Kam in kako na počitnice

Odgovarjajo: Potovanja.Over.Net

Potovanje z avtodomom letos- da ali ne

Default avatar

dilema ali strah

Za dobrih 14 dni bi letos potovai po Balkanu, Grčija bi bila cilj (celinska).
Imava 7, 5 in 1 leto stare otroke. Z najmlajšim še nismo potovali, s starejšima vsako leto in sta navdušena.
Ko sem danes povedala za naš plan, so me moji starši napadli, kako sva lahko tako neodgovorna in da je to mučenje otrok, naj gremo nekam blizu, da je za njih vseeno, samo da je morje.
Kaj mislite, malo mi je vse dol padlo. Je to res mučenje? Saj bi ustavljali, vzeli bi dovolj velik avtodom, najmlajši tako veliko prespi, če bi bil problem, bi pač naredili postanek.
Priponke

greece.jpeg
(98.69 KiB)

Default avatar

Mi enako

Mi smo se tudi za letos odlocili, da gremo po jugi z avtodomom - ce bodo razmere seveda dovoljevale. Nbenmu nismo se razlagal, ker se jih dejansko ne tice.
Prvic smo sli, ko je bil otrok star eno leto. Nepozabno! Po desetih letih bomo sedaj s tremi ponovili vajo. Komaj cakam!
Default avatar

Strah in dilema

Mi enako je napisal/a:
Ja nam je to nepozaben dopust. Ampak vseeno me kdo pogleda kot da sem nora ko povem kam gremo, pa se potem vprasam a je res to tako nora ideja...
Ne vem, dat za neko istro 1500€ (najmanj) za dva tedna, za mlako z zelenimi algastimi kamni, kjer se 50 m stran izteka kanalizacija, ma hvala raje sem doma v lavorju.
Default avatar

Minanina

14 dni cez Balkan in po celinski, je bolj kot ne "spedicija" to imej v mislih.
Prvi sedezi v AD so se kar, zadnji pa niti ne. + otroski sedezi . Tako majhnim otrokom je pomembno morje, lepe plaze in igra bolj kot veliko videt in obdelat.

Mi smo z tremi majhnimi bili stacionirani - kar pa ni smisel AD . Nasim je bil AD izlet za kaksne gardalande, aqualande, legolande itd. Morje je moral bit pa res " morje"
Sej obstaja se kaj drugega kot Istra in Hrvaska...🙂
Default avatar

Strah in dilema

Ja, saj nisem imela v mislih potovanja po Balkanu kot ogled znamenitosti, pac pa le kot pot do Grcije :) vmes pac postanek da ne bo prehudo, potem bi se stacionirali recimo za 4 dni v enem kampu, potem za par dni v drugega...
Tako smo ze potovali in nama je super.

Kaj imas v mislih, poleg Hrvaske?
Obdelali smo Korziko in Sardinijo po dolgem in pocez, celinska Italija tudi ze nekaj. Ampak letos v Italijo ne bomo hodili.
Default avatar

Rok-1

Strah in dilema je napisal/a:
Meni zveni prijetno - je pa zelo odvisno od otrok. Namreč kako radi se vozijo - pa tudi kako bodo sedeli v ADju. 3 sedeži s pasovi zadaj so kar redkost, pa ponavadi se zadaj bolj slabo sedi, ker sedala niso profilirana.
Da niti ne govorim o tem, da se z zadnjih sedežev pogosto bolj slabo vidi ven.

Zdaj pa... ob takem načrtu, kjer razmišljaš tudi o kakšnem kampu in morju - bi sam pomislil še na Romunijo, Bolgarijo in Albanijo. Vse imajo baje prijazne ljudi, res lepo naravo in večinoma OK ceste, čeprav ne ravno takšne, kot da se voziš kje po IT ali Sardiniji.
Default avatar

niti pod razno

Jaz s tako majhnimi otroki ne bi šla na tak dopust, ki je v bistvu ena sama vožnja, tiste 4 dni v kampu ni vse skupaj nič.
Poleg tega je tukaj še virus, v primeru da vas "ujame" nekje na Balkanu, kako boste ukrepali? Če zboli mož, boš ti vozakala nazaj? Kaj, če zbolita oba? Pa trije majhni otroci + avtodom, kako boste prišli nazaj ?
Default avatar

hjaa

14 dni dopusta z AD je absolutno premalo oz prekratek čas, AD je počasno vozilo, za neukega voznika, ki je vozil samo osebni avto tudi precej nerodno in mora biti zelo pazljiv pri manevriranju, na AC ni problema, na lokalnih cestah pa lahko hitro nastanejo težave, AD se med vožnjo obnaša popolnoma drugače od osebnega avtomobila, z enoletnim otrokom niti pod razno z AD ne bi šel do Grčije, predolga pot, preveč postankov na koncu boste 5 dni v Grčiji vse ostalo pa bo vožnja.
Default avatar

Minanina

Grcija je cist ok. 14 dni za Balkansko ruto je na knap. 3 dni ti pobere pot dol 2 dni nazaj... dopustnisko ti ostane 9 dni...
To imas ravno halkidiki za videt... celinska .... ni sans.... mislim ja lahko spedicija varianta..

Mi smo sli v grcijo minimum 3 tedne. Pa smo obdelali vse rute. Cez Srbijo, Albanijo. In meni najljubsa camping on board. Lepo do Igumenice s trajektom potem pa na easy po peloponezu. Ali pa Ionski del...
Ampak res pocasi dopustnisko.
Je pa res da mi smo imeli lasten AD.

Kam letos se pa midva ( sedaj hodiva sama in pes) se odlocava...
Pred corono je bil plan Jug Italije... Apulija -Bazilikata- Calabria....
Na Hrvasko pa ne grem.... definitivno.o
Default avatar

ja pa kaj še

Minanina je napisal/a:
Že to kar pišeš je eno samo sran...nje, vožnja, vožnja in nič drugega kot vožnja, 3 dni vožnje v eno smer in 2 dni nazaj je mučenje in voznik nima popolnoma nič od takega dopusta, počitnice z AD so postanki, ogledi krajevnih znamenitosti, turističnih krajev ali destinacij, ki niso razvpite so pa zanimive itd Vožnja po AC in gas do daske zato, da čim prej prideš 1500-2000km na cilj je mučenje, ker od tega nimaš nič razen vauuu bili smo v Grčiji, počitnice z AD so postanki za več dni tam kjer ti je res super in za to je 14 dni premalo.
Default avatar

c4tr5

Lani sem podobno pot opravil z motorjem. Dol do Makedonije preko Hrvaške, Bosne, nazaj preko Albanije, Črne Gore, po jadranki do Slovenije. 9 dni, občutno premalo oz. veliko vožnje. Ne predstavljam si dodati še celinsko Grčijo v 14 dneh in to s počasnelo od avtodoma.
Default avatar

to ja to

niti pod razno je napisal/a:
kolega je šel sam s 4 otroki in avtodomom po evropi, nekje na poti je resno, ampak RESNO zbolel in se je komaj privlekel domov.
Default avatar

jntzmnt

Situacija je nekoliko nepredvidljiva - verjetno zato takšen odziv. Načrtujemo lahko, ampak načrti se lahko zaradi covid-19 tudi spremenijo. Mi zato računamo na potovanje po Sloveniji - ni nič slabše kot karkoli drugega (verjetno še dražje kot v tujini), pa še manj vožnje je in več časa za oglede, obiskovanje krajev, počitek, kopanje ...
Če si res želite iti, pa pojdite, če bo situacija dopuščala...
Default avatar

tole mi je pa smešno

jntzmnt je napisal/a:
Slovenija je tako majhna, da kot domačin nekega avtodoma za izlete po njej res ne rabiš. Kamorkoli greš je tako blizu, da lahko prideš domov. Če pa že rineš na obale rek in jezer ali kakšne terme, pa dodatnih stroškov z avtodomom ne rabiš, lepo vzameš sobo ali apartma in je. Meni bi bilo smešno, če bi kampirala v avtodomu 50 km od doma, naslednji dan bi naredila še nekaj km in bila oddaljena 60 km.... :-)))
Default avatar

Dolgo

Na taki dolgo pot z enoletnikom ne bi šla. Tudi za malo večje tako dolga in dokaj nezanimiva vožnja ni. Upoštevaj možnost okužbe, ne nujno ravno s korono. Enoletnik ima še bolj slabo razvit imunski sistem in so zapleti lahko hitrejši. Kot že zgoraj omenjeno, lahko zbolita z možem. Poleg tega se v zadnjem času v Srbiji kar dogaja, tudi na postajališču na avtocesti se lahko zgodi kaj nepredvidenega. Tam ne najdeš le dobronamernih turistov. Namesto sproščujočega čofotanja in občudovanja kamenčkov, školjk, galebov,, sproščenih staršev, ki raziskujeta z njim bo imel več kot 1000 km cest in obcestnih postajališč.
Default avatar

18052020

Smisel AD ni transport od točke A do točke B, pač pa uživanje v drobnih ne tako turističnih kotičkov z vso komoditeto "doma".

Kaj je lepšega kot da se ustaviš nekje in izvlečeš mizico in stole ter dan preživiš v naravi z otroki brez gneče.

Lahko poiščeš travnik nekje na Trnovski planoti. Ni vode, je pa obilo sence in gozd, ki nudi veliko užitka. Od nabiranja gozdnih sadežev ali pa "gozdnih " školjk - storžev in različnega listja in rastja za ustvarjanje.
Lahko se potem spustite do Mosta na Soči in nekje poiščete vodo - če že mora bit. In počnete 1001 stvar. domišljija ne pozna meja.

Otroci obožujejo AD kot kamp varianto, ki jo pač morajo izkusiti in ne samo preživeti na sedežu da se pride do Grčije.
Da o trenutni situaciji niti ne govorim.
Smo imeli letos po dolgih letih dopust preživeti v Grčiji. No, ne bomo ga.
Default avatar

dzkolar

Je zelo relativno vprašanje. Če rečemo da se zdravstvena situacija uredi do vašega odhoda je vprašanje kaj si vi želite. Koliko vidva uživata v vožnji in koliko se da otrokom vozit. Prijatelja iz Kanade sta z enoletnim in dvoletnim otrokom šla čez cel Balkan z avtobusi vlaki, ... Vsi so preživeli in se fajn imeli. Lahko pa greste s trajektom do grčije pa dol se vozite naokoli z AD? vsekakor se sami odločite glede na vaše preference in zmogljivosti

Lp, Džangir
https://drjamtravels.blog/sl/

Moderatorji

Potovanja.Over.Net
Potovanja.Over.Net