Potovanja.Over.Net

Kam in kako na počitnice

Mljet - je kdo bil?

Default avatar

komarji

Pozdravljeni!

Navdahnila me je tema o zgodnjih rezervacijah dopusta.
Zanima me, je bil kdo na Mljetu? Šli bi drugo polovico avgusta. Predvsem zaradi narave, miru, čistega morja. Skrbijo me komarji - jih je res toliko?
In še, priporočate trajekt iz Prapretna ali dvakrat na trajekt: Ploče - Pelješac in potem Pelješac - Mljet (Polače)?
Če imate še kakršne koli nasvete, so dobrodošli..
Priponke

mljet.jpg
(149.65 KiB)

Default avatar

Tam je pa tko lepo

Jaz sem bila, ampak samo en dan. Tako da ti zelim povedati le to, da je tam tako cudovito, da se splaca spet, ampak za vec casa. Za komarje ne vem, sicer so pa povsod, kupis tist proti komarjem pa je. Sem pa videla ogromno ogromno metuljev, to kar letijo okrog tebe. No, kaj dosti info od mene ni, upam da ti ostali pomagajo, vsekakor pa srecno.
Default avatar

dghyh

Jaz sem bila v zacetku oktobra, za 6 dni. Pa ne bi vec. Narava sicer lepa. Dolgcas pa taaaaak. Sploh zvecer, ker prakticno nimas kam.
Default avatar

na Mljet

Tam je pa tko lepo je napisal/a:
O, najlepša hvala. Si me opogumila :)
Pozabite vprašanje o komarjih. Vprašanje št. 2 - svetujete mesto za bivanje? Gledala sem Kozarico, je nekako bolj ugodna in na sredini otoka. Opažam tudi, da je na bolj malo nastanitev, gledam pa apartmaje.
Default avatar

na Mljet

dghyh je napisal/a:
V katerem mestu pa si bila? Ne vem, si predstavljam, da bi mi kakšnih 5, 6 dni čistega miru koristilo...
Default avatar

Tam je pa tko lepo

na Mljet je napisal/a:
Jaz sem bila tam v sklopu enodnevnega izleta, ko sem bila na Korculi. Ogledali smo si nacionalni park, s colnom sli v Malo jezero. O nastavitvah bolj malo vem, sem pa slisala da je drago, ravno zato ker je nacionalni park in ni veliko izbire.
Jaz imam bolj rada naravo in mir, zato mi je vsec.
Default avatar

Misterija

dghyh je napisal/a:
Tudi mi s podobno zgodbo. Dolgčas, konec septembra že vse zaprto, morda je prej vsaj kaj drugače.
Nastanitev pa verjetno skoraj edini hotel na otoku.

Šli pa iz Pelješca na trajekt, do tja pa prej ob dolini Neretve čez Neum.
Default avatar

Simsalabimsala

Bili, že ohoho časa nazaj, verjetno kar kakih 15 let.
Glede trajekta se je sedaj verjetno že veliko spremenilo, midva sva šla iz Dubrovnika.
Bivala sva v privat apartmaju v Saplunari, kjer so nudili tudi hrano. Itak se je kasneje izkazalo, da v tem kraju, če nimaš urejene prehrane, si mrzel, saj je bila v tem kraju le ena lokalna trgovina, z nekaj piškoti, pijačo in kako pakirano salamo. In pa en bife in manjša gostilna.
Kruh so dostavljali menda vsak drug, tretji dan.
Takrat je bila na otoku le ena malo večja samopostrežna trgovina. Tudi gostiln ravno ni bilo veliko na izbiro. Mesnice nobene.
Ampak saj pravim, to je stanje izpred 15 let, mogoče je sedaj drugače.
Vsaj takrat je bil otok res zelo miren, pod milim bogom nič za počet, kar je meni zelo odgovarjalo, in kar je eden od razlogov, da se bomo enkrat še vrnili.

Aja, komarjev pa za znoret veliko, zvečer so bili kot ura točni za svoje napade.
Default avatar

Mirze

Mljet sva z ženo odkrila žal šele leta 2016 – in od takrat sva bila tam 3x, letos greva spet; prvo leto za 2 tedna, naslednji 2 leti za 3 tedne. Razlogi so isti, kot si jih napisala ti: lepa narava, mir (ko se umakneš s poti, ki so jih zavzele horde enodnevnih obiskovalcev, ki jih je vsako leto več) in lepote morja.

Sam skušam iti kontra turističnim tokovom (torej: na morje in nazaj ne grem ob koncu tedna) in doslej z 2x-nim prehodom meje z BiH nisva izgubila omembe vrednega časa, zato nima smisla iti na trajekt že v Pločah.

Preizkusila 2 namestitvi: prva je bila en teden v naselju Soline. Problem v Solinah je v tem, da so vse hiše obrnjene na jug, veliko apartmajev pa nima klima naprave in v 2. polovici avgusta je tam kar vroče. Druga neugodna zadeva je ta, da so Soline res na koncu sveta (to vidiš, ko prideš tja) in je kar projekt, da greš npr. po hrano v Pomeno.

Potem sva našla Njivice 2 (Villa Jezero); prvo leto drugi teden … in nisva več iskala naprej. Tu je bil prvi hotel na Mljetu že sredi tridesetih let 20. stoletja … žal se mu ta starost na nekaterih mestih kaže bolj, kot bi si človek želel, sicer se mi pa zdi idealna lokacija (za to priporočilo ne dobim nobene provizije ;-)). Nekaj podatkov o njihovih apartmajih je tukaj: http://apartmani-jezero.com ; na booking.com je zanimivo prebrati ocene gostov.

Če greš v hotel Odisej, marsikaterega čara Mljeta ne boš doživela na tak način kot pri bivanju pri domorodcih.

Nekaj napotkov za tiste, ki se prvič odpravljajo na Mljet in nekaj zanimivosti (predvsem iz narodnega parka) sem zbral tukaj: https://miranov.site/mljet
Default avatar

marjeticamarjetka

Mi bomo tudi verjetno letos šli na Mljet poleti... Slišim same krasne stvari, sploh to, da je prelepo in da se lahko človek popolna odmakne in uživa v miru...
Default avatar

najbolj zelen

zelo priporočam! bili smo mislim da leta 2015. komarjev se ne spomnim da bi jih bilo kaj več kot kje drugje....
zelo lepa narava, neskončno lepe plaže, zalivčki, samotne plaže... najdeš si ziher kaj za dušo!

mi smo si najeli skuter in en dan prevozili cel otok. ponekod je malo bolj obljudeno, apmpak prevelike gužve nismo doživeli...
poglej si še tole: https://potovanja.over.net/mljet-najbol ... aski-otok/

lp
Default avatar

MetuljčekLjubljana

Mi gremo letos od 13.7 do 27.7 v Saplanuro v privat nastanitev. Bomo uživali. Saplanuro smo izbrali zaradi dejstva, da največ enodnevnih turistov obišče Nacionalni park in tako smo se želeli izogniti še tisti mali guzvi. Kar zadeva pa dopustovanje na teh recimo temu otokih, ki niso turistično obljudeni no je potrebno biti pripravljen kar zadeva jedilnik. Če je kdo v tem terminu na Mljetu naj piše. 😁
Default avatar

Mlječanin

V tem je čar Mljeta ... ;-) Čim manj je ljudi, bolj je mirno.

Ali drugače: če ti je všeč narava in mir in si znaš sam organizirati življenje, greš na Mljet.
Če želiš, da ti bivanje in dogajanje v prostem času organizirajo drugi (in rabiš hrup v kakršnikoli obliki, da se imaš fajn), potem bo treba kam drugam.