Potovanja.Over.Net

Kam in kako na počitnice

Odgovarjajo: Potovanja.Over.Net

kaj vam je res pomagalo proti potovalni driski?

Default avatar

sračka

Z družino se odpravljam na potovanje v Afriko, kjer je velika verjetnost, da bo kdo od družinskih članov dobil potovalno drisko, sploh otroka, ki imata bolj neodporen želodec. Iz prakse, kaj vam je (poleg higiene, razkuževanja rok, pitja le ustekleničene vode, nič leda, jesti le sadje, ki se ga olupi,..) res pomagalo, ko je do driske prišlo? Medicinsko oglje, lokalne tablete proti driski iz lekarne,...? Je sploh smiselno kaj jemati s sabo?
K linexu in ostalim probiotikom, ki naj bi jih preventivno uporabljali že pred potovanjem, se ne nagibamo, ker nekako ne verjamemo vanje..
Default avatar

Nobeno zdravilo

Coca Cola - klasična ne sugarfree...
Default avatar

Biserćek

sračka je napisal/a:
Oglje in črni čaj. Ko imaš priliko pa rukneš še deci viskija, če se da takoj po jedi.
Default avatar

Lokalne tablete

Imajo odlične tablete, močne, ki ustavijo drisko praktično takoj. Vprašajte v hotelu in kupite kar takoj preventivno. Mi smo kupili v Egiptu in Tunisu takoj. Sem pa res pozabila ime tablet.
Default avatar

Imodium

Pomaga samo Imodium. Kupiš ga online ali v tujini.
Default avatar

Mančo banana

sračka je napisal/a:
Tale tvoja misel me je zmotila. A si še eno antivaxxersko bio-eko-vegi govedo, ki "nekako ne verjame" v zdravila??

Linex je probiotik in bo uredil mikrofloro v črevesju. To je prvo, kar bi papcal. Močnejše zadeve pa ko/če bo treba (dobiš v vsaki lekarni tudi v afriki).

Pomaga pa še nekaj: konjak - pred, med in po obroku en orenk štamperle. Alternativno tudi jeger ali viski, samo konjak je boljši, ker tudi topel ni ogaben. Samo za tvoje sončke to itak odpade, zate pa verjetno tudi, ker je alkohol (poleg mesa) vir vsega zla na svetu, ane?
Default avatar

Antinal

Lokalne tablete je napisal/a:
V Egiptu sem jaz nabavila Antinal.
Default avatar

Rok-1

V Afriki ... meni je pomagala Coca Cola (dejansko zmanjša trebušne težave) in preventivno tudi alkohol. Pa ko je najhuje tudi suha hrana - prepečenec.
Ni bilo pa nikdar tako hudo, da bi moral iti po zdravila.
Default avatar

lol sadje

Ne smete jesti sadja! Sadje napihuje, dela kislino in zavre v črevesju! Najboljša preventiva? Ne sli v neko Afriko! Eni pa res imate keš madona, rajši ste posrani pa podriskani, kot da bi bili zdravi doma na varnem! Pa še do zdravnika tam ne moreš prit in česar se dotakneš, je kontaminirano z Evropejcem nevarnimi bacili, onih parazitov povsod pa itak ne vidiš, jajčeca so nevidna, ostanejo v telesu in delajo težave, tam so vsi muslimani navadni umazanci na ravni živalskega sveta, saj si riti uivajo z roko, ker ne poznajo papirja in potem pa tebi jedi pripravljajo, ali res misliš, da je v hotelu kaj boljše?
Default avatar

brez čaja

V lokalih in hotelih se izogibajte čajem, ki ga preliješ z vodo iz termovk. Enako velja za kavo. Voda ni prekuhana, ampak samo pogreta. Navkljub vsem preventivnim ukrepom je namreč ravno ta voda vzrok za drisko.
Linox je prešibek probiotik. Kupite takega z večjo potenco laktobakterij in ga začnite jemati par dni pred potovanjem.
Default avatar

đđđđ

V Egiptu in Tuniziji, smo nonstop pili coca colo. Če bo huda situacija, pejte v njihovo lekarno iskat zdravila, tale naš linex ne pomaga, v afriki so drugačne bakterije in je ta linex preblagi. Drugače pa izogibajte se njihovi vodi iz pip , zjutraj lahko tudi kakšen viski ruknete, dobro razkuži, otroci naj pa veliko coca cole spijejo
Default avatar

bisernica1976

moja prijateljica farmacevtka vedno s sabo vzame Sikapur gel (v blazinicah ) - enostavna uporaba, ućinkuje 1000 %....

Moderatorji

Potovanja.Over.Net
Potovanja.Over.Net