Potovanja.Over.Net

Kam in kako na počitnice

Odgovarjajo: Potovanja.Over.Net

Bi živeli v hotelu?

Default avatar

Tisa_R

Hoteli imajo svoje prednosti in slabosti. Takoj bi živela nekje, kjer je lepo urejeno in mi vsak dan nekdo drug pospravi in skuha ter kjer imam fitnes in bazen oddaljena eno vožnjo z dvigalom ali manj. Do tu je vse super. Problem se pojavi, ko dejansko želiš preživeti kaj kvalitetnega časa tudi v holetski sobi (ne vedno zunaj), se ukvarjati s svojimi hodiji doma, ko si zaželiš skuhati domači obrok, ko želiš doma gostiti oziroma povabiti prijatelje/družino ter ko želiš kam pospraviti svoje stvari (ne le tisto, kar s seboj prineseš za teden ali 14 dni).

Poleg tega je v hotelskih sobah malo prostora že za eno samo osebo, kaj šele, če v njej biva več ljudi. OK, obstajajo tudi pregrešno drage hotelske sobe, ki so velike, in kjer imaš celo svojo kuhinjsko nišo in jedilno mizo, ampak potem je to dejansko že predsedniški apartma. Da si to lahko privoščiš, da je na ustrezni lokaciji in hkrati še opremljeno po okusu obiskovalca, je praktično misija nemogoče. Pa še v tem primeru ni dovolj prostora za shranjevanje, da bi se dejansko lahko tja preselila za daljši čas in imela ob tem enako kvaliteto življenja, kot jo imam sedaj. Moje življenje namreč vključuje še kaj drugega kot le tisto, kar počnem v dopustniškem ali službenem času. Na dopustu in na službeni poti sem sicer v hotelih rada in se tam počutim dobro ter domače.

Seveda bi se brez težav prilagodila na tako življenje tudi za daljši čas, če bi bilo potrebno. To zame ne predstavlja problema, vendar hkrati tudi ni ideal.

Poleg tega v hotelski sobi ne bi nikoli na vidno mesto postavila osebnih predmetov, ki jih imam doma sicer tako zelo rada. Tako kot mi je hotelu všeč, da nekdo drug pospravi, mi je doma všeč, da v moj dom nihče ne vstopa nepovabljeno, ne vstopajo neki neznani ljudje (beri sobarice), nihče ne šari po mojih stvareh, predvsem pa nihče ne vstopa takrat, ko nikogar ni doma. Doma imam popolno intimo, medtem ko je v hotelski sobi to seveda malo drugače.
Default avatar

bi šlo že za

manjaspi je napisal/a:
30evrov?

Moderatorji

Potovanja.Over.Net
Potovanja.Over.Net