Kam in kako na počitnice

Odgovarjajo: Potovanja.Over.Net

Potovanje z vlakom

Default avatar
Letos si z družino želimo drugačen dopust saj smo se res naveličali potovanj do morja v kolonah. Razmišljamo, da bi se kar z vlakom odpravili v Švico. Tukaj ZANIMIVO vidim, da je cena kar ugodna. Ali je mogoče kdo že šel na pot z vlakom. Smo družina 2 otroka 10 in 6 let. Zanima me tudi kako je s psi? Ali gredo lahko na vlak?
Default avatar
Če greste iz vlakom do švice vsekakor priporočam da vzamete ležišče ker 8 al koliko že sem mal pozabila presedeti na neudobnih zicih ne odtehta denarja. Otoci imajo prevoz skoraj zastonj mislim da di 16 leta. Mi smo v švici kupili tri dnevne karte tako za vlak kot avtobus in si se lahko vozil neomejeno. Res so drage kot pes vendar spet otroci imajo zastonj. Švica je lepa imaš res kaj videti. Pri njih je glavno prevozno sredstvo ravno vlak in vse se dogaja okrog želežniških postaj. Hrana je draga, ravno tako prenočišča ter velike so razdalje. Hm meni so vaši otroci še premajhni za tak podvig.
Default avatar
Naj te ta cena do švice ne zavede. Morda vas po pot do tja prišla res cca 20o eur za celo družino nočitev pa težko dobiš pod 100 eur na noč ter 3 dnevna karta za vlak mislim da pride 180 eur za odraslo osebo, če plačuješ vsako vožnjo posebi še bistveno več. Mi 4 smo šli pred leti za prvega maja za 4 dni v švico in zapravili krebko čez 1400 eur. ( kuhati smo sami) kg kruha je 4 eur enako kava itd
Default avatar
Pa ne misliti da vas bo vlak nazaj iz Švice prišel tudi samo 30€ po osebi. iz Švice nazaj je švicarska tarifa
Default avatar
Kaj pa če kušiš povratno karto? Kupiš jo pri nas po naši tarifi.
Default avatar
prikrito oglaševanje je napisal/a:
to ni res.

SparSchiene + sedež * 29,00

Cenik velja odod 14. 12. 2014.
* Število vozovnic po ponudbi SparSchiene je omejeno in velja za potovanje z nočnim vlakom 414/415. Cena je na osebo.

414 je lj -zü
415 je zü - lju
Default avatar
povratna je napisal/a:
Potem štiričlanska družina da za karto 4x180€+ lokalni prevozi
Default avatar
Dosti ceneje je z avtom je napisal/a:
ne zavajaj
štiričlanska družina da za spalnik tja in nazaj 4 krat 58 eur.
Default avatar
cija je napisal/a:
Saj v tem je catch. Tja te ubvencionirano napol zastonj pripeljejo. Mazaj je pa cena ubijalska. Potem je že ceneje pri nas kupiti povratno za 180€
Default avatar
cija je napisal/a:

Ne zavajam, kar poglej. To kar ti navajaš je specialna subvencionirana cena do tja.To ni karta iz švice nazaj
Default avatar
teta fani je napisal/a:
Mislim, peljat se z vlakom v Švico s 6 in 10 let starim otrokom je pa res blazen podvig!
No ja, kakor za koga, za marsikoga je podvig že it do Celovca ali do Benetk.
Meni se zdi pa to čisto fajn ideja. Med vožnjo lahko z otroki marsikaj počnete, da čas prej mine. V Švici je pa javni promet tudi tako dobro organiziran, da ni problem bit brez avta.
Default avatar
uúijhgjj je napisal/a:
http://www.slo-zeleznice.si/sl/potniki/ ... ZjcmljaCJd

Ljubljana-Zürich

Postaja MV 414/464

Zürich-Ljubljana

Postaja MV 415

cena
SparSchiene * - Nivo 1
SparSchiene + sedež * 29,00

pogoj
Cenik velja odod 14. 12. 2014.
* Število vozovnic po ponudbi SparSchiene je omejeno in velja za potovanje z nočnim vlakom 414/415. Cena je na osebo.

415 je povratni vlak iz züricha v ljubljano.
Default avatar
noben podvig je napisal/a:
Aja, avtorici pa predlagam, glede na kup različnih informacij tule, da pošlje mail na SŽ, napiše, kam in kdaj bi šli, koliko so stari otroci ..., pa ji bodo poslali najbolj ugodne opcije. Meni so že dvakrat takole pomagali, ko se nisem najbolje znašla v njihovih cenikih.
Default avatar
noben podvig je napisal/a:
Ne govori o stvareh če jih ne poznaš. Na vlaku ne moreš početi popolnoma nič. V spallnem delu imaš v kabini 2 pograda na katerih ne moreš sedeti ker je prenizko. Hodniki na vlaku so ozki. Ne ni enostavno. Ok pa vožnjo do tja že nekako preguraš, saj je noč in nekaj odspiš. Si pa ne predstavljam z 2 letnikom se cele dneve fjakat po mestih in si ogledovat znamenitosti. Po mojem ne bo imel noben nič od tega. Še enkrat preverite karte za odrasle za vlak so res cca 150 eur povratna otroci do 16 leta gratis razen doplačilo spalnika katerega toplo priporočam.
Mi smo z tako majhnimi otroci veliko prepotovali, vendar z avtodomom. Ko so bili pa mali večji pa smo si umislili švico z vlakom.
Default avatar
teta fani je napisal/a:
In kje je govora o kakem 2-letniku?
Poleg tega sem se v Švico že kar nekajkrat peljala z vlakom ...
Default avatar
noben podvig je napisal/a:

Ups se posipa s pepelom. Moja napaka sem mislila, da je še 2 letnik v igri.ja pri tako velikih pa seveda je lažje. Avtorica izkoristite, vendar bo drago. Še enkrat več kot ste navajeni dajati za dopust na Hrvaškem. Pot do tja je še najmanjši strošek.
Default avatar
Jaz sem šla nekajkrat to cenejšo varianto v Švico, tja in nazaj. Vendar je stvar v tem, da ko kupiš karto, moraš točno vedeti datum za nazaj, da jo dobiš po isti ceni, se pravi 56 eur (nekaj takega je bila takrat povratna). Poleg tega je treba karto kupiti precej vnaprej, vsaj en mesec, ker so razprodane. Torej, če vam uspe kupiti karte po tej ugodni ceni, pa se pripravite in imejte debelo denarnico za gor. Vse je 3-4x dražje kot pri nas. Jaz se tega ne bi šla. Kaj pa Padska nižina v Italiji, Blatno jezero in obisk Budimpešte (čudovita prestolnica), cene ugodne, daleč tudi ni, so pa Madžarki tako zelo prijazen narod, da je kaj. Ali pa mogoče Črna Gora, je tudi kaj za videt.
Default avatar
Tudi v Švici je ALDI (naš Hofer) in če boste lahko sami kuhali, hrana ne predstavlja bistveno večjega stroška kot kje drugje.

Za ostale zadeve ne vem.
Default avatar
Mojcej2 je napisal/a:
Kljub temu da imajo Hofer je še vedno drago. V soboto bodo imeli super akcijo svinjskega mesa za "samo " 35-40€ na kilo. Drugače je okoli 50€ kila.
Default avatar
jhgghjkgh je napisal/a:

Verjamem, da imajo Hofer vendar ne v samem centru mesta kjer smo se mi nahajali. Ampak hrana niti ni tak problem oz hud strošek večji problem so vstopnine, prenočišče ter vožnja po Švici. Npr ogled gore iz tračno železnico mislim da je jungefrau stane cca 70 eur na osebo. Je pa to taka znamenitost, da si jo načeloma ugledaš, ali titlis. Jaz bi si za vaše prvo potovanje izbrala rajši Slovaško, češko, Poljsko. Bistveno ceneje, bližje in ravno tako lepo.

Moderatorji

Potovanja.Over.Net
Potovanja.Over.Net