Kam in kako na počitnice

Odgovarjajo: Potovanja.Over.Net

Rimske toplice - izkušnje

Default avatar

Tanjakr77

Je bil kdo v zadnjem času tam? Kako se vam je zdelo? Z možem razmišljava o vikendu samo za naju, pa so mi padle v oči te terme. Se splača it? Kateri hotel priporočate? Kakšna je hrana? Hvala...
Default avatar

elenka

Z možem sva bila dve leti nazaj. Nama je bilo zelo všeč. Predvsem drugačnost bazenov v rimskem slogu, arhitektura, ki je lepo vkomponirana v naravo, ponudba, hrana in predsem miiir. Da ti nihče ne skače po glavi... Bila sva v Sofijinem dvorcu.
Default avatar

mir in užitek

Trenutno najboljše toplice v Sloveniji za tiste, ki si želijo malo miru,pa brez čofotajočih, kričečih otrok ( ni toliko vodnih atrakcij , ki bi zabavale mladež do nekje 14. leta).

Prijazno osebje, zelo ( ker imajo tudi redno kontrolo lastnika, vsakodnevno :) Kulinarika odlična, nastanitev, tudi. Idealno za sprostitev malo v dvoje ali solo.
Default avatar

LanaL

Priporočam hotel Sofijin dvor. Idealen za vikend v dvoje.
Default avatar

carlos-m

Toplo priporočam Rimske terme...še posebej savne.....
Default avatar

ena1terme

Rimske Terme so vrhunske. Nastanitev, hrana in idealno okolje, če iščeš mir.
Default avatar

danes neprijavljena

carlos-m je napisal/a:
Nama je bilo všeč, dokler sva ležala na ležalniku. Ko sva hotela v savno, se je izkazalo, da ne bo šlo. Samih savn je strašno malo glede na število ljudi, ki jih sprejmejo. Zelo neprijetno je postalo, ljudje so se grdo gledali in silili v gužvo ali demonstrativno odhajali ven. To je moj spomin na Rimske terme: pozabi na ležanje in uživanje in sedi pokonci, stisnjen ob tuje nage riti, ali pa ostani zunaj.
Default avatar

carlos-m

danes neprijavljena je napisal/a:
Lej, čisto možno....midva sva bila enkrat sredi tedna takoj ob odprtju in ni bilo problema z natrpanimi savnami. Tako da, ja, tud men bi bilo neprijetno u full veliki gužvi..tud če bi bile še ne vem kako lepe "frače" poleg....
Default avatar

vikend obiskovalci

danes neprijavljena je napisal/a:
To je rezultat tega, ko nekateri nekulturni ljudje pridejo v kulturno okolje.

Problem Rimskih term so v vikendi, ko pridejo "padalci", torej so tam še nehotelski gostje - in takrat zagotovo postanejo kapacitete premajhne, nekateri ljudje se obanšajo tako, češ saj smo veliko plačali, zdaj pa izkoristimo na polno ( nevzgojeni egoisti so to).

nekako bi morali to rešit v Rimskih termah ja -zunanje reklreativne vikend goste ločit od hotelskih z dodatnimi vodnimi zadevami in savnami. Tako bi bilo prav. Ker ni pošteno, da hotelski gost, ki pride tja n plača tudi za uživanje bolj v miru, prejme potem to gnečo in nekulturno obnašanje "padalskih" gostov.


"Danes neprijavljena", morda so pa zate potem druge toplice, ki imajo bolj obsežen "svet savn - Podčetrtek naprimer.....
Default avatar

elenka

Midva sva bila čez vikend in ni bilo nobene gneče.
Default avatar

odlicno

Midva sva bila konec oktobra za vikend, bilo je super, nobene gužve, hrana odlična... Same pohvale :)
Default avatar

JA_

Bila z možem večkrat in vedno v Rimskem dvoru ker je bolj moderno opremljen. Vzela sva suito z jacuzzijem. Hrana je bila odlična, osebje zelo prijazno. Narava okoli je krasna za sprehode.
Ne bo vama žal, uživajta.
Default avatar

Tanjakr77

Odlicno. Potem bom pa kar rezervirala. Hvala za mnenja.
Default avatar

tkole

vikend obiskovalci je napisal/a:
Predvsem so za gnečo po bazenih in savnah krivi hoteli oziroma terme same. Ker povsod natrpajo ljudi, kolikor jih pride, in jih prav briga, če potem stvari, ki so jih plačali, lahko sploh uporabljajo. Sem bila že marsikje v tujini po takih objektih, tam imajo večinoma določeno kapaciteto savne/bazena in seveda ne spustijo potem noter ljudi, da hodijo drug po drugem. Jim je pomembno tudi počutje gostov ne samo čim večji zaslužek.
Se pa strinjam, da nekulturni obiskovalci dodajo še svoje h gneči. Rešitev vsekakor ni v ločevanju hotelskih in zunanjih gostov, ampak omejitev vstopa na neko znosno število obiskovalcev. Pa mogoče bi pomagalo še malo opozarjanja "nekulturnežev", da savna ni debatni krožek, da se je treba pred uporabo bazena stuširat in take stvari, ki so nam nekaterim povsem samoumevne, za marsikoga pa žal ne. Sem že brala kje po forumih, kako nekateri seksajo v savnah, v jacuzijih ...
Default avatar

ravnokar

carlos-m je napisal/a:
Sem bila v nedeljo. Savne dokaj prazne, me pa moti, ker v savni ni bazena za zaplavat, moraš prav v bazen in ga seveda tudi plačat. Same savne so OK, jih je sicer bolj malo, mislim da ena finska, ena infra in dve turški. So mi pa ležalniki zelo neudobni. Kakšna je ostala ponudba (namestitev, hrana...) ne vem.
Default avatar

Kihot

Osebje prijazno, bazeni super. Enkrat smo poskusili večerjo, ki stane 16 eur. Po naših ocenah je precenjena, hrana je povprečna - povprečna priprava in kvaliteta. Na večerji ne strežejo vode s pipe, tako da je za vodo potrebno doplačati cca 2,5 eur. Priporočam nočitev z zajtrkom.

Moderatorji

Potovanja.Over.Net
Potovanja.Over.Net