Potovanja.Over.Net

Kam in kako na počitnice

Odgovarjajo: Potovanja.Over.Net

prvi polet

Default avatar

prvič

Potrebovala bi pomoč izkušenih popotnikov. Kupila sem letalsko karto, plačati sem znala, drugega pa ne :). Imam št. karte, podatke, kdaj in kje, od papirjev pa Itinerary (in potrdilo o plačilu). Kaj pa zdaj? Ali potrebujem še kako papirovje vnaprej in če, od koga in kaj? Ali se samo s tem namalam na letališču in tam urejam dalje? Saj se trudim biti moderna, pa mi ne gre prav dobro od rok, leta kažejo zobe :).
Hvala za vsako pomoč!
Default avatar

SimoncaLimonca

Na letališču boš pokazala osebni dokument in kodo katero si prejela najverjetneje na e-mail. Tam bodo opravili check-in in ti vzeli prtljago. To pa je to :)
Default avatar

tkole

SimoncaLimonca je napisal/a:
No tale nasvet jo zna kar drago stat, ker marsikatera letalska družba check-in na letališču fajn zaračuna. Check in on line je pa brezplačen.
Poleg tega nikjer ne piše, da ima prtljago za oddat.

Skratka, avtorica vprašanja, na papirjih, ki si jih prejela po nakupu letalske karte, ti verjetno vse piše. Lahko pa tule napišeš, s katero letalsko družbo letiš, pa bomo pomagali.
Default avatar

prvič

Letim iz Trevisa z Ryanairom, agencija, kjer sem kupila karte, med informacijami navaja, da me bo brezplačno avtomatično vpisala (free automatic check-in) dan pred odhodom. Ali bo potem držalo, da se prikažem na letališču z os. dok. in kodo (no ja, imam cel kup kod, ena bo že prava), pa me bodo oni brcnili v pravo smer?
Default avatar

tkole

prvič je napisal/a:
Če si letalske karte kupila preko agencije, ti morajo oni povedat, kako in kaj in dati vsa navodila. Saj jim to plačaš.
Sama še nikoli nisem kupovala kart preko agencije ampak direktno, tudi pri Ryanairu, in sem pred letom naredila check in od doma, na spletu.
Zakaj pa si kupila karte preko agencije?
Default avatar

prvič

Zato, ker je bila to najlažja in najcenejša varianta, letim potem še naprej okoli vseh vogalov, ki sem jih uspela najti :). Ampak če mi uspe zlesti na prvo letalo, bom potem naprej že nekako frčala.

Moderatorji

Potovanja.Over.Net
Potovanja.Over.Net