Kam in kako na počitnice

Odgovarjajo: Potovanja.Over.Net

Spanje v avtu v Italiji - izlet

Default avatar
Načrtujeva izlet po Toskani, spala bova v avtu. Marsikje sem že slišala, da naj bi bilo to ''nevarno'', predvsem zaradi ropov ipd.. Zanima me, če je že kdo spal v avtu v Italiji in ali je imel ob tem kakšne težave..
Hvala,
LP!
Priponke

toscanaMobile.jpg
(44.32 KiB)

Default avatar
Neudobno je. Problem finance?
Default avatar
Vsaj v kemp se zapeljita. Kje se bosta pa tuširala?
Če niti za spanje nimata,kaj bosta počela v Toskani? Brez okušanja njihove hrane,vina,ogleda znamenitosti,..?
Default avatar
Dvakrat v cca 25 letih potovanj sva prespaja v avtu, enkrat v Monaku in enkrat v Španiji, ker sredi noči ni bilo druge možnosti. Če nimaš dovolj velikega in za spanje prirejenega avta, je zadeva hudo neudobna, pa nimaš kam it na wc, se umit ... V Toskani so krasni kampi, bolj priporočam. Če nimata kamp opreme, se dobi v Decathlonu kak mali šotorček in osnovno opremo za kampiranje zelo poceni. Če vama ni za v kamp, se tudi v kakšnih gostiščih ob cesti (albergo) najdejo ugodne možnosti za prespat.
Če ne bi imela financ za normalno spanje, se na tako pot sploh ne bi podajala.
Default avatar
avto- kombi, je prirejen za spanje. finance niso problem, tudi kampi bodo prisli v postev, ampak gre za to, da se zna zgoditi, da kaksno noc prespiva ob cesti v avtu..
Default avatar
izlet_IT je napisal/a:
Italija, južna Francija in Španija so države, kjer zaradi pogostih vlomov v avtodome ni pametno spati ob cesti.
A kakšen detektor plinov in alarm imata v kombiju?
Default avatar
izlet_IT je napisal/a:
Od Ljubjane preko Rima do Palerma in po celotni Siciliji.

Potovala sva 32 dni z Vitom zadaj sva imela prirejeno posteljo in mini hladilnik pa prtljago.
Spala sva po večini na počivališčih ali pa na bencinskih servisih v obeh primerih so tam urejeni tuši za minimalni strošek, počivališča stalno obiskuje policia stradale nič ne težijo enako na bencinskih servisih, si pod kamero in budnim očesom varnostnikov. Spite lahko tudi na parkingu restavracije kjer bosta jedla po predhodnem dogovoru z šefom, sploh na Siciliji je to zelo priročno ( restavracije so po večini v mafijskih rokah in na njihovem parkingu vam nihče nesme niti lasu skriviti).
Skratka sploh od Bolonije navzdol nikakršnih težav, ko jim poveš, da si turist so vsi ustrežlivi in prijazni radi pomagajo. Paziti se morata edino trgovcev z sunljivo poceni robo (lahko kupiš opeko v plastični škatli namesto kamere in podobno).
Lepo potujta in poročajta .
Default avatar
Enako kot Vito2015, s tem da je bil majhen avto, spala sva kar na zicu nekajkrat na parkingu, črpalki, naporno, ne bi več ponovil.
Default avatar
Kot je že zgoraj zapisano - po It gre večinoma brez problema. Jaz bi se sicer izogibal spanju na parkingih ob avtocesti, ker tam res radi kradejo, bi pa komot spal na parkingih ob normalni cesti, npr. pri kakšni gostilni, kamor zvečer zaviješ na kozarec vina, ali pa na PZA-jih (za avtodome).
Pa tudi kar tako, če je le prostor. Redokdo ti bo kaj rekel, sploh če deluješ prijazno in pozdraviš ljudi.
Default avatar
Izlet_IT je napisal/a:
Kam pa greste po Toskani?
Default avatar
V Italiji je ogromno PZA- jev( prostor za avtodom) oz. Area di sosta. Poguglaj, ker tega je v ITA res veliko. Sploh ni treba v kamp. Cena je od 5-10€, včasih tudi 15€. Ponavadi je na razpolago voda. Samo blizu velikih mest ni pametno tam spati, drugje ni bilo problema.
Default avatar
Izlet_IT je napisal/a:
https://tuscany-orciatico.it.gg/Cristina.htm
Default avatar
izlet_IT je napisal/a:
Če vama ni zoprno imajo večja italijanska pokopališča prosto dostopne sanitarije, tekoča voda.... in seveda parkirišče pred njim.
Vsaj tista, kiimajo prave "stavbe" za žarni pokop.
Default avatar
izlet_IT je napisal/a:
resno vprašanje: kje se bosta umivala? A je kombi prirejen tudi tako da maš škafec pa lavorček s seboj? Ali ste pa res bolj pujsaste sorte pri vas? Vsaj mednožje pa podpajshe si je treba umvat, če ni morja še na voljo....

Res ne razumem takih; ok, divjina potovanj in šparanje to mi je razumljivo , dapa ne daš tistih cca. 20 eur za prespat kjerkoli , če nisi kampist ( da se še umiješ lako zraven), je pa malo vohrno do svojega telesa in teroristično do tistih, ki te morajo potem vohat.
Default avatar
neumitost je znak lenobe je napisal/a:
Jaz bom pa obrnila vprašanje: a si eni tako težko predstavljate umivanje s kantico, da bi bili rajši umazani in smrdljivi, kot da bi se umili po domače? Al kako?

Midva vedno spiva v avtu. Nisva niti teroristična niti pujsasta niti smrdljiva in kar ti je še uspelo stlačiti žaljivk v par stavkov. Umivava se z vodo iz kante v kakšni divjini, kjer pohajava. In to temeljito, dvakrat na dan. Ko sem bila otrok, smo živeli v stanovanju brez vode, pa smo bili prav tako čisti, si lahko predstavljaš? Lavor, voda iz skupne pipe, žajfa. Gre. Če bi vihala nos, ker v avtu ni kopalnice s tušem, bi morala ostati doma, ker nisva "vohrna", samo brez denarja, kot se pač zgodi ljudem, ki so pri 40+ začenjali vse na novo. Denar, če ga imam, dam rajši otrokom zraven, da kam grejo. So tudi navajeni skromno potovati in so tako videli že veliko sveta. Pa tudi ne smrdijo.
Default avatar
danes neprijavljena je napisal/a:

Ne, nikakor. Pozdravljam umivanje tudi s "kantico" ali v lavorju v taih primerih, dobrodošlo in pohvalno. Problem je bil pa izpostavljen, ker vem in poznam nekaj ljudi, ki tako potujejo s prirejenimi "kombiji" s samo provizorij ležiščem ali jogijem zadaj, pa se sploh ne umivajo niti s kantico. POvedali sami.....In smrdijo. To pa je problem. Tako je bilo mišljeno.
Default avatar
OK, smrdljivci, kok se pa vi v resnic doma umivate? Ker kokr berem tle na forumu jih je velik k se tud po teden dni ne. A je na potovanju kakšen dan z robčki uredit higieno, za zobe je pa itak zmer na voljo plastenka z vodo. V čem je vaš problem? Dejte, da ne bom eno galamo naredi tle, higieniki.
Default avatar
Vohrni je napisal/a:
Pejt ti raj posodo al pa okna pomit...
Default avatar
domači prag je napisal/a:
A potem to velja zate?
Default avatar
Nas so poskušali okrasti celo na ograjenem PZA-ju blizu Pise. Sama sreča, da je sosed Nizozemec sredi noči poklical policijo, ki jih je potem pregnala. Spali pa tisto noč nismo nič.

Jaz v Italiji spim samo še v kampih ali hišah.

Moderatorji

Potovanja.Over.Net
Potovanja.Over.Net