Potovanja.Over.Net

Kam in kako na počitnice

Odgovarjajo: Potovanja.Over.Net

popotovanja v penziji

Default avatar

popotnicavonabi

Letos sem se upokojila in končno imam malo več časa zase. Zato sem začela potovati. Ker nimam tovrstnih izkušenj sem začela z agencijami.
Imam pa problem. Moja potovanja so ful draga, ker moram vedno plačati doplačilo za enoposteljno sobo (sem iskala sopotnice, pa ni bilo odziva). Želela bi kdaj iti tudi samostojno, a ker nimam izkušenj bi si želela iti z nekom, ki obvlada načrtovanje potovanj (od nakupa letalskih kart, do hotela, do dostopa do znamenitosti, itd). Kje iskati sopotnice?
Sem v nekaj FB skupinah, a tovrstne ponudbe ni oz. ni odziva na moje povpraševanje.
Kak nasvet?
Hvala.
Default avatar

poskusi

Jaz bi se zadeve na tvojem mestu lotila sama. Samo tako si nabereš izkušnje. Za začetek mogoče kam z vlakom (poglej na spletni strani SŽ, kam vse vozijo) ali z avtobusom, mislim, da ima Nomago kakšne zanimive relacije. Tudi letalske karte ni noben problem kupit, za začetek recimo z Brnika, zelo ugodne karte dobiš recimo za London ali Berlin (Easyjet), za Amsterdam (Transavia) pa mogoče še kam. En kup ugodnih letov recimo najdeš pri Ryanairu, najbčižje iz Trevisa, pa Easyjet iz Benetk ... Hotel rezerviraš najlažje na booking.com, ja, pride malenkost dražje kot če si v paru, ampak tako pač to je. Avstrijski Hofer ima nekaj ponudbe za samske brez doplačila, https://www.hofer-reisen.at/reise-theme ... 9#filtered , če pride kaj v poštev, pa mogoče še kje na spletu kaj najdeš.
Ko izbereš destinacijo, najdeš prevoz in namestitev, pa pobrskaš po spletu o tisti destinaciji, že skoraj vsaka vas ima svojo spletno stran z vsemi znamenitostmi, dogajanji, kje in kako kupit vstopnice ...
Skratka, lotit se je treba, prebrskat vse živo na spletu, pa it. Ko bo led prebit, bo verjetno lažje naprej.

Jaz imam še nekaj let do penzije, zaenkrat potujeva z možem, ki se mu pa ne da več toliko kot včasih ali pa kam, kamor bi jaz šla, in sem že razmišljala, da jo bom kdaj kar sama kam mahnila. Verjetno je fajn, ker se ni treba nikomur prilagajat in na nikogar ozirat, mogoče malo manj fajn, ker nimaš s kom malo čvekat vmes, pa hotelske sobe so nekoliko dražje. Ampak rajši to kot da bi pa po spletu iskala neke sopotnice, bi mi bilo dosti težje se prilagajat neki nepoznani osebi kot bit sama.
Default avatar

popotnicavonabi

Hvala za zapisano!
Default avatar

poskusi

popotnicavonabi je napisal/a:
Malenkost! Upam, da bo kaj pomagalo in želim krasna potovanja!
Default avatar

Inka2

To je večji problem kot se komu zdi, na anglosaksonskem področju imajo kar nekaj spletnih portalov za obvladovanje solo potovanj, ampak kot razumem, potrebuješ družbo, kar je povsem normalno. Sama potujem več let sama, a občasno si zaželim tudi družbe, s katero štartamo iz iste točke in se nanjo tudi skupaj vračamo ....z iskanjem sopotnic ali sopotnikov je bilo veliko težav, in sem bila tudi neuspešna... verjetno zaradi silnega nezaupanja ali pa...bo treba ustanovit bolj resen portal po zgledu “discover travel mates”...kajti to kar pri nas obstaja, ni v praksi resen portal....javljajo se poročeni moški, ki se izgovarjajo, da imajo lene žene itd. ali pa osebe, ki jih bolj kot potovanje zanimajo povsem druge zadeve.

Moderatorji

Potovanja.Over.Net
Potovanja.Over.Net