Potovanja.Over.Net

Kam in kako na počitnice

Razprave o popotniških destinacijah, mnenja glede izbora lokacij za počitnice in ideje za popolni dopust.

Budimpešta v jeseni

Default avatar

vsa družina

Vedno bolj smo odločeni,da gremo sedaj za jesenske počitnice v Budimpešto.
Gledam agencijske ponudbe,računam najem app tam in pot ,z avtom ali vlakom ,.....
prav bi nam prišla kakšna informacija in izkušnja.
Hvala !
Default avatar

brez agencije

Jaz bi šla brez agencije. Preveri na SŽ, kako je s cenami vozovnic, na netu zgleda dokaj ugodno.
Pa konec koncev tud z vlakom ni tko daleč, slabih 500 km iz Ljubljane. Lahko se med potjo še ustavite kje ob Balatonu, luškana vasica je npr. Tihany na S obali.
Z apartmaji po takih mestih nimam izkušenj, ampak v Budimpešti se da dobit tud ugoden hotel, poglej na www.booking.com.
Lepo se imejte!
Default avatar

daniel

Živjo,

vlak je poceni (povratna vozovnica za odrasle 39€, za otroke 19,50€), a zelo počasen, saj vožnja iz Ljubljane do Budimpešte traja debelih devet ur. Vlak je ponavadi na pol prazen, a tudi v slabem stanju (očitno na tej progi vozijo eni izmed najstarejših vagonov). Na vlaku se ne da kupiti nobene pijače ali prigrizkov, tako da jih je treba imeti s seboj.

Ne vem, koliko vas je v družini, a v vašem primeru bi bila pot z avtomobilom morda cenejša in vsekakor hitrejša. Plačate pač stroške za bencin in madžarsko vinjeto (ki jo lahko kupite preko spleta: https://www.virpay.hu) in seveda parkirnino v Budimpešti (avto obvezno dajte v garažo in po mestu hodite z javnim prevozom, ker kradejo).

V Budimpešti je ogromno znamenitosti, ki se jih splača obiskati in toplo priporočam, da jo obiščete v svoji režiji in se pač sami odločite, kaj vas zanima. Tukaj bi vam zelo na kratko težko priporočil kaj konkretnega glede znamenitosti. Tiste, ki jih morate obiskati, so verižni most, parlament (vstop za državljane EU brezplačen), Trg junakov, ulica Andrassy, opera... S seboj vzamite tudi kopalke in se namočite v kakšnem od termalnih kopališč - je zelo zabavno in menda tudi zdravo), lahko pa si ogledate vodnik, ki je nastal med mojim štiriletnim življenjem v Budimpešti:

Budimpešta.
--------
Včasih ne vem, kam bom šel, a šel bom zagotovo.
http://www.hotelskerezervacije.eu
Default avatar

daniel

Vlak: poceni, počasen, v slabem stanju in brez možnosti nakupa prigrizkov in pijače (imejte s seboj)
Avto: če vas je več, verjetno približno ista cena kot z vlakom (ne pozabite na madžarsko vinjeto in avto v Budimpešti parkirajte v garaži, ker kradejo).
--------
Včasih ne vem, kam bom šel, a šel bom zagotovo.
http://www.hotelskerezervacije.eu
Default avatar

808

Bili za prvi maj letos z družino v lastni režiji. App. smo rezervirali za 2 nočitvi preko booking.com - apartmaji Adler in nas je prišlo cca 170 € za 4 osebe. Imajo zastonj parking v garaži. So zelo novi in so v židovski četri, kar je v bistvu v centru mesta, tako da za mesto ne rabite javnega prevoza. Mi smo sicer prvi dan kupili, vendar smo kmalu ugotovili, da je brez veze. Je pa Budimpešta tako majhna, da v lastni režiji sploh ni problema pogledat in je veliko ceneje kot preko agencije. Le na vinjeto ne pozabite in pazite na radarje, ki so na avtocesti skriti na mostovih. Če te še kaj zanima, vprašaj