Potovanja.Over.Net

Kam in kako na počitnice

Se odpravljate na morje ali smučišče? Ali pa ste se od tam že vrnili in bi radi delili svoje vtise?

Žaborič (Šibenik)

Default avatar

čakam_poletje

Pozdravljeni,

letos se odpravljamo v Žaborič pri Šibeniku. Zanimajo me vaše izkušnje. Ali je gužva na plaži, in vse ostalo. Zanima me tudi, ali je možnost kakšnega izleta z ladjico iz tega kraja ali kaj drugega lepega za videti.

Hvala!
Default avatar

Ž+R4ever

Mi smo trenutno nastanjeni v Žaboriću. To je zelo zelo samoten kraj oz. vsaj mi smo v tem delu. Apartma je zelo poceni, je pa 70m do vode, bifeja ni nobenega, zračna linija do trgovine je 200m, do gostilne še dlje. Pa nismo za nek žur, prej smo hodili na otoke (Ugljan, Vir ipd.), ampak tukaj nam pa vseeno nekaj manjka. Plaža pa za starejše otroke, plavalce, ker je precej globoko, pa čolni so zasidrani in mlajšim ni prijetno plavati med čolni. Pa čevlje za v vodo obvezno.
Default avatar

Žaborič_šib

Po opisu sodeč bi rekla, da ste (bili) v tistem "drugem" delu Žaboriča. Tudi mi smo trenutno v Žaboriču, v prvem delu mesta, in moram reči da je res lepo. Lepe, dolge plaže, tudi sladoled imajo, po novem tudi trampolin za otroke (ga nekaj let nazaj ni bilo). Glede čevljev za v vodo se strinjam - ježi. Smo se pa sprehajali naprej, torej v tisti del mesta kjer je res plaža kar med zasidranimi čolnički... precej nerodna reč, se popolnoma strinjam, sploh za otroke.
Drugače kar simpatično mesto, mirno, nobene pretirane gneče, imajo sicer samo 2 restavracije, tudi do trgovine ni ravno blizu za po nekem hudem soncu. Pa vseeno... simpatično mesto.