Potovanja.Over.Net

Kam in kako na počitnice

Mož mi pravi naj neham noreti, da je za planiranje poletnega dopusta zdaj še prezgodaj.

Default avatar

Nadja_25

Res je, da je do poletja še precej daleč. A mene že zelo daje nostalgija po poletju. Sploh zdaj, ko je zunaj sneg še toliko bolj razmišljam o poletju, toploti in seveda o morju.

Včeraj sem tako dobri 2 uri presedela in čekirala ponudbe za morje. Do zdaj je bilo vedno tako, da sva se s partnerjem kar odpravila na morje brez kakršnekoli predhodne rezervacije. Predvsem zato, ker partner ni vedel ali bo lahko dobil dopust ali ne skoraj do zadnjega. No letos pa je drugače, saj imava že oba določen prost termin v 7. mesecu.
Sama bi rada letos eden malo boljši apartma, predvsem da je blizu morja ne da se moram do plaže vozit z avtom ali pešačit ne vem koliko km daleč tako kot sva to počela prejšnja leta. Zato sem stvar vzela v svoje roke in z iskanjem začela že zdaj. ;-)

Je res še prezgodaj? Moj se mi smeji pa pravi, da naj raje gledam kam bi šla smučat ne pa na morje. In seveda niti slučajno noče slišati o tem, da bi poklical in preveril če imajo prost termin. Pravi, da bo to počel aprila do takrat pa naj o tem še naprej le sanjarim.

Kakšno je vaše mnenje o tem?
Kdaj vi stopite v akcijo in začnete s planiranjem dopusta?

Hvala!
Default avatar

Abhs

Domislijske pravljie.
Default avatar

Realno

Dobre lokacije so v vecini ze zasedene, tako da si ze skor pozna, ce hoces app kjer se ti na plazo ne bo treba vozit.....za moje pojma nisi cudna lovis ravno pravi cas
Default avatar

Tako jee

Realno je napisal/a:
Jih poznam nekaj, ki imajo ze rezervirano pa tudi nekaj, ki vneto iscejo in se zanimajo, klicejo ravno v tem casu od novega leta naprej.
Default avatar

viharni jezdec

Uf, že rezervirano, zadnja leta je res to malo nenavadno, po drugi strani imaš pa veliko več prostega ponekod, kot pred leti.
Default avatar

plan A plan B

Gremo,ko se nam sprdne. Vremena se ne da vnaprej rezervirati. Last minute je super rešitev.
Default avatar

6789

Za dobre apartmaje ali hišice je že kar zelo pozno. Sem zadnjič dve uri prebila na netu in iskala za prvi maj, pa potem za dopust, pa so bili zaželjeni termini in kraji že razprodani. Seveda se bo še kaj dobilo tudi kasneje, ampak ne po tvojih željah.
Default avatar

Moj dopust

Je ze rezerviran od decembra. Mi gremo pac vsako leto preko agencije v hotel All inclusive in tako rezerviramo najkasneje do konca januarja, ko dobimo najvec popusta. Lani smo za en teden pocitnic na Hrvaskem v prvem tednu septembra za 4 clansko druzino placali 860€. Predlani za 14 dni v juliju 1480€.
Nobenega kuhanja, vse je blizu, meni bolje ne more bit. Ko pa gledam app pa zraven se vse pristejem, predrago.
Default avatar

Moj dopust

viharni jezdec je napisal/a:
Seveda ni sile rezervirati, vendar je cena bistveno drugacna, ce rezerviras v januarju al pa v augustu. Sem lepo napisala, vendar je ocitno tesko razumeni. A narisem, bo potem slo?
Default avatar

viharni jezdec

Moj dopust je napisal/a:
Res je, še bolj inclusive je če isto sobo rezervirš že januarja.😅 Kja gleadš praviš, nisem rzumel, kaj je to app?
Default avatar

viharni jezdec

Moj dopust je napisal/a:
Ne vem, praviš da gleadš na dopustu app? Razumet je napisano, da si malo apnjena, torej da nisi čisto čista, nič drugega.😅
Default avatar

Moj dopust

viharni jezdec je napisal/a:
Default avatar

Uboščk ubogi

viharni jezdec je napisal/a:
Viharnik, veš kaj, večinoma te imam za trčenega, zdaj si se mi pa še zasmilil. Očitno do sedaj še nisi kaj dosti letoval, pa so ti pojmi iz katalogov tuji. Že dolgo ni bilo teme, da bi se za koga kaj pobiralo. Mogoče, če boš bolj priden, pa kdo za tebe akcijo krene?!
Default avatar

viharni jezdec

Uboščk ubogi je napisal/a:
Kaj je, misliš da sploh ve kdo kaj je to zate app? Tu si kar serijsko izmišljate kratice, zadnjilč je eno dalo kratico za občinsko pomoč MO, vrag te dal, mo, pa občinska pomoč? In take imate dnevno, danes ti gledaš app. Pojasni, kaj vraga naj bi bilo app, ki ga ti gledaš, ne?😅
Default avatar

Moj dopust-

Moj dopust je napisal/a:

Pa zakaj je treba skos iskati napake in obracati besede,se norca delati in ponizevati. Zakaj?
Kaj imas od tega?
Mislis da sem jaz pa zdaj strasno uzaljena, in prepricana v to kar si napisal o meni?
Ves kaj si ti Viharni? Ena tko nesrecna oseba,zelo nesrecna. In prov bogi si res.
Default avatar

Tisa_R

Nadja_25 je napisal/a:
Moje mnenje je, da sama pokliči in pridobi vse potrebne informacije, glede na to, da si ti tista, ki je začela z organizacijo dopusta. Moja domneva je tudi, da tvojega moža ne moti, da bi ti že sedaj rada organizirala dopust, ampak da bi rada še njemu naložila neko delo. Če si se lotila, zadelo izpelji do konca in sama najdi nekaj variant, med katerimi se potem lahko z možem skupaj odločita.
Default avatar

astrid74

Tole je za avtorico, ker je tema totalno zašla!

Nič nisi prehitra, aprila bo že vse, kar je dobrega, rezervirano. Od kar so teroristični napadi v Egiptu, Tuniziji in v Maroku, je večji naval na Hrvaško. Sicer je bilo lani nekaj manj gostov, vendar so predvidevali, da zaradi svetovnega prvenstva v nogometu.
Ti se kar veselo loti iskanja in tezerviraj. Moj je 10. januarja klical za apartma, kjet smo bili lani, pa smo bili že prepozni za ta termin. Sem pa ravno včeraj rezervirala preko bookinga. Tam vidiš, da je že dosti nastanitev rezerviranih, najbrž že od lanskega leta.
Srečno pri iskanju!
Default avatar

Za panicarko

Tvoj moz ima prav. Si nevroticna zenskica. Btw, za novoletne praznike si ze rezervirala. Je kar malo pozno.
Default avatar

Poznamo to

astrid74 je napisal/a:
Ene ste popolnoma zadete.
Celo jesen in zimo samo razmišljate o tistih par dneh pri hrčkih, ki vas itak ne marajo....
Groza, kak lajf imate!
Default avatar

Xcghjjn

Vsak, ki je v zadnjih desetih letih iskal destinacije za dopust in moznosti nastanitve, ve kaj pomeni app, tko da se res smesis. Opravicljivo samo, ce imas nad 70 let. Tista starostna skupina pa res ne pozna tripadvisorja, airbnb-ja ali bookinga. Ampak hudic, se pri ponudbah od agencije pise app. A ti sploh kdaj kam odpotujes? Sej ne da je s tem kaj narobe, ampak zakaj se potem oglasas v teh temah?