Kam in kako na počitnice

Odgovarjajo: Potovanja.Over.Net

Za lastnike nepremičnine na hrvaškem-vprašanje

Default avatar
ne bo držalo je napisal/a:
Nastaviti si moraš na telefonu, kako ti išče operaterje ("izbira operaterja-samodejno"), to ni stvar operaterja!
Default avatar
Pa dobro.... menda ja ne bomo državljani dokazovali, da smo bili le 48 na svojem na Hrvaškem? Če so uvedli take ukrepe, je dokazovanje na strani države!
Default avatar
Moj sodelavec je ze dva vikenda koristil telih 48 ur. Ne tja grede, ne nazaj ga na meji nihce ni vprasal ama nista. Nobenih dokazil kam gre, nobenih osebnih..... Samo mahali so naprej, naprej.
Default avatar
sveta preproščina je napisal/a:
Vse to smo že poskusili. Ne pomaga.
Default avatar
DA na mejne prehode dajo skener z izpisovalno tablo, ki ti ob prečkanju pokaže uro, datum in registrsko pa si pofotkaš vse skup pa je.
Saj najbrž poskenirajo registrske al ne?
Default avatar
Tole je kar nekaj veste je napisal/a:
Seveda gledajo. Dati moraš vlasniški list, pa potrdilo, da si se prijavil, in kdaj si prišel na Hrvaško. Zelo natančno pogledajo. Včeraj carinik tudi pozdravil ni, ni se nasmehnil in tudi ni rekel, kaj rabi. Samo roko je molil in midva sva dajala. In še ni bilo dovolj, še je roko stegoval... Skratka manira, da te kap.
Default avatar
seveda gledajo je napisal/a:
Hahaha, carinik vaju je na slo-hr meji pričakal leta 2020 ? Hudo.

Ne nabijajte, ker nič od tega ni res. Ob vrnitvi v SLO te na slovenski strani res vprašajo, kdaj si šel čez mejo, to je pa vse. SMS in kak papir o lastništvu je dovolj, da te nihče nič več ne sprašuje.

Na HR strani pa samo mahajo.
Default avatar
predlagam je napisal/a:
Ne. Če že daš osebno, ti jo vtakne tja notr in potem si zabeležn, največkrat pa sam mahajo pejt naprej.
Default avatar
Pomojem je napisal/a:


Torej res preverjajo?
Default avatar
seveda gledajo je napisal/a:
Vse tiste za katere vem da so prečkal mejo odkar obstaja teh 48h, še nobenga niso vprašal za kakršnakol dokazila, kaj šele da bi preverjal al pregledoval. Za en primer vem da je sam ponujal vlasnički list, pa je Slo policaj sam osebno pogledu in reku ok.

Ja vrjetn je tud odvisn na kakšnga policaja naletiš. Carinikov pa na meji že full dolg nism vidla ;)
Default avatar
Od včeraj imamo tA RDEČO, BABE DOBRO VESTE KAJ JE TO, TOREJ NE GRE SPLOH pozabite 48 ur, tega ni več ker nas hrćki ne bodo več tol spustili brez karantene, naši pa ne gor... Torej če hočete na hrvaško razervirajte 14+10 dni...
Default avatar
Bil v zadnjih tednih za vikend večkrat na Hrvaškem preko Dragonje ali Sečovelj. Vedno samo mahajo, oboji naši in hrvaški policisti, niti enkrat mi ni bilo potrebno pokazati papirjev, niti enkrat ni policist vzel v roke moje osebne izkaznice.

Ne vem, ali imajo prepoznavo registrskih tablic (malo verjetno), ali belo stavkajo (bolj verjetno). Ali pa vidijo slo. registracijo in slo. osebno izkaznico in jih bole batak (najbolj verjetno).
Default avatar
če bi veliko vozil zunaj sezone bi vedel da tablice skenirajo in v realnem času mu nariše zeleno ali pa rdečo če kaj ne štima, dobro poglej tisto kamero pred avtom, ta ti tablico poskenira.
Default avatar
Ta mutast je napisal/a:
To zadnje bo vrjetn.
Vem za 2 primera. Sta šla mož pa žena na Hr. On Hr državljan, živi v Slo, ona Slo državljanka. Ko sta se vračala, je Slo policaj res pogledu osebno. Njega, ker ima Hr osebno, je sam vprašu kam gre, ta reku domov, ga policaj vpraša, če ima stalno bivanje v Slo, ta prav ja in to je blo vse. Ženo, Slo državljanko nič. Aja pa reku je, da je zanalašč imel vidno Hr osebno, da bo vidu kaj bo.
Default avatar
seveda gledajo je napisal/a:
Ja, res je. Ni bil carinik, bil je policaj :-).

In ja, je preverjal in zelo grdo gledal. Nisem pa šla čez te prehode, ki jih omenjate. Šla sem ta in prejšnji vikend, čez isti prehod. In obakrat je bilo enako.

Res pa je, da sms nisva dobila. Samo tistega od operaterja.
Default avatar
seveda gledajo je napisal/a:
Sej, od operaterja dobiš, in tukk zravn je datum in ura in to ti je dokaz, neki tazga:

Spostovani! Gostujete na obmocju EU/EEA, kjer lahko koristite zakupljene kolicine vasega paketa. Ostale storitve bodo obracunane po ceniku za gostovanje. Evropska stevilka za klic v sili je 112 in je v vseh primerih brezplacna.

Spostovani! V omrezju EU/EEA operaterja ste priceli z uporabo storitev podatkovnega gostovanja, kjer lahko koristite zakupljene kolicine vasega paketa v skladu s pogoji postene uporabe. V vasem paketu je meja za podatkovno gostovanje v EU/EEA.......
Default avatar
Izredno pameten virus. 48 ur ni nevaren, v 49. uri pa postane smrtno nevaren in moraš v karanteno. 🤔🤔🤔
Default avatar
hmmmm je napisal/a:


Itak hahaha
Default avatar
Kadarkoli, preverjeno! Sem bila sama med tednom,... Ne razumem, zakaj bi nekdo mislil, da samo med vikendom? Saj nikjer ne piše?

Moderatorji

Potovanja.Over.Net
Potovanja.Over.Net