Potovanja.Over.Net

Kam in kako na počitnice

Odgovarjajo: Potovanja.Over.Net

Razprave o popotniških destinacijah, mnenja glede izbora lokacij za počitnice in ideje za popolni dopust.

Potovanja.Over.Net

Potovanja.Over.Net

Izlet v Edom

Default avatar

BenjaminInSaraBlog

Z drago bi preostanek sončka oziroma indijansko poletje preživela z izletom v Edom. Slišala sva prekrasne stvari, od 'Mala Italija' do prekrasno zeleno mesto-muzej na pesku, polno prijaznih ljudi in prastare kulture ter dobrega vina.

Njihovo glavno mesto, Bozra, bivši Jeruzalem, je dobesedno mesto-muzej in središče mnogih starih religij in kultur sveta. Po tem, ko so pravi Izraeliti - Evropejci svoj metaforični Izrael in Jeruzalem vzeli s seboj v Evropo, je obiskovanje starih lokacij in 'stare muke' bojda eno najbolj zanimivih, oči odpirajočih izkušenj.

Naredila bova tudi blog. Nama priporočate še kakšno lokacijo? Bojda v mestu ni več vojakov odkar so se preimenovali in postali bolj sebi pristni. Vsi pomnimo ko jim je svetovna skupnost podarila še Gazo in pol Jordanije, iz spoštovanja do vsega gušenja in drame ki so jo počeli po svetu. Pa ko pomisliš, samo preimenovat so se morali v svoje pravo Biblijsko ime in zdaj končno živijo srečni v miru.

Komaj čakava!
Default avatar

LepaResnica

Sama imam sorodnike v Edomu in če želite, vama lahko porihtam lepo eno ali dvosobno stanovanje za čas, ko bosta v Bozri.

Slika

Ja res je veliko lepše, odkar ne gušimo več da smo biblijski Izraeliti.

Moderatorji

Potovanja.Over.Net
Potovanja.Over.Net