Kam in kako na počitnice

Odgovarjajo: Potovanja.Over.Net

vzpon na Kamniško sedlo

Default avatar
Povabljena sem, da bi se z družbo povzpela na Kamniško sedlo. Skrbi me, ker nisem vajena hribov, pred leti sem bila na Kofcah, mi ni bil večji problem. Na Šmarno prisopiham normalno, skrbi me večurna hoja.
Alpinistične čevlje imam, palice tudi, a oboje nerabljeno ;)
Mislite, da bi zmogla ali naj ostanem lepo doma?
Default avatar
Zmogla boš. Insistiraj, da hodite počasi, pa bo.

Pa zgodaj vstani in se najej, zgodaj je treba iti, ker ko sonce pritisne ...

Je res, da se vleče, gor je pa luštno. Pogled na slap Rinko, Logarsko dolino ...., Grintovec, Brano, Ojstrico, Planjavo, Sukalnik....

Boš videla, ko boš gor, te bo zagrabilo, da se spustite čez Okrešelj do slapa in dol....mene je že.

Very important: Nekaj pred vrhom je levo od poti skrit studenček, tako, da ti gori ni treba nosit veliko tekočine ...priporočam.

Pa prijeten oskrbnik, doma nekje iz Izole, nikoli ne komplicira ...,

Priporočam tudi, da prenočite, se je le dobro spočiti in predvsem pazi na kolena, ko boste sestopali.


P.S. Lahko pa midva skupaj trenirava pohodništvo .... boš videla, da imamo Slovenci planinarjenje v genih...Vesel oče
Default avatar
je to za začetnike je napisal/a:
Vse je odvisno od tvoje kondicije, ker drugače pot ni alpinistično zahtevna. Sedlo ne moreš primerjat s Šmarno. Šmarna je le en kratek sprehodek. Če tam sopihaš pri nekem ne prehitrem tempu, ti sedla ne priporočam.
Default avatar
Vsaj čevlje prej uhodi.
Default avatar
Pot se vleče ku pondelk. Zlasti če štartaš spodaj v Kamniški bistrici. Nekateri se peljejo višje in se potem pot nekoliko skrajša. Se mi pa zdi, da tam zgoraj ni enostavno parkiranje.
Default avatar
Ma jaz sem od tu nekje doma. Pot je lahko lepa ali pa grda glede na družbo, ki jo imaš. Če je empatija pri ljudeh in če jih sploh vsaj malo poznaš.
Zakaj bi sploh s ne znanci hodila gor.
Narava je pa itaq lepa v teh naših krajih, da ne moreš zgrešiti. Stvar je pa v kaj verjameš.
Default avatar
Pot je nezahtevna - se pa vleče, sploh če nimaš kondicije.
Jaz se tega ne bi šel z neuhojenimi čevlji. Odrgnjene noge so bolj zoprna stvar od bolečih mišic zaradi slabe kondicije - tako da - najprej uhodi čevlje.
Default avatar
Jaz pa imam najbrž malo čudno vprašanje, samo vseeno, glede na to, da pravite, da je pot nezahtevna. Ali se mogoče lahko gre na Kamniško sedlo s športnimi copati? Moje Salomonke so namreč že prestare in niso več za v hribe, imam pa športne copate z bolj robustnim podplatom, ki mi sicer na sosednje hribčke dobro služijo. Vem, da hribček ni gora in da varnost pred vsemi, pa predvsem se priporočajo višji čevlji (ki meni sicer niso najboljši), ampak me zanima za to konkretno pot, če bi se lahko izvedla z navadnimi "adidaskami", kot jim včasih rečemo:)

Hvala!
Default avatar
Mene pa zanima, če kdo ve kakšno vreme bo gor v nedeljo? Me je prijelo, da bi šla.. po opisih sodeč ni pretežko. Če kdo ve slučajno, bom hvaležna za informacijo
Default avatar
Do sedla lahko z navadnimi supergami, ni problema, pot je lahka tehnično. Od sedla naprej je pa v vse smeri skalovje.

Zna bit pa dolga za nekoga, ki ni vajen. In pa vroča, zadnja tretjina je izven gozda in nekoliko bolj strma.
Default avatar
sedlo23525 je napisal/a:
Super, najlepša hvala za odgovor, je zelo v pomoč.

Če prav razumem, se torej da peljati še od Bistrice naprej (sem tudi že videla avte prihajati nazaj) in se potem pot sorazmerno skrajša:)
Default avatar
Mislim je napisal/a:
Lepo bo cel vikend, drgač pa še za ostale, ni pretežka pot sam čisto brez kondicije pa še vseeno ne it, to je še vedno 1900m :) drgač hodijo družine z otroki gor, je pa bilo polno prejšnjo soboto, kolona ljudi do Kamniškega sedla, pol se jih mal razgubi, ker nekateri smo še šli na Brano ali na Planjavo, za tja pa ne priporočam vsakemu, da ne bodo spet imeli gorski reševalci delo.
Default avatar
butasto vprašanje je napisal/a:
Da se. Je pa odvisno od utrjenosti tvojih gležnjev - v nizkih čevljih so krepko bolj izpostavljeni kakšnemu zvinu, sploh zgoraj, ko gre pot po melišču.
Default avatar
Pot kondicijsko ni lahka in če že Šmarna dela težave oz. že tja gor sopihaš, potem Kamniško sedlo ni primerno. Pa superge za tja gor tudi ne.
Če nisi sigurna pojdite rajši na Primoža ali Veliko planino.
P.S. Oznaka "lahka pot" pomeni, da je pot tehnično nezahtevna -t.j. ni plezalnih delov - o kondicijski zahtevnosti te oznake ne povedo nič.

Moderatorji

Potovanja.Over.Net
Potovanja.Over.Net