Potovanja.Over.Net

Kam in kako na počitnice

Po Evropi z avtomobilom

Default avatar

tedy199

Pozdravljeni,že nekaj časa se z dekletom odločava za potovanje, nekakšen road trip po Evropi.

Za obdobje potovanja sva izbrala pomlad 2015 (prvotno je bila v planu letošnja jesen, samo zaradi službenih obveznosti skoraj zagotovo ne bo steklo - pa še pomlad s svojim cvetenjem je prijaznejša od deževne jeseni).

Potovati imava namen s svojim lastnim avtomobilom, spala bi v hostlih, kampih, hotelih, apartmajih - pač nekako preko sistema Booking (super sistem rezervacij prenočišč oziroma postajališč).

Težava je takale: ne moreva se nekako odločiti kam in kako. Nekako naju vleče najbolj v zahod Evrope, torej Francija, Nemčija, Belgija, Nizozemska, Luksemburg, Švica, Avstrija...

Sedaj vas prosim, da če poznate koga ali pa če ste že imeli kakšno priložnost, da mi zaupate neko luštno potovanje v izmeri tja do 2500, 3000 km. Države, ki sem jih napisal zgoraj ne misliva obiskati na enkrat! Pač le v to smer naju vleče. Primer: Recimo preko Italije, Avstrije na jug Francije... Ali pa preko Nemčije do Amsterdama... Mogoče pa spet v niti ne tako znana mesta (vseeno v njih doživiš marsikaj).Potovanje bi trajalo računava okrog 10 dni, mogoče kakšen dan več (ali manj).

Torej, kaj priporočate? Sva zelo odprtega tipa za potovanje, tako da v pošteve pridejo znamenitosti, pokrajine, muzeji, ogledi mest...

In nasveti glede cestnin, cest, prenočišč, nabave hrane na poti... Vse je dobrodošlo.

LP Tadej
Default avatar

bobzen

Pozdrav Tadej..

Super zadeva ( čeprav sem sam bolj ljubitelj javnih prevozov, a tudi auto trip je super zadeva )..

par nasvetov:

1. dejstvo je, da zna biti vzhod cenejši kot zahod, ima pa prav tako ogroooomno za ponudit.
2. priporočam, da preko spletne strani ViaMichelin preverita pot ( poda kr točne rezultate )
3. Pot čez italijo Švico in Francijo ( še posebej v Alpskem delu ) je draga, te cestnine ubijajo.
4. če se odločata, da bi šla med prvomajskimi, vsaj mesec pred tem preverita kapacitete hostlov, saj znajo biti glavna turistična mesta zasedena ( se mi je že zgodilo.. ) ... kak drugi termin pa si lahko privoščita rezervacijo dan prej ali sploh ne.
5. če ne vesta točne ture lahko malo poizvedeta na googlu : " best european car trips " - da kar dosti idej.
6.Niti ne tako znana mesta se lahko izkažejo za nepozabno izkušnjo!
7. Ne zaganjajta se, cele evrope ne vidiš v 10. dneh :)
Default avatar

priporočam

Midva sva z avtom prekrižarila že precejšen del Evrope, v glavnem bolj zahod - Italija, Francija, Španija, Benelux, Avstrija, nekaj Nemčije... Res da večinoma v terminih, ko se da kampirat, ker v glavnem potujeva s šotorom.
Za spomladi zna bit krasna turca po Toskani ali Provansi. Toskana je itak neizčrpna zakladnica zanimivosti, ne samo večja mesta kot so Firence, Siena, Pisa, Lucca... Malo se voziš naokoli in odkrivaš manjša mesteca, vasice na hribčkih, se ustaviš, kaj dobrega poješ v kakšni kantini, kamor hodijo domačini na malice... Znamenitosti je pa itak povsod dovolj.
Provansa je tudi krasna, le da malce dražja varianta, kot prvo zaradi poti (precej cestnine čez Italijo), pa tudi tam je vse dražje, če greš zunaj kaj pojest, na pivo, kavo.
S hostli nimam izkušenj, sva pa parkrat midva šla tudi brez šotora, kar tako na pamet, in se povsod najdejo ugodna prenočišča, zdaj, ko imaš lahko booking aplikacijo kar na telefonu, je pa še toliko bolj simpl.
V glavnem, najbolje si je okvirno začrtat cilj, malo pobrskat na netu, pa it na pot brez nekih velikih in podrobnih načrtov, pač vidiš, kaj ti pride na poti naproti :)
Ja, pa bolj na easy, ne se v 10 dneh razletet na 100 koncev.
Default avatar

Nina potuje

Evropa je cela lepa in kamorkoli vaju pot zanese bosta brez dvoma uživala! Morda pa kot ideja še malce pogled na Vzhod - midva z možem sva se letos poelti potepala po Romuniji in Moldovi. Romunija je sploh TOP - neverjetno naju je presenetila s svojo urejenostjo, s srednjeveškimi mesteci, divjo naravo... Priporočava! Da ne govorim, da je tudi cenejša, kot pa zahodni del evrope... Počasi pacam na blogu prispevke o najinem potovanju, tako da če vaju kaj zanima, vabljena k branju ;)
http://www.nina-potuje.com/category/moj ... potovanje/

aja, drugače pa je tudi severni del Nemčije nenormalno lep - spet destinacija, ki me je pozitivno presenetila!