Kam in kako na počitnice

Odgovarjajo: Potovanja.Over.Net

Kam na morje v italiji?

Default avatar
Zanima me vse od hotelov do mobilnih hisic, apartmajev... v bistvu me zanimajo vase izkusnje kje ste bili in kako je bilo cenovno ugodno / neugodno?

Hrvaske imamo pocasi dovolj... v Slovenijo ne grem ker si kot Slovenec tretiran drugace kot turisti drugih drzav (na hrvaskem je enako).. žal...
Priponke

capri.jpg
(207.21 KiB)

Default avatar
Po vzhodni obali od polovice navzdol, po zahodni že kar od začetka. Pa otoki.....
Default avatar
Mogoče za prvič Gardsko. S Sardinijo ne morete zgrešiti, potem je pa še cel jug. Veliko za odkrivat.
P. S. V krajih, kjer se ukvarjajo s turizmom, po mojih izkušnjah angleščino razturajo. Sardinija je izjema, ampak se vse zmeniš.
Default avatar
Sardinija, Korzika trajekt gre iz iste luke
Default avatar
Odvisno kako daleč in za koliko denarja: Lignano, Gardsko jezero, Rimini, Elba, Sardinija in seveda Toskana. V Lignano in Rimini ne hodimo ravno zaradi plaž ampak zaradi raznih parkov in atrakcij. Ne priporočam druge polovice julija-avgust ampak konec junija, prve dni julija ali začetek septembra.
Default avatar
Sardinija-San Teodoro, Pula, letališče Cagliari, ali pa pojdi na Iscio na Siciliji, letališče Napoli. Zelo ugodni so direktni leti so iz Benetk.
Namestitvene kapacitete niso nič dražje, kot na Hrvaškem, seveda v razponu od poceni do zelo dragih.
Default avatar
Mi obožujemo Capri. Arhitektura, vse restavrirano tako, kot mora biti, vzdušje, tretman, shopping, hrana, lokali...Prekrasne jahte, jadrnice križarke..povsod drevesa limonovcev in ceder...žičnica za na goro ali v center mesteca...Hrvaška jim ne seže niti do gležnjev. Let Ts- Napoli, nato hydrofoil do Caprija.
Default avatar
Če se mi že zahoče morja čez mejo imam najbližje plažo Devin.

Avto na očeh, tuš, prelestne Slovenke iz občine Devin-Nabrežina ....kaj še hoče srce?


Vesel oče
Default avatar
Italija ni več varna
Default avatar
Ali lahko je napisal/a:
Ma daj ne kvakaj, no. Varen ni zaradi česa? A tistih, ki s čolni pridejo na Lampeduso?

Sem cca 5x letno na krajšem ali daljšem dopustu v Italiji, že skoraj 8 let -na različnih lokacijah od S do J, pa se počutim zelo varno, nikoli nobenih težav ker vsi ala barbarski Romuni, Ukrajinci, Moldavci in ostali, ki so včasih "ropali in kradli gorivo po bencinskih postajališčih, parkirnih hišah in parkiriščih sedaj našli novo tržno nišo in raje operirajo v "prolazu" po Sloveniji.....- celo v Bariju in ostalih mestih kjer so večja krcajoča se pristanišča Pa seveda jug, kot je Sorrento, Napoli, je popolnoma varen.

Vidiš več afriških priseljencev v Vatikanu, kako prodajajo tobice in ostalo kramarijo po turističnih lokacijah, pa v Pisi, Firencah naprimer, kot po celi ostali Italiji- samo tja sedaj že cca 5 let ne hodimo, ker smo obdelali že popolnoma vse na tistem koncu :)

Ljudje prijazni, hrana odlična, cene tudi zmerne, če znaš pa še italijansko in si prijazen do njih, je pa sploh dopust zelo prijeten.
Default avatar
Če bi kaj več napisala o željah bi bilo lažje.
Bi šli z avtom ali z letalom? Do koliko ur vožnje? Bi šli na otok?

Siilija, Sardenija, Puglia, Campania od Agropolija dol, Kalabrija. To so vse deli s krasnim morjem.
Toskana, Liguria so tudi zanimive.
Severni del Jadranskega morja je pa kar se tiče morja bolj švoh in je zanimiv bolj za tiste, ki imajo na plažah radi dogajanje, gužvo oziroma gredo povsem izven sezone in si želijo peščeno plažo brez dolge vožnje in letal.
Default avatar
o strahu pišeš iz naslonjača je napisal/a:
No, precej tega je tudi na Sardiniji, samo jaz se zaradi tega nisem počutila nič manj varno. Saj so samo ljudje, ki skušajo zaslužit kakšen evro. Edina razlika je, da so temnopolti, drugače je način dela enak kot na Hrvaškem, ko te s "kukuruzom" in krofi posiljujejo. :) Pa štante imajo. Se počutiš kot na Hrvaškem.
Default avatar
Že če bi nekdo vprašal, kam v Sloveniji, bi človek takole na počez težko kaj svetoval. Za Italijo je pa to nemogoče. Mi smo obdelali že ogromno in povsod je bilo super: Sicilija, Sardinija, Elba, polotok Gargano, Kalabrija ... povsod se najdejo krasne plaže, če vam je to prioriteta. Tudi marsikje po obali, tako vzhodni kot zahodni. Zelo lepo je tudi po Toskani, mi večinoma kampiramo, imaš krasne kampe, z bazeni, pa še za videt ogromno. Lepo je tudi na severu ob jezerih Garda, Como, Maggiore. Ampak kot je že nekdo napisal, v Italiji je drugo polovico julija in avgusta precejšnja gneča, mi hodimo dol večinoma junija/septembra. Kot rečeno, s šotorom, včasih letalo in apartma, s hoteli pa nimam nobenih izkušenj.
Default avatar
To glede Hrvaške, takoj podpišem!!!!!
Default avatar
Se povsem strinjam, da je marsikje večja jeba glede varnosti kakor Italija. Določeni res ne vidijo dlje od nosa, zato natolcujejo, da je samo Hrvaška edina in prava izbira, S tem bi se strinjal še leta 1999, po tem letu zagotovo ne več. Smilite se mi, dobesedno.

Moderatorji

Potovanja.Over.Net
Potovanja.Over.Net