Kam in kako na počitnice

Odgovarjajo: Potovanja.Over.Net

Prehod hr meje brez registracije na portalu

Default avatar
Pred dvema dnevoma me je v nližini Novega mesta ustavil policaj in po pregledu dokumentov vprašal, če sem namenjen na Hrvaško. Pa mu rečem, da bi moral, a še nisem prijavljen na portalu za registracijo.
In - pazite: policaj mi reče, da se itak ni več treba prijavljati in da je on šel že dvakrat zasebno čez mejo brez registracije.
Jasno, da sem mu verjel, a sem vseeno iskal potrditev tega na netu. Nikjer ni podatka o tem.
Me pa zanima, če kdo od vas ve, kako je s tem?
Default avatar
Nikjer ni nič natančnega. Vsaj jaz ne najdem. Na meji je enkrat tako, drugič malo drugače. Tako pravijo tisti, ki so šli čez. Kako je/ bo, ko boš ti/jaz šel čez, se najbrž ne ve.
To je še eden od razlogov, zakaj ne grem. Bom tam par dni, vmes se bo vse spremenilo....?!
Default avatar
Saj se ni treba prijavit, ti vse te podatke poberejo na meji in traja.
Če se prijaviš, preveri osebno, drugo imajo pa že napisano.
Tako si hitreje čez.
Default avatar
Ne rabiš se nič registrirat, na meji poveš kam greš in telefonsko hočejo. Sva bila že dvakrat v juniju.
Default avatar
Bila ravno vceraj. Sla tja in nazaj v istem dnevu. MP Zavrč. Dala dokumente, vprasal me je kam sem namenjena, vzel telefonsko stevilko in to je bilo vse. Minutko je trajalo.
Default avatar
a mi zna kdo povedati je napisal/a:
Sej se nikol ni blo treba prjavlat. To je čist tvoja stvar. Če se boš prjavu, boš hitrej čez, če ne, mal dlje čakaš, ker ti itak vzamejo podatek o tem kam greš in tel.št.
Default avatar
kako pa je s tem, da moraš imet potrdilo o rezervaciji nastanitve? Mi bi šli parkrat čez mejo se kopat - ne bi pa spali dol, ker mi ni za se svaljakt po apartmajih/hotelih.

torej, je možno preko meje samo na "kopalni izlet"?
Default avatar
Greš npr. na kopalni izlet. To poveš na meji. Tam si premisliš in želiš prespati. Te bodo preganjali, sledili tvoj telefon? Ali moraš enostavno nazaj, ker si ob prihodu tako prijavil?
Default avatar
Registracija je bila vedno prostovoljna. Mi smo bili ta vikend na Hrvaškem. Sistem ni deloval in se nismo mogli registrirati, na meji nam pa niti osebnih niso pogledali, kaj šele, da bi nas po telefonski spraševali.
Default avatar
v petek šli tja, isti dan nazaj...nihče nič vprašal, še osebne se jim ni dalo pogledati
Default avatar
Smo šli v sredo čez Dragonjo na HR. Brez ustavljanja, ali kontrole dokumentov. Slovenski in hrvaški policist sta samo zamahnila z roko, ko sta videla naše osebne izkaznice.

Sicer smo bili registrirani na enter Croatia.
Default avatar
Zaželjeno je, da izpolneš obrazec na Entercroatia.mup.hr in ga daš na vetrobransko steklo, ker greš lahko v posebni koloni skozi brez ustavljanja.
Zaenkrat velja za Slovenijo in še 9 držav eu enak režim kot pred corono. Ostale države morajo imeti potrdilo o lastništvu, rezervacijo... Ta režim se lahko zaostri, odvisno pač od stanja v posamezni državi.
Default avatar
My moon je napisal/a:
Aja, drugače pa za tiste z registracijo na Dragonji in Sečovljah ni nobene posebne kolone. Kot že rečeno, pa ta vikend niti dokumentov niso kontrolirali (nikomur, tudi nam, ki nismo bili registrirani, ne).
Default avatar
ni treba tako je napisal/a:
pa tisti v vrsti za tabo ti ne "je.bejo" vse familije in znancev, ker jih ne zadržuješ ☺
Default avatar
Mary MCScary je napisal/a:
Jah očitno je potem tud mal odvisn od tega na kakšnga policaja naletiš ;) v četrtek zjutri so pršle 3 frendice na obisk, so jim iskal Hrvati telefonske št.pa vprašal kam grejo.
Default avatar
A je res tak problem tistih par podatkov v spletni obrazec vtipkat in sprintat potrdilo? Zadeva ti vzame par minut, dosti manj kot preverjanje in debatiranje po forumihm a to rabiš al ne in podobno.
Sva šla zadnjič čez mejo in tudi osebnih izkaznic nbiso pogledali. Naslednji mesec grem ponovno in si bom spet sprintala potrdilo, brez razprav, a ga rabim al ne.

Moderatorji

Potovanja.Over.Net
Potovanja.Over.Net