Potovanja.Over.Net

Kam in kako na počitnice

Odgovarjajo: Potovanja.Over.Net

v katero evropsko mesto

Default avatar

Družinska

Živjo. Kam svetujete, da bi šla familija z dvemi najstniki za par dni? Všeč so nam bile Benetke, Beograd, Budimpešta, Trst... da je normalno dosegljivo z avtom in denarnici. Dunaj smo si omislili za decembra. Radi pohajkujemo po mestu, navdušuje nas arhitektura zgradb, parki, ZOO.. Kakšna ideja, nasvet? Najlepša hvala!
Priponke

europe.jpeg
(331.58 KiB)

Default avatar

tkole

Če greste na Dunaj decembra, nujno čimprej rezervirat namestitev, če še niste, za kakšne bolj ugodne zadeve je že skrajni čas. Na Dunaju je decembra strahotna gneča, mogoče malo bolje v začetku meseca.
Katera evropska mesta obiskat, je pa tako široko vprašanje, da je težko odgovorit, ker je neskončno možnosti.
Italija: bolj severno Verona, Padova, Bologna, Mantova, Modena, Vicenza ..., malo južneje Toskana - Pisa, Lucca, Firence, Siena in en kup majhnih mestec tam okoli.
Avstrija: Graz, Salzburg in jezera tam okoli, ledena jama v Werfnu, rudnik soli, muzej na prostem, čez mejo Berchtesgaden in Orlovo gnezdo.
Nemčija: München, Rosenheim in Chiemsee, sploh bavarska mesteca so krasna, romantična cesta od Augsburga do Würzburga ...
Vse to je dosegljivo z avtom za nekajdnevne izlete, mogoče Toskana in Bavarska vsaj kakih 5 dni. Odprite zemljevid, poglejte, do kod bi šli, pa zalaufajte google, zdaj ima že skoraj vsaka vas svojo spletno stran, in poiščite, kje je za vas kaj zanimivega. Seveda naj tudi najstnika sodelujeta. Meni je tako načrtovanje in raziskovanje že del potovanja. Smo pa v časih pred internetom raziskovali bolj sproti, na licu mesta, avtokarta in kak vodnik iz knjižnice, pa smo šli. Se da tudi tako, da nimaš vse vnaprej splanirano.
Default avatar

tkole

Saj najbrž je preveč pričakovati za takole obširen odgovor vsaj hvala, ane?
Default avatar

Družinska

tkole je napisal/a:
Odgovor je bolj tako tako.
Default avatar

midvaspeinspet

sarajevo.Poceni, luštno
Default avatar

tkole

Družinska je napisal/a:
Verjetno bi morala napisat cele itinerarje, ane, ker se nekaterim pač ne da samim malo potrudit ... Sem natresla cel kup idej, če bi vas kaj zanimalo, bi že znali naprej poiskat. Ampak očitno bi kam šli samo zato, da bi šli in potem je res težko si zmislit destinacijo on še vse ostalo.
Mi pa itak nikoli ni jasno, da ljudje iščejo ideje, kam it, po forumih. Jaz poiščem destinacije, ki so mi všeč, kjer si lahko kaj zanimivega ogledam, pa seveda da so v skladu z mojimi finančnimi zmožnostmi, načinom potovanja, terminom dopusta ... Že kakih 30 let tako, pa mi verjetno idej nikoli ne bo zmanjkalo. In včasih ni bilo spletnih forumov in interneta nasploh, smo potovanje splanirali s pomočjo avtokart in popotniških vodnikov.
Default avatar

bwgamati

Živjo: Češka- česky krumlov, in okolica. Praga, Brno ( ZOO), Olomouc, Kromežič ( dokaj ugodne cene)- razen prage so ostala mesta res za 2 dni, lohk 3 dni, več skor da ne. Poljska: Varšava, krakov, Gdansk. Romuja- roadtrip transilvanija, sva bla z ženo v maju- res zakon in niti ne drago.
Tkole, hvala, dala si mi kar dosti idej še za pojhajačno. družinska, stvar je taka, idej je veliko, vprašaj je samo, ali ti ustreza, da potuješ bolj iz kraja v kraj ( roadtrip) ali pa si samo nastanjena na eni lokaciji. Midva z ženo greva rada roadtrip, včasih se kje ustaviva za 2 dni, pol pa naprej. je pa tko, dns je stric google in ni da ni gor.

Moderatorji

Potovanja.Over.Net
Potovanja.Over.Net