Kam in kako na počitnice

Odgovarjajo: Potovanja.Over.Net

potovanje po srbiji

Default avatar

potovalka2

S poletjem sva s fantom mislila iti za teden dni z avtom po Srbiji. Jaz o Srbiji nimam pojma, a imate kakšpen predlog kaj si oigledati? Kakšne lepe naravne znamenitosti, lepa mesta?

Hvala
Default avatar

Ena južna

potovalka2 je napisal/a:
Na Kopaoniku Semeteško jezero, Krupajsko vrelo pri planini Beljanica, tuki imaš tud dobr za pojest, vsaj bilo je pred 5 leti. Za kaj več si pa na netu probi mal pogledat. Jaz bolj sam Bg poznam. V Bg si pa lahk ogledaš Kalemegdan, če te zanima cerkev sv.Save, Ado Ciganlijo, na Dedinju imaš Hišo cvetja, Skandarlija, tuki imaš cel kup kafičev, restavracij, če te zanima shoping morš it na Knez Mihajlovo ulico v centru, ob Savi in Donavi imaš cel kup splavov, klube, če te zanima nočni lajf.
Default avatar

miles

Absolutno priporočam Vojvodino, čarobna pokrajina, salaši, dobra hrana in ljudje na izi. V avtu pa CD z Balaševićem... ;)
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Do what you can't.
Default avatar

Popay

Vam bo beograd tako ok, da se vam ne bo dalo drugam, edin v šumadijo lahko greste, da vidte, če kasarna še stoji, v kateri sem bil v vojski, hehe. Srbija ima predvsem zanimiva mesta, nekih naravnih znamenitosti, niti ni toliko, kot sta recimo bled in plitvička jezera. Vsekakor je pa potovanje po srbiji zanimivo zaradi ljudi, ki jih srečaš na teh poteh. Nazadnje sem na avtocesti med beogradom in nišom na počivališču vzel enga starjšga suhega možakarja, nosil je najlepše jabolke in hruške iz svojga sadovnjaka, ki jih je imel v košari v en samostan, ene sto kilometrov je bil z mano, za zahvalo, mi je dal po dva najlepša jabolka in dve najlepši hruški, ki jih je imel v teh dveh košarah. To se mi je zdelo tako prisrčno, da sem mu dal v žep 5 evričev za to darilo, hehe. Pol pa tisto, ...hvala ti brate, hvala ti brate..... in mi mahal, ko predsedniku, ko sem dal gasa na avtoban iz parkplaca, hehe.
Aja, pa še ena scena, sem doživel nesrečo med rumo in s. mitrovico, ko je en bolgar zaspal pred mano in je vse dele od avtomobila razmetalo po avtocesti, Jst sem imel smolo, da sem glih na odtrgan kolo naletel, to je bilo v nedeljo ob treh zjutrej, ni kriv ni dolžen sme pušnil 3 jurje zarad škode, ki sem jo imel na avtu. ob osmih zjutrej so se fantje prijeli šraufanja in mi avto zrihtali do šestih popoldan, da sem se lahko vrnil v slo.
Tega nikjer v evropi, svetu ne bi naredili, da se bi v nedeljo lotili dela, .....vsi bi rekli, dons ne, počakte do ponedeljka, kapo dol, sem rekel. Še rober de niro je pohalil srbsko gostoljubnost, ko je bil še neznan študent i je po jugi šetal, ko je štopal za trst, hehe.
Default avatar

Dobr da te mamo

Ena južna je napisal/a:
Kaj bi mi brez tebe? :)
Sedaj vem, na koga se moram obrnit, preden se odločim za potovanje po Srbiji, res odlično napisano.
Default avatar

Ena južna

Popay je napisal/a:
To kot teb z avtom, se je mojmu očetu zgodil lan v Srbiji. Neki avto crknil in glih nedelja. In vid tam ob eni hiši servis, pozvon, un pride, neki je najprej kolebu ker je bila nedelja, ko pa je oče rekel, da se vrača v Slo ta takoj pokliče še enga majstra in avto popravljen ;)
Default avatar

Ena južna

Dobr da te mamo je napisal/a:
Jah, če komu lahk pomagam, zakaj ne ;)
Je pa problem, ker ima vsak svoje želje kaj bi si rad ogledal. Ful folka hod tud razne cerkve, manastire....gledat, mene to ne zanima. Jaz sm bolj za shoping in pa nočni lajf :)) jaz grem letos za novo leto v Bg. Smo nameraval avgusta, pa smo se odločil, da bomo poletje raj izkoristil za morja. Itak morm obdelat še Dalmacijo pa Črno goro ;) Če greš v Bg pa tud rabiš par dni dopusta.
Default avatar

Ena južna

Ena južna je napisal/a:
Pa na Dedinju lahk vidš hišo Cece ;)
Default avatar

no-ja

Popay je napisal/a:
Zlatibor, Zlatar in vse, kar je tule našteto zate niso naravne znamenitosti? http://srbija.superodmor.rs/prirodne-znamenitosti
Default avatar

kaj te pa zanima

V Srbiji imaš marsikajza videt, samo ne vem, kaj te zanima? Narava? Reke? Hribi? Muzeji? Mesta? Kulturna dediščina? Žuri?
In kdaj gresta?

Beograd seveda moraš videt, ker je zanimiv s stališča, da se prepleta vzhod in zahod ter socializem, je nekako poseben glede tega, pa sevea nekaj znamenitosti, mi smo si pogledali Zvezdin in Partizanov stadion, Hišo cvetja, Hram Sv. Save, Knez Mihajlovo, Kalemegdan in seveda Terazije, pa muzej Nikole Tesle nismo spustili. Prej en dan sem na netu zasledila Konak kneginje Ljubice, ki je namenjen raznim kulturnim dogodkom in razstavam, še nisem bila tam, bom šla pogldat naslednjič, mogoče poguglaš, če bodo imeli kaj v času, ko bosta v Beogradu. Glede hrane, obvezno na kosilo ali večerjo na Skadarlijo, mislim da so vse tiste male kafanice v redu, mi običajno obiščemo Tri šešira. Nekje v Zemunu, ti ne znam ovedat točno kje, je tudi ena etno kafanica s tamburaši, no, na splavih pa narodnjakov kolikor hočeš. Če bi kak boljši klub, pa guglaj, še bolje pa vprašaj na licu mesta tam, kjer bosta prenočevala.

Od mest je meni Novi Sad veliko bolj všeč kot Beograd, priporočam obisk, je nekako velikosti Ljubljane in vse vidiš v enem dnevu, pa še zvečer greš lepo žurat na Zmaj Jovino ali klub Giardino.

Južneje so Niš, Pirot, Vranje, ki imajo lepa mestna jedra, kjer je prevladoval turcizem.

Nazaj grede Kragujevac, mesto kjer so Nemci v WW2 v enem dnevu pobili pol mesta, spomeniški park, pa potem Zlatibor, Kopaonik, Kusturica City, Morava, Drina, pa Tršič in rojstna hiša Vuka Karadžića, ...
Če guglaš, imaš kar nekaj etno mest na poti, meni je sicer najlepše tisto v Bijelinji, je največje in imaš precej za videt, turistično urejeno, čeprav so pa po Srbiji manjša in tudi luštna.

V Srbiji je čez poletje kar nekaj festivalov in dogodkov, odvisno kdaj gresta, mogoče ujameta Gučo ali Beer fest v Beogradu.

Bencin je nekje ista cena kot pri nas, ostalo je pa vse veliko cenejše, razen Beograda, ki je cenovno kot Ljubljana, če ne dražji. Glede hrane nima smisla, da se hranita po kakih kioskih, svežo hrano kupujta na tržnici, jaz se vsakič tam zjokam, ker pri nas ni takega paradajza in lubenic (šmrk, šmrk), jest pa pejta v restavracije, hrana je res dobra in ni draga.
Default avatar

Popay

@Ena južna

Jp, manastiri in podobne zadeve, tud men nezanimivo, na žalost. Najbolj mi pa pritisk dvignejo eni, ko grejo tja pa mi ikone prinesejo za darilo, pol pa res ne veš, kako, ko nimaš muda iz vljudnosti, da zavrneš tako darilo, hehe.
Lani al predlani, pride en srbski avtobus nekih vernikov, zjutrej pozvonijo na vratih, odprem, pred mano dve postavne mladenke, ena govori, govori, druga kima ene pet minut o jezusu kristusu, jst pa njihove obline gledam, ehhh... hehe, vseen nism je mogel več poslušat, se jim zahvalil in vljudno odslovil.
Default avatar

kaj te pa zanima

miles je napisal/a:

Če gre samo za en teden in se spravi najprj v Vojvodino, bo ostala samo tam vsaj dva tedna ;-)
Default avatar

Popay

no-ja je napisal/a:
Sm dal vse čes, na zlatiboru sem bil v kičitovem (dragan kičanovič) hotelu, hehe pa iskreno men nč posebnega, podobno je na pokljuki, je pa lepo, seveda in, ja se splača videt. V bistvu me je vojvodina še najbolj fascinirala, ko vozš in si rečeš, pa kdaj bo konc teh polj, pa starogradske pjevalke v kafanah, ko sem bil v vojski v šumadiji v vojski, tam kjer so yugote delali, hehe, beograd je pa itak majka za turiste.
Default avatar

Dober da te mamo

Ena južna je napisal/a:
Lahko poročaš, kako bo v Črni gori?
Sem slišal že mnogo zgodb in sem razmišljal, da bi šel, a potem sem slišal o slabih razmerah v hotelih in na plažah.
Tako, da bi res cenil, če lahko malo opišeš, če bo dobro grem še sam v Črno goro drugo leto. :-)
Default avatar

Ena južna

Popay je napisal/a:
:)))
Default avatar

Srečna zvezda

Popay je napisal/a:
Model ti si mi pod srečno zvezdo rojen.
Pa to so v Slovenijo prišle?
Ne vem, kako da k meni ne pridejo tako, bi jih z veselem pogostu. ;)
Default avatar

Ena južna

Dober da te mamo je napisal/a:
Avgusta grem v Igalo, ampak privat hiša. Potem pa pohajkovanje okol vse do Kotorja, Sm že bila na tistm koncu, takrat je bilo ful dobr. Bom napisala, če bo kakšna taka tema odprta ;)
Default avatar

Dober da te mamo

Ena južna je napisal/a:
Hvala. :))
Uživaj ter srečno in varno pot, pa da te ne obdržijo dol. ;)
Default avatar

Mene ni navdušilo

Dober da te mamo je napisal/a:
Mene je ČG lani razočarala. 30 let nazaj so bili cvetoči Tivat, Ulcinj, Budva, Hercegnovi...zdaj pa ali Rusi ali nič od nič. Nekdanje Ostrvo cveca v Tivtu zapuščeno, Ulcinj komplet albanski, v notranjosti pa kot bi se ustavil čas. Nekako sem pričakovala tisti nekdanji blišč, a smo ugotovili, da česar niso pokupili rusi, je pokopala revščina in nezainteresiranost za resni turizem.
Default avatar

Dober da te mamo

Mene ni navdušilo je napisal/a:
Hvala za tale vpogled, bom premislil o svojih načrtih.

Moderatorji

Potovanja.Over.Net
Potovanja.Over.Net