Potovanja.Over.Net

Kam in kako na počitnice

Kam letos družinsko

Default avatar

papikam

Ker nimam o ničemer za razmišljat odpiram to temo - z družino na morje. Do sedaj smo se držali kampov, enkrat šotor, enkrat mobilne hišice, vse je v naravi in morje je blizu. Nekako se nam vseeno bolj komfortno zdi, da izberemo bivanje v mobilni hišici, postaja pa vedno bolj dražje, to pa ja. Lani nismo šli nikamor zaradi financ. Sicer pa vsekakor izvensezonska opcija, še najraje v juniju pa magari samo za en teden. DO sedaj smo izbirali te nam bližnje opcije: Krk, Pag, Lošinj, o Istri niti nismo razmišljali, čeprav sem razmišljal in sem si en kamp celo zabeležil v glavi. Lani, haha.

Torej, zanima me ali poznate še kakšno dobro varianto za teden do 14 dni?
Default avatar

Papikam

Sem pomislil, če bi kdo kaj napisal.
Default avatar

rabiš nasvet

Rabiš nasvet, ali si le tako malo pisal/a?
Mi smo sedaj čisto v zimskem razmišljanju, odločanju- kje bi smučali za zimske počitnice. Na morje nihče še ne misli.
Default avatar

nema problema

Koliko pa imaš otrok?

Nam je najboljš križarjenje. Otroci do 18. leta imajo ali brezplačno ali samo pavšal. Je ap res, da je ceneje, če greste bolj izven sezone, kot poleti. Mi hodimo ali zima/pomlad ali jesen. Ti povem, lepšega ni. Hrano imaš všteto, vidiš ogromno.
Default avatar

papikam

Enega otroka imam. S križarjenjem nimam izkušenj, verjetno je tudi cena temu primerna.
Default avatar

nema problema

Pred ali po sezoni lahko najdeš križarjenje tudi že za 300-400€/osebo. Plus 100/120€ pavšala za otroka.
Poleti med sezono je pa lahko cena že od 500€ naprej.

Nam so križarjenja res top. Imam 6 otrok in so vsi nori na križarjenje. Na ladji imaš kabino, ki je kot hotelska soba. Čistoča in vse na najvišjem nivoju. Potem imaš vse obroke v samopostrežni restavraciji. Tam je vsa voda, ali celo sokovi (odvisno od ladjarja), kava, čaj brezplačno. Seveda alkohol ali kake bolj fine pijače plačaš. Mi jih v bistvu nikoli ne kupujemo.
Potem imaš zajtrke, kosila med plutjem in večerje lahko v fini restavraciji. Imaš lahko 5 hodov. Tudi to ej v ceni. Podnevi imaš razno razne animacije. Od tečaj plesa do kuhanja, zlaganja prtičkov. Pogosto imajo ladje zaprt bazen, kjer se tudi pozimi lahko kopaš. Sicer imajo kaka igrišča na palubi. Ali teniška, košarkaška, minigolf. Za otroke imaš mini klub, midi klub, itd. Pač odvisno od starosti.
Vsak večer je v gledališču predstava. Brezplačno.
Ni možnosti, da ti je dolgčas.

Potem je super, ker si vsak dan drugje. No, ali skoraj vsak dan. Vsak dan si v drugem pristanišču. Lahko greš sam ven, sam ograniziraš izlete in prideš z minimalnim stroškom povsod.

Res je, da mi gremo izven sezone. Ker nas ej le veliko in hitro nanese. Ampak itak greš v južne kraje, tam pa tudi sredi januarja nismo nikoli rabili več kot jakno.

Če ne križarjenje pa upam, da najdete nekaj lepega za dopust!
Default avatar

tudi križarjenje

Križarjenje je tudi meni super. Je pa res, da kljub ugodnim cenam zapraviš kar nekaj, če ravno ne šparaš. A je vredno, ostanejo lepi spomini. Sicer pa zna biti ugodna Grčija. Predlagam tudi, da spremljaš akcije raznih agencij.
Default avatar

papikam

Kaj je fora križarjenja? A da si na ladji in se imaš fino? Da se greš futrat v restavracijo pa na kapučin? Da hodiš v bazen? In pol še v gledališče? In ko prideš domov imaš polno slik? Čega? Ma jok.
Default avatar

tudi za križarjenje

papikam je napisal/a:
Ni samo to. V kratkem času vidiš precej krajev. Večinoma je tako, da ladja pluje ponoči, čez da je zasidrana, ta čas pa si samostojno ali skupinsko ogleduješ mesto ali druge znamenitost, lahko se greš tudi kopat. Na ladji imaš tudi velnes, lahko se rekreiraš, večerne zabave, nastopi pevcev, kazino, otroci vse do najstnikov pa sploh uživajo. Jaz sem bila nazadnje pred šestimi leti, zdaj pa je verjetno še kaj novega.
Default avatar

nema problema

Kaj je pa fora dopusta na morju? Da se svaljkaš na soncu' Da sam kuhaš v apartmaju ali hodiš v restavracijo? in prideš domov s kopico fotk?

Fora je ista povsod. Da se imaš lepo z družino in da si odpočiješ. Eni raje ležijo po cele dneve na plaži, eni pa raje pohajkajo okrog.

Meni je ladja zato super, ker mi ni treba za hrano skrbet in ker veliko vidim. In kakšen dan je samo za poležavanje. Če greva pa z možem sama mi je pa še super fina večerja zvečer. Randi vsak večer.
Default avatar

Pozabilasipovedat

nema problema je napisal/a:
Vse lepo in prav kar si napisala. Pozabila pa si povedat da je potrebno na ladji doplacat se napitnine na osebo. Ce gre 4 clanska druzina na krizarjenje, tudi napitnina na koncu nanese.
Default avatar

Odkrito ti povem

papikam je napisal/a:

Lej, če nimaš denarja oz. če ste v finančni stiski, ne hodite na dopust. Preživite proste dni doma, pa hodite na izlete v bližini, mogoče kakšen dan v hribe, na bazen ali na kakšno jezero. Dopust, kjer gledaš na vsak evro, je brezvezen.
Zasluži najprej dovolj denarja, potem pa pelji družino na dopust kot se šika.
Default avatar

Drage mobilne hiške

Kampi in mobilne hiške so zelo draga zadeva, bam to ne znese, pa tudi denarja se nama zdi škoda. Najdeva kak ugoden apartma, še vedno se da dobiti ugodne in zelo solidne ponudbe, kuhava pa itak sama. Važno nam je tudi, da je wc del apartmana. Mi dopustujemo 2x letno na morju, v predsezoni in posezoni, kuhamo sami, ker je ceneje, apartma najdeva na bookingu. Za 2x 10 dni morja ponavadi porabimo manj, kot nekdo za
7 dni mobilne. Nama z možem paše teh nekaj dni na leto poležavati, prebrati kako knjigo, imeti čas za surfanje na netu, nogomet z otroci, plavanje, kak roštilj, kak večerni sprehod, pač izi dopust. Otroci pa itak najbolj uživajo v vodi. Da pa bi izbirala med ali kaj luksuznega ali nič, pa mi ne pade na kraj pameti. Dopust je za nas to, da smo skupaj na morju, ker morje obožujemo. Poiščemo pač najbolj ugodne variante. Včasih niso ravno ne vem kaj, na nekatere se pa radi vračamo.