Kam in kako na počitnice

Odgovarjajo: Potovanja.Over.Net

Zakaj se odločiti za počitnikovanje in koriščenje vavčerja v vzhodni Slovenijo?

Default avatar

Neraziskana Slovenija

Zakaj je koriščenje dopusta v vzhodni Sloveniji odlična izbira?

Nizke cene, manjša gneča, prijazni gostitelji in domačini, ki so veseli vsakega gosta in zanj res odlično poskrbijo, kraji ki so le redko predstavljeni v medijih, kar jim daje neko mističnost, so nepoznani in vas znajo dobro presenetiti.

V kolikor ste ljubitelji gora obstaja nekaj izjemno lepih pohodniških poti od Boča, do Lisce in Kuma ter potem Trdinovega vrha in Mirne gore.

Dobro je obiskati Braslovčko in Žovneško jezero, pot se lahko nadaljuje do Mozirskega gaja oz. Velenjskega jezera, kjer je odlična priložnost za kopanje, na poti proti Celju se lahko ustavite tudi v Žalcu in ob Šmartinskem jezeru.

Lahko se ustavite v Olimju ali Rimskih Toplicah in se okopate v zdravilni termalni vodi.

Na Dolenjskem je veliko manj poznanih kotičkov, ki so izjemno lepi, tu je recimo Kostanjevica na Krki, kjer je tudi kopališče in jama (za ogled je potrebna predhodna najava), pri Šmarjeških Toplicah je naravni toplovodni izvir, ki se mu reče Klevevž oz. Klevevška toplica (prost vstop).

Nato je tu Otočec s svojim gradom, ki leži na majhnem otočku sredi reke Krke.

V Novem mestu lahko greste na sprehod skozi drevored na Marofu, kjer je tudi razgledna točka in predstavitev arheološke poti, lahko obiščete tudi Trško goro s prečudovitimi razgledi in vinogradi. Za ljubitelje železne dobe je odličen tudi Dolenjski muzej, ki se nahaja pod kapiteljsko cerkvijo (stolnico).
Od Novega mesta poteka tudi izjemno lepa pohodna pot na Trdinov vrh (4-5h hoje), ob potoku Klamfer, ob poti je več izvirov s pitno vodo, najbolj znan je izvir Gospodična, kjer je tudi planinska koča (ta izvir je v Bajkah in povestih o Gorjancih- Janez Trdina omenjen kot izvir, ki ti da večno mladost).

Dostop do Planinske koče pri Gospodični in Trdinovega vrha je mogoč tudi z avtomobilom in sicer na prelazu Vahta (pred Metliko), se zavije levo ma makedamsko pot, ki vodi do Planinske koče pri Gospodični, kjer se lahko pusti avto in potem se gre peš na Trdinov vrh (okoli 45min hoje), ob poti je poleg izvira pri Gospodični še izvir Jordan, kjer si je moč natočiti sveže pitne vode.

V Beli krajini je izjemno lep izvir reke Krupe, nekateri ga upravičeno imenujejo za najlepši izvir v Sloveniji, vendar voda žal ni primerna za kopanje zaradi onesnaženosti, je pa mesto izjemno fotogenično. Sprehajalna pot s številnimi manjšimi kraškimi jamami je tudi ob reki Lahinji in si privoščite tradicionalno jed, belokranjsko pogačo.

Pri Kolpi so najlepša kopališča v Gribljah, Podzemlju in Vinici, sam bi izbral Griblje, ki so res na idilični lokaciji in tudi rečna struga je tu globlja, pri Vinici in Podzemlju pa je bolje urejen kamp.

Lahko se odločite tudi za vožnjo s kajakom ali kanujem po reki Kolpi ali reki Krki, obe reki sta primerni tudi za neizkušene oz. manj izkušene kanuiste oz. kajakaše.

Priporočljiv je tudi obisk Križne jame, Bloškega jezera ter Snežnika (grad in gora), v kolikor ste s Primorske ali Notranjske in so vam ti kraji na poti, se veliko vidi, če se ne gre zgolj po avtocesti.

Na poti proti Novemu mestu se velja ustaviti tudi v Gostilni Vovko v Ratežu, ki slovi po res odličnih jedeh, za otroke in ljubitelje odličnih pic pa je na Glavnem trgu v Novem mestu Kralj Matjaž s svojimi odličnimi picami, kavo/čaj s pogledom na reko Krko si lahko privoščite v mestni čajarni pri Kandijskem mostu v Novem mestu. Za petičneže je tukaj tudi Hiša Fink, ki se nahaja na obrobju mesta, v neposredni bližini reke Krke.
Default avatar

Grda resnica čisto taprava

Ne bom nikjer, ker bo trebA ta vaučer vračati
Default avatar

praske123

Svoj vovčer bom koristila kjer bo meni pasalo in niti pod razno ne na vzhodu Slovenije. Nisem podeželjski tip in me kmetije ter ogledovanje jam ne zanima! Vse kar si naštela, me niti ena stvar ni pritegnila, ravno nasprotno. Če so te jame in slapi edino in vse kar imate za ponuditi, pa bog pomagaj... z razlogom niste turistična točka.
Default avatar

nič atraktivno

To je odlično za penzioniste. Kam naj otroke peljem, raje postavite kakšen Gardaland in Aquapark. Mi je znanka omenila, da se gre lahko na neko kmetijo z alpakami za vikend! hahaha cel vikend in vse dneve naj gledam v alpake?!?! saj se hecajo. Kaj naj bi tam počel in zakaj bi kdorkoli vzel nastanitev zaradi alpak. Še živalski vrt na Dunaju obdelaš v enem dnevu, tu pa naj bi nekdo v 5 alpak buljil dan in noč???? se resno sprašujem, a sploh imajo kakšno stranko, ki vzame nočitev. Sem pa raje doma kot na kmetiji z živalmi. Oprosti , ampak to so vasi, ne pa za dopust preživljat.
Default avatar

Adrenalinski park

nič atraktivno je napisal/a:
Za otroke je adrenalinski park pri Otočcu ali paintball park pri Dolenjskih Toplicah.
Default avatar

Bloškojezero

A ni Bloško jezero že bolj na zahodu?
Default avatar

Nekje na meji

Bloškojezero je napisal/a:
Je nekje na meji med zahodno in vzhodno Slovenijo, zelo dobro mesto za postanek, če se potuje iz Primorske proti Dolenjski in Štajerski.

Meni najlepša je Križna jama, kjer imaš izlet s čolnom v jami, prav posebna izkušnja.
Default avatar

da povem še jaz

Kar je avtorica naštela, smo mi, ko so bili otroci majhni, skoraj vse prehodili ali drugače obiskali. In kot kaže, imajo lepe spomine. Zdaj ko so vsi trije že skoraj odrasli, so rekli, kaj če bi šli letos skupaj nekam po Sloveniji (s tem da so že par let sami hodili poleti v tujino vsak po svoje). Pri nas je polno super in presenetljivo lepih krajev, in še sreča, da ni veliko aquaparkov in podobnega novodobnega kiča, ki samo poneumlja že tako ne preveč pametne ljudi.
Default avatar

Problemi problemi

Sploh nisem vedela, da na hrvaškem ni problem dati 150 eur na noč v zalivčku, kjer 5 km naokoli ni žive duše,
v Sloveniji je pa panika porabiti 200 eur zato ker ni adrenaliskih parkov?
Default avatar

Leeleenepr

nič atraktivno je napisal/a:
Ja, nekaj so natempirani izleti, nekaj drugega pa lezeren dopust. Nismo vsi taki, da bi cel teden ali dva naspidirano skakali po adrenalinskih parkih, živalskih vrtovih,... Kakšen dan že, ampak na splošno pa hočem na easy dopust.
Default avatar

Gospod Turizem

Voucherji bodo veljali samo za terme olimje.
Default avatar

pojdi raje drugam

praske123 je napisal/a:
Se strinjam s tabo, da je bolje,d a ne greš tja, kjer avtor opisuje.
Takih zoprnih ljudi kot si ti, niso nikjer zaželjeni. Nerazgledanost in neumnost kar puhti ven iz tebe.
Default avatar

hi hi

Gospod Turizem je napisal/a:
Lahko bi. Ampak kaj, ko mister zna vedno povedati samo: Ne vem, o čem govorite? Tko da nič ne bo.
Default avatar

Točno tako ja

pojdi raje drugam je napisal/a:
Ljudi, ki bi širili svojo negativnost in nestrpnost ne rabimo nikjer, najbolje da ostanejo doma ali gredo na dopust v tujino.

Vsak, ki zna uživati v naravi bo našel kakšno stvar zase pri teh izletih, to so kraji, kjer ni pretirane gneče, je življenje bolj umirjeno in je razlika med Gorenjsko in Belo krajino, jaz ne bom nikoli pozabila, kako so me postregli na Planinski koči pri Gospodični, res prijazen lastnik koče, hitra strežba in zelo okusna hrana, človek se počuti kot doma.

Bila sem recimo tudi na Golici, kjer je bilo popolno nasprotje, strežba je samo hitela, ni se posvetila gostu, če si predolgo posedal, so te gledali postrani, okus ni bil nek presežek, cena pa zelo zasoljena.

Ni povsod tako, vendar je kar žalostno bilo opazovati, kako so gostitelji v turističnih krajih v zadnjih letih izgubljali človečnost in toplino, šlo se jim je samo za zaslužek in to gost opazi in občuti.
Default avatar

Nehajte nehajte

hi hi je napisal/a:
Najbolj bodo vavčerja veseli manjši nastanitveni obrati, ki jim gre res za nohte, veliki bodo preživeli tako ali drugače.
Default avatar

lepo je že ampak

Marsikje je lepo, dejstvo pa je, da je Slovenija tako majhna, da načeloma ne rabiš prenočišča, ampak se po doživetem lepo odpelješ ali celo sprehodiš domov.
Default avatar

ni problema

Problemi problemi je napisal/a:
če mi poveš, kje je v SLO tak samoten zalivček, rade volje porabim teh 200€ za eno noč.
Sam ga ni, ane,...

počitnice brez morja pa zame niso počitnice. Mene kmečki turizmi, hribi, jame in ostala nevodna turistična ponudba ne gane. Terme pa žal letos odpadejo.
Default avatar

fdgrča

Sem nehala brat pri "nizkih cenah". Nekdo že dolgo ni bil na počitnicah v Sloveniji. Bon bom sicer z veseljem porabila, ampak zavedajoč se, da ni nič zastonj in bomo vse to posredno vračali prav državljani.

Moderatorji

Potovanja.Over.Net
Potovanja.Over.Net