razmišljava o malo drugačnih počitnicah . Z avtom bi se rada malo podala raziskovati našo sosedo Italijo. Šla bi za kakih 10 do 13 dni in sicer z avtom, obiskala pa bi rada kar nekaj znamenitosti po Italiji in sicer vse do Sicilije. Pot bi bila dolga nekje med 3000 in 4000 km.

Znima me če bi še koga zanimalo takšno potovanje, saj je vsa zadeva malo bolj varna in enostavna z dvema voziloma. Pa še v družbi zna biti zanimiveje.

Vesel pa bi bil tudi predlogov, kaj vse se v Italiji da videti zanimivega in kakšne so vaše izkušnje glede potovanja po njej.

Vsem ostalim pa želim lepe počitnice kjerkoli že...
Default avatar
V Italiji je pa toliko vsega, da bi ti težko rekla, kam pojdi. Ker sem jo že (skoraj) vso prevandrala, bi moral biti malo bolj natančen, kaj želiš videti. S fantom se septembra - oktobra odpravljava na Sicilijo in Sardinijo, ker sta to verjetno edina dva koščka, kamor še nisem zašla. Z avtom je pa tako: Že če greš v Trst, ki ga verjetno malo bolj poznaš, veš, da tam vlada kaos. Zdaj pa si predstavljaj, kakšno je npr. v Neaplju, Palermu, Rimu... (mestna središča nasploh so, joj, groza, za voznika, neveščega vožnje "po italijansko" pa včasih kar pretrd oreh). Imajo pa avtocesno mrežo speljano v glavnem po vsej državi, tako da načeloma ni problema priti na jug v, recimo pol dneva, če greš direkt (ma prideš še prej). In obvezno si moraš nabaviti tisto železno stvar, ki se pritrdi na volan in še nekam, ter ne imeti nič (boljše da tudi radia ne) v avtu, ker kradejo kot srake.
Poglej na <travel.over.net< tam boš našel nekaj o Toskani, ki je dežela v malem in vredna ogleda z vsemi njenimi mesti (Firence, Siena, San Gemigniano...).
Kaj je mene očaralo? Najprej Rim - zgodovina. Začaral me je tako, da sem šla v petih letih petkrat dol. Rima se ne nagledaš nikoli. Firence s svojim svetovljanstvom - kultura. Capri kot rajski otok bugenvilij - mondenost. Pompeji - neme priče dogodka pred dvema tisočletjima. San Marino - država v državi. Benetke - biser v laguni. In nenazadnje, v Čedadu je tako krasna arhitektura, da si zasluži ogleda, tudi če ne greš v Vidussi (nak. center). (Pa Oglej, Gradež, Palmanova (pa ne Mercatone Zeta!) Skratka, Lonely Planet v roke in pogumno!
Se opravičujem forumovcem za daljši post, če te pa kaj zanima, pa vprašaj! LP, P.
Default avatar
Lep pozdrav Penelope!

Najprej bi se ti rad zahvalil, da si se potrudila za tako izčrpen odgovor.

Veš zdaj si me prav ''prestrašila'', na pot se namreč odpravljam z čisto novim avtom. Ne skrbi me toliko promet, namreč nazadnje sem jaz izpadel divjak v Italiji, ko sem pričakoval glede na govorice kako oni vozijo. Malo bolj pa me skrbi kraja ... a misliš da je stvar res tako kritična? Imajo morda po mestih kake nadzorovane parkirne garaže ali kaj podobnega? Kaj bi mi svetovala glede tega? Z avtom pa grem v vsakem primeru ker pol je to izlet kot si ga želim, če grem pa z agencijo .. pol pa se samo teka z enega konca na drugi.

Kar se pa tiče, mojega zannimanja je vse kar je iz preteklosti, narava in predvsem ( men osebno ) oba ognjenika. Glede krajev ki si jih naštela ... bom malo pobrskal da zvem kaj več in potem bi te res morda prosil še za kak nasvet.

Hvala
Default avatar
Midva sva šla predlani z avtom po Italiji pa ni bilo prav nobenega problema. Moj možek je na koncu vozil huje kot kak Italijan, avto pa sva tudi puščala povsod (no, večinoma na park. prostorih, ki pa niso bili varovani). Tam, kjer pa sva prespala (campi, youth hostli, manjši hotelčki) pa so imeli svoje parkirne prostore.
Ne vem, mogoče sva midva imela res srečo (glede na to, kar pravijo - da v Italiji vlamljajo v vozila, da je veliko žeparjev), mislim pa, da se ti kaj takega lahko zgodi tudi v Sloveniji (mogoče še prej).
Vama pa kar zavidam, jaz bi ponovno šla, sploh v Toskano!!!
LP, Jasna
Default avatar
Lep pozdrav!

Draga Jasna ... saj ni noben problem :))) Kar v avto pa z nama ... ( da ne bo pomote .. to milsim resno )

Imel pa bi še eno dodatno vprašanje, če lahko ... kako sta si izbrala prenočišča ... na slepo in kar sta pač našla ali pa stato imela začrtano vnaprej? In če sta to načtrtovala, kje stadobila informacije.
Namreč jaz sem do sedaj prespal kar v avtu, vendar nisem nikoli šel za toliko dni.

Najlepša hvala za vaš odgovor in lep pozdrav...

Moderatorji

Potovanja.Over.Net
Potovanja.Over.Net