Kam in kako na počitnice

Odgovarjajo: Potovanja.Over.Net

Mama bi odšla v Dalmacijo

Default avatar
Pozdravljeni,
imam mamo, ki je upokojenka. Že par mesecev nazaj je preko upokojenskega društva potrdila rezervacijo za letovanje v Dalmaciji. Glede trenutne situacije so seveda vse skupaj odpovedali.
Mama se s tem še danes ne more in ne more sprijazniti, saj si je očitno tega oddiha zelo veselila. Prišla je na idejo, da bi skupaj s prijateljico odšli v lastni režiji, a zdaj je vse na meni. Želi, da jima najdem primeren hotel ali apartma blizu plaže, tudi peljati bi ju morala jaz, saj ne mama ne njena prijateljica ne vozi avta.
Poleg vsega tega pa bi ju po koncu dopusta čakala še karantena. Sama sem ji predlagala slovensko obalo pa o tem noče niti slišati. :-(
Imate kak nasvet?
Priponke

dalmacija.jpg
(201.55 KiB)

Default avatar
Margitt je napisal/a:
Ja, super se je odločila. Rezerviraš preko spleta, jo pelješ in verjetno vas ne bodo popisali na meji, tako da tudi v karanteno ne bo treba.
Default avatar
Ne samo "ju", tudi tebe, ki bi ju peljala.
Drugače pa dobra izbira, brez turistov, vreme lepo, kaj hočeš več. Razen bolj kredibilne zgodbice.
Default avatar
Margitt je napisal/a:
Tud tebe, tud če bi ju sam peljala.
Drugač je pa milina. Vroče voda topla, ni tolk folka, čeprav dans ko je nedelja, vsaj tuki kjer smo mi, ga je kr velik.
Default avatar
K meni jo pripelji na počitnice.
Default avatar
Kakšen nasvet potrebuješ? Kako jo odvrniti od tega da bi šla ali kam naj gre? Če potrebuješ info glede apartmajev lahko dobiš tudi to.
Če ne bo hodila v nočne klubove, na zabave, nosila masko itd. je povsod enako, s tem si zmanjšaš možnost okužbe.
Default avatar
Ideja mame je super. Samo prevoz bo treba drugače organizirati. Razen, če si pavšalistka ali lastnica nepremičnine, plovila na obali. Ali prosi za prevoz nekoga, ki to je.
Saj mama verjetno ne bo žurala 100 na uro in ne vem kaj še vse!
Default avatar
Margitt je napisal/a:

Naj gresta z avtobusom ali vlakom, odvisno kam gresta, peljala ju ne bi, bi jima pa vse rezervirala preko spleta.
Lahko si pa najdeta se koga tretjega, ki ima avto in vozi, pa gredo skupaj.

Glede karantene za nazaj pa res ni problem, upokojenka je komot 2 tedna samo doma, ti ji pa nosis hrano na par dni.
Default avatar
Se mi zdi, da je prevoz še največji problem. Na vlak, bus in avion ju jaz ne bi poslala. Ima mamina prijateljica otroke, da se lahko zmenite, da ju en pelje dol, drugi ju pride iskati? Tako pri nas prakticiramo. Mogoče imaš že ti dovolj stare otroke, ki vozijo in bi ju lažje vnuki peljali?

Se lahko v službi dogovoriš, da delaš od doma, če te doleti karantena ob vstopu nazaj v Slo?
Če lahko, potem res ne vidim problema: najdeš nekaj variant namestitve, se dogovorite in hop na lep izlet z mami in njeno prijateljico;) Za nazaj si pa dobro play listo pripravi in uživaj v mirni vožnji;)
Default avatar
Kaj bi rada slišala od nas? Da nimaš posebno pametne mame? Povej ji, da se zdaj pač ne hodi na Hrvatijo in to je to.
Default avatar
Osebno ne bi peljala, ker nimam časa za karanteno. Mama in prijateljica naj si najdeta še kakšno upokojenko z avtom in se odpeljejo same kamor bi pač rade šle na oddih. V primeru karantene so lahko potem še dva tedna pri eni izmed njih na podaljšanem dopustu, domači se pa zmenite, da jih oskrbujete preko balkona.
Če ne gre takole, pa stopi do železniške in vprašaj, kako je z vlakom. Včasih je zvečer iz Zagreba zvečer krenil spalnik in po celi noči vožnje zjutraj prispel v Split. Spalnik je kupejski, torej je okužba manj verjetna kot na busu.Do meje v Dobovi ju nekdo pelje, do zagreba pa bosta vzdržali vožnjo z masko, ni tako dolgo.
Default avatar
a to je spet ena od modrosti starejših, ki so tako dobri in plemeniti?
a je ni sram, da tebe mori s svojimi namišljenimi problemi?
Stara ve, kakšni so pogoji za dopustovanje na Hrvaškem, naj se zorganizira, si najde prevoz in gre zaradi mene tudi na Havaje. Ko bo enkrat sama odgovorna zase, bo tudi pogruntala, do kje ji nese. Če pa seveda samo fijakaš vedno zraven, si pa lahko pameten in nesrečen, ker ravno septembra letos ne moreš v Dalmacijo.

Moderatorji

Potovanja.Over.Net
Potovanja.Over.Net