Kam in kako na počitnice

Odgovarjajo: Potovanja.Over.Net

Na zahodu Grčije divja močno neurje

Default avatar
Zahod Grčije je danes prizadelo redko, orkanu podobno neurje, poimenovano medikan, ki ovira cestni promet, povzroča poplave in prekinitve električnega toka na več otokih v Jonskem morju. Prekinjen je tudi trajektni promet na območju, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Namestnik ministra za civilno zaščito Nikos Hardalias je novinarjem dejal, da so soočeni z težkimi razmerami zaradi močnega vetra in deževja. Sredozemski ciklon Ianos s seboj prinaša vetrove s sunki do 117 kilometrov na uro, kažejo podatki agencije za civilno zaščito.

Guverner otokov v Jonskem morju Rodi Kratsa je za državno televizijo ERT povedal, da "povsod padajo drevesa".

Poročil o morebitnih poškodovanih ni, čeprav je potonil nek čoln, eno jadrnico pa je odneslo na odprto morje.

Hardalias je povedal, da bo ciklon ostal na zahodu države še nekaj ur, nato pa naj bi se začel premikati proti jugu proti Peloponezu. Neurje naj bi tako vztrajalo okoli 36 ur.

Na otokih Kefalonija, Itaka in Zakintos se soočajo s prekinitvijo dobave električne energije, del lokalnih cest je neprevozen, je dodal. O manjših težavah poročajo s Krfa in Lefkasa.

Na otoku Kefalonija dve letali Ryanaira zaradi vremena nista mogli pristati in so ju preusmerili na atensko letališče.

Agencija za civilno zaščito je pozvala vse, ki so se namenili na pot neurja, naj na pot ne odhajajo, razen če je nujno. Prebivalce na območju so pozvali, naj ostanejo doma.

vir: Slovenska tiskovna agencija
Default avatar
Hvala za dragoceno informacijo.
Bom kar tu na forumu. Ne bom nič potoval. Tu je še najbolj varno.

Moderatorji

Potovanja.Over.Net
Potovanja.Over.Net