Kam in kako na počitnice

Odgovarjajo: Potovanja.Over.Net

Gardaland izkušnje

Default avatar
Sli bi prvič v gardaland z enajstletnikom. Zanimajo me izkušnje, varnost, cene. Sli bi z busom za en dan.lp
Default avatar
Izletnik je napisal/a:
Mi se vedno zabavamo. Vsak najde atrakcije zase. Katere cene misliš? Če greste z avtobusom, je vstopnina že v ceni. Hrano mi nesemo s seboj, mislim pa, da tam ni preveč drago.
Default avatar
Priporočam pa, da imate vsi torbice za okoli pasu, v katerih so dokumenti, denar in telefon. Na nekatere atrakcije z nahrbtniki ne moreš. Lahko jih pustiš spodaj, a če jih noben ne čuva, jih lahko kdo vzame. Ali pa, če plačaš za zaklenjeno omarico.
Default avatar
Pravijo, da je velika gužva v soboto. Sli bi zato raje med tednom. Kaj pa mislite, so te atrakcije varne? Se je ze kdaj komu kaj pripetilo zaradi teg naprav?
Default avatar
Vedno se zabavamo v tem parku, z otroci smo bili že 8 x, če ne 9 x. Bili smo tudi prvem Gardalandu, če tako rečem, v Europa - parku v Rustu, Nemčija, dva dneva in resnično uživali z najstnikoma. Glede ostalih podrobnosti za Gardaland ne vem, v Rustu smo za vstopnico za dva dneva dali 400 eur.
Default avatar
Izletnik je napisal/a:
Pojdi z agencijo da nimaš skrbi z avtom in vstopnino. Vedi da ene agencije oddidejo iz Gardalanda že ob 18ih. Rajši izberi tako ki odide ob 23ih. Itak na avtobusu spiš. Mi smo šli velikokrat z ag.Jereb iz Škofje loke- ne vem če še dela. Vedno so nas počakali brez slabe volje. Avtobusom klima vedno dela.
Pred vsako aktivnostjo imaš meter da otroka zmerijo, ker za nekatere naprave zahtevajo da so otroci višji od 140cm.
Super je bilo.
Default avatar
Najboljš it z agencijo, saj te potni stroški vec kostajo v lastni režiji.
Default avatar
Izletnik je napisal/a:
Med tednom bo kar pametna odlocitev. Atrakcije so varne, brez skrbi, enajstletnik bo uzival.
Default avatar
So me starši peljali ob zaključku OŠ, nato pa še ob bratovem zaključku OŠ, ko smo vzeli zraven še mojega sedanjega moža. Še sedaj imam za obakrat v spominu kako luštno smo se imeli. Komaj čakam, da moji otroci še malo zrastejo in gremo mi kot družina... Kar brez skrbi, varnost na napravah ni vprašljiva, le na osebne stvari je treba pazit.
Default avatar
Predvsem se pozanimajte, kdaj je "off season". Ker to, kar je bilo konec junija, ko smo bili mi, je popolnoma brezveze. 95% časa smo stali v vrstah, tudi do 45 minut. Pa mislim, da mora biti glede na italjanske dopuste, v avgustu še dosti huje.
Default avatar
efcvw je napisal/a:
Najhuje je prvih 10 dni septembra....
Default avatar
Mivsismoroboti je napisal/a:
Na oseben stvari ni treba pazit. Mi vedno na začetku pustimo manjšo zamrzovalno skrinjo s hrano, tudi nekaj ostalih stvari, le osebno in denar imamo pri sebi, pa še te odlagamo, ko gremo na atrakcije - vedno je vse čakalo na svojem mestu, pa smo bili že velikokrat tam.
Default avatar
Bil letos, pa predlani, z otroki. Obvezno med tednom. Ponedeljek, torek, sreda. Za vikend nikakor ne, ker je gužva in se čaka. Mi smo čakali od 0 pa do 25 min max (oblivion, raptor in pa colorado boat - je bilo vroče)
Višina za ta boljše je omejena nad 140 in do 190 (prosti pad), 195 (raptor, oblivion, atlantis), 200 (blue tornado) in 205 (shaman).
Karte kupiš najceneje v tourist info - 34€ (Pescheria), v samem parku so dražje.
Parking za avto 6€.
Hrane znotraj je dovolj, od raznih mcdonaldov, pa do pic in stejkov. Cene čisto normalne, nič dražje kot pri nas in mi je totalno brezveze nositi kaj s seboj, razen kakšno sončno kremo in vodo. Zna bit kar vroče. Eden pač nosi rukzak, denar pa vseeno raje v kakšnih žepih ali torbicah, čeprav se počutiš povsem varno.
Če si malo adrenalinca uživaš na polno. Vem da me bodo mulci spet nahecali.

Ps. Tudi cene hotelov so povsem normalne (ceneje kot na hrvaškem). Paše it prespat po 13 urah na vlakcih.
So pa lepi konci, je lepo iti za več dni pa si še kaj drugega ogedati. Je marsikaj za videti.
Default avatar
Sicer je že nekaj let kar smo bili, pa vseeno. Samo prvič smo šli za prvomajske praznike. Nikoli več. Čakali tudi po 3ure na določenih atrakcijah. Never again!

Vsakič naslednjič smo se imeli bolje: vedno smo šli med tednom in definitivno ne za prvomajske ali v mesecu od 15.7. do 15.8..
Vedno smo šli z lastnim avtom (tempo vožnje in postankov nam prilagojen) in samo za 1 dan, rada vozim in mi vožnja, kljub celodnevnem rajanju po vlakcih, ni problem (pa red bull pomaga).
Jedli smo vedno kar pri njih, vzameš v zakup še ta strošek, pa ni bilo kaj dražje kot pri nas.

Športno oblečeni, brez dolgih verižic in visečih uhanov, nič žvećilnih, v supergah (ne natikači, ki lahko padejo iz nog), žepi prazni, 1 nahrbtnik, ki ga na določenih vožnjah pustiš na peronih (znotraj varnostne ograde, nam niso nič ukradli, vsi puščajo) in majicah, ki se hitro sušijo (ponekod te zmočijo in imaš ali za preoblečt ali pa hitro sušeče majce in hlače). Zelo dobre so bermuda kargo hlače z žepi, ki se diht zaprejo, tako imaš vsaj najnujneše pri sebi.

Glede varnosti je dobro poskrbljeno. Ko greste na ta hude vlakce, naj ob zapiranju otrok sedi pravilno z ravnim hrbtom ob naslonu in si čimbolj približa/prisloni varnostno ograjo - tako ne bo imel prostora, da bi mu telo drselo malo sem malo tja in se strah zmanjša. Vem iz lastne izkušnje. Not cool.
Pri višini se ne hecajo, pravila so zaradi varnosti vseh udeleženih.

Če imate psa, gre z vami brez problema, večje pasme morajo imeti nagobčnik (če ni pes spremljevalec) in zanj je dobro poskrbljeno.
Še bolje: za pesjanarje je posebej vhod (isto kot vip je bil včasih), in otroci (in prej čakajoči s psom) grejo na drugo vožnjo brez čakanja;) V tem primeru je obisk parka s psom celo boljši kot brez psa:)

Sama izpustim vse vrteče zadeve: vrtiljak in šalice, ker mi je po njih nesramno slabo. Šalic tudi gledat ne morem, tako me zamajejo.

Tudi če greste na kak dan, ko je oblačno, ne bo nič narobe, še celo bolje: sonce vam ne bo nabijalo in bo obisk prijetnejši.

Uživajte!:)
Default avatar
Ta konec tedna smo bila tam z 12 letnico. Sla je na 80% atrakcij. Spali smo v Gardaland hotelu, 2 noci z zajtrkom plus vstopniva za 2 dni je 700e. Za tri. Pol smo si se kupili hitre vstopnice 3x 60e na dan in nismo nic cakali, samo vse prehitevali. Ce mas hitre vstopnice je vseeno kdaj prides.
Default avatar
MsOlivija je napisal/a:
Bili smo letos z Go holidays, ki imajo odhod iz parka ob 23h in vodička nas je pozorila, da je sedaj treba bolj paziti na svoje stvari, ker se je že zgodilo, da so njihovim potnikom kaj ukradli. Mi smo imeli vsi torbice okoli pasu, hrano pa smo pustili na piknik prostoru in niso nič vzeli. Bili smo julija, eno soboto, pa je bila menda majša gužva, kot konec junija.
Default avatar
bili smo letos je napisal/a:
Hvala za ta info. Mi smo puščali kar povsod, kjer nismo smeli vzeti s sabo: ko greš na vlakec, spustijo samo določeno št. ljudi, za njimi zaprejo ograjo in smo na peronu pustili nahrbtnike (notri telefoni, denarnice, avto ključi...) in ostali niti blizu niso bili, da bi lahko kdo potegnil in vzel. Je bil nekdo od osebja na peronu in kao čuval naše stvari.
Kot kaže tudi tam ni več varno. Hvala!
Default avatar
Bila zdaj tam je napisal/a:
Mi se za letni dopust, ki je trajal 12 dni nismo dali 700€. Da bi za 2 dni trosili toliko, ni šans.
Default avatar
Ja mi smo dali 700e, ker si lahko privoscimo. Smonpa zapravli ene 3000e, se v Veroni v statincah/$ Treba je delat in pol uzivat, ne sam jamrat. Sole naredte in delajye, pa boste lahko uzivali.
Default avatar
Nisi ti 3000€ vidla v zivljenju se manj jih zapravla,700€ za gardaland,mora da si se dobro nadrogirala :)

Moderatorji

Potovanja.Over.Net
Potovanja.Over.Net