Kam in kako na počitnice

Odgovarjajo: Potovanja.Over.Net

Kranj ni več SLO mesto

Default avatar
Ze dolgo nazaj sem se pogovarjala z legendarnim Skofjeloskim slascicarjem na avtobusni postaji. Itak Siptar. Je lepo povedal kaksen je njihov plan, najprej lepo pocasi po bivsi jugi, potem naprej po Evropi. Delajo zelo premišljeno. Cele druzine dajo denar na kup, ki ga potem moski odsluzijo z novimi pekarnami, gradbenimi firmami... in ponovno pomagajo naslednjemu z druzino...tam se nic vec ne najema, pac pa kupi! In ker imajo ogromno denarja tudi na racun drzave ( otroski dodatki...ipd) gre to kot pozar naprej. Glede na vse mozne nove pravice jim ni vec treba znat uradnega jezika, ker mora drzava poskrbeti za prevajalce, prilagodit se ti ljudje itak nikoli nocejo, zenske ne delajo, mularija pa vsa razpuscena.. Njihov plan se uresnicuje ker jim to omogocamo! In ja, Kranj je preplavljen z njimi, pa tudi v vaseh okoli so pokupili hise. Se zelo vidi razlika med njihovimi hisami in nasimi. Oni psov ne sprehajajo, ker pes pri njih ne velja za ljubljencka in ne sme v hiso! Soping centri so polni njihovih zensk s kopico otrok, vsi skupaj razmetavajo stvari brez najmanjsega odnosa, skratka gre za ljudi, ki spodkopavajo naso kulturo! Osebno se z njimi ravno ne obremenjujem, je pa res da me pocasi zacenja motit ta njihov odnos in to, da ce so ze prisli, se nocejo prilagodit in da pravzaprav pricakujejo, da imajo 1001 pravico in nobenih obveznosti!
Default avatar
šipšanjolka je napisal/a:
Saj nima smisla, ker itak berete selektivno, ampak, daj še enkrat preberi vse, mogoče bo drugič šlo.
Default avatar
Imam izkušnje s Kranjem izpred desetletij in tudi "pravi" Slovenci, s slovenskimi priimki in več generacij prednikov na Slovenskem, niso ravno nekaj, kar si človek želi srečati. Kmetavzi fašistični in nič drugega! Imam zelo slabo izkušnjo izpred 20 let in me veseli, da bodo končno dobili svoje. Kar seješ, to žanješ!
Default avatar
Narodi se selijo po svetu in mesajo. Preziveli bodo najstevilcnejsi. Evropejci imajo po 2, 1 ali nobenega otroka. Pocasi bodo mali narodi izginili.
Default avatar
Saj Velenje tudi.
Default avatar
mednožje ti smrdi, pojdi se umit

Veronika celjska je napisal/a:
Default avatar
Srbi vam delajo otroke, nobena noče slovenceljna.ZaskrbljeniStarš je napisal/a:
Default avatar
slovensko se napiše z majhno začetničo, butalec za nepismenost je krivda v lastni zabitosti.Kransterdam je napisal/a:
Default avatar
slovensko se napiše z majhno začetnico, butalec za nepismenost je krivda v lastni zabitosti.


Kransterdam je napisal/a:
Default avatar
Res je, da je šipcev ogromno, res je, da so se naselili po vsem mestu in okolici, res je, da dekleta rojevajo kot po tekočem traku, res je, da skoraj ne slišiš več slovenščine. Povsod so. Njihov doprinos Sloveniji kot taki, je nikakršen. Ostajajo lojalni svoji državi, tu samo črpajo. Itak jim je vseeno, kako delajo z naravo, pripadni so pa samo sebi. To pa so. Zelo. Vendar se po tem ne razlikujejo od ostalih tujcev v Kranju. Srbi so pripadni samo svojim, Bosanci isto, ostali tudi.
In tu je naša poguba. Oni si med seboj pomagajo, skupaj stopijo, vsi za enega. Tisti, ki so zaposleni na takih delovnih mestih v javni upravi, kjer imajo moč dodeljevanja skupnega denarja ali bonitet, poskrbijo, da njihovi dobijo vse in še več. Vsi imajo informacije, kaj, kje in kako, jim "pripada", še vloge jim pišejo naši birokrati tujih korenin.

Mi pa vsak svoj vrtiček čuvamo in se med seboj kregamo.
Default avatar
murphy56 je napisal/a:

Afriski ljudski pregovor pravi:

"Ce hodis hitro, pojdi sam.
Ce zelis priti dalec, pojdi v druzbi. "
Default avatar
murphy56 je napisal/a:
BOSNA, tako je v Bosni, zato pa je BOSNA, BOSNA in sedaj je še Slovenija postala BOSNA.

Samo zato je Bosna, ker so vsi samo MOJ KLAN, drugim pa krast.... Ko bo slovenskih hlapčkov zmanjkalo, bomo še na nižjem nivoju kot je danes Bosna.

Sej vem, dobi en službe nekje na ministrstvu. Potem pa samo svoje zaposluje. Dejansko naredi iz cele ministrska klan. Začeti so dogajati čudno čudne stvari, odgovor ni, nihče ne dviguje.... in potem zamenjajo direktorja in čez noč vsi pišejo o mobingu in ne vem čem še vse, samo zato, ker direktor hoče, da delajo, kot vsi normalni. To take klane, močne klane nredijo, da jim noben več nič ne more, kot tropi opic, vse samo za svojega.....

Slovenci tega ne poznamo, ker smo imeli cesarja, ker nikoli nismo živeli kot jugiči... pod gazdo in med rivalskimi klani, ki so se vedno pobijali za oblst, kot to sicer delajo opice....


Faaaak, smo nizko padli. 21. stoletje, so nam pa klani, ki delujejo kot opice zavladali....
Default avatar
Poznam je napisal/a:
V čem pa je razlika med slovenskimi hišami in albanskimi kullami v vaseh okoli Kranja in v Kranju?
czas zaorać socjalizm
Default avatar
In ta tema paše sem zakaj točno?

Moderatorji

Potovanja.Over.Net
Potovanja.Over.Net