Kam in kako na počitnice

Kam z avtom in 10 prijatelji po Evropi?

Default avatar

lumpa in prijatelji

Poleti gremo skupina mladih (okrog 10) za 10 dni po Evropi. Odločili smo se za cestno potovanje s kombiji. Radi bi si ogledali nekaj znamenitosti, vendar pa bi nekaj dni tudi izkoristili za potepanje z nahrbtniki po naravi (hotel modro nebo;).

Začeli smo z načrtovanjem poti in ugotovili, da bi nam prišel prav vsak nasvet. Torej, kje bi lahko našli res lepo naravo (po možnosti ob vodi), nahitro spoznali kulturo in si ogledali kašno znamenitost oz. zanimivost? Če vprašam drugače, kje v bližnji Evropi ste že bili, pa bi se z veseljem še vrnili?

Hvala za kakršne koli informacije oz. predloge=)
Default avatar

nina4

Kar nekaj možnosti:

1. Sardinija in Korzika
2. Toskana in Elba
3. Provansa
4. Barcelona z okolico
5. Grčija
6. Albanija
7. Bolgarija
Default avatar

se vračamo

Z veseljem se že leta vračamo v Italijo (v glavnem obdelali že celo, "manjkajo" nam pravzaprav samo še poletni Dolomiti), letos gremo verjetno že tretjič v Francijo (obdelali južno obalo z zaledjem, delček gradov ob Loari, zdaj pride na vrsto Bretanja, Normandija, ki smo ju pred časom samo oplazili). Lepo se je potepat tudi po avstrijskih jezerih. Španska J obala kakih presežkov, kar se narave tiče, sicer ne nudi (vsaj ne za moj okus), so pa krasna mesta. Severno obalo imamo pa še v načrtu.

Skratka,če mene kdo vpraša, kam po Evropi je za it in kam bi se jaz še vrnila, je moj odgovor: povsod. Vendar se nikoli ne vračamo na iste kraje, ker je še tooolikoo novih za odkrit :)
Default avatar

Lumpa in prijatelji

Hvala za odgovore:)

Vidim da vglavnem predlagate zahodne destinacije. Kaj pa vzhod, npr Češka/Slovaška? Kaj bi se splačalo pogledat?
Default avatar

Rok-1

Še ena zahodna je v Dolomitih - poleti je res enkratno, sploh če greste radi v hribe ali kolesarite.

Vzhodno pa Praga.
Default avatar

ys

Če bi imela čas, bi šla sigurno na Portugalsko. Bila tam enkrat in je bilo super.
Mimogrede si pa še nekoliko Španije, Francije in Italije ogledaš.
Super je tudi Skandinavija, a je precej draga. Lahko obdelate Balkan, verjetno je tudi Madžarska/Slovaška/Poljska/Češka fajn tura, a tam nisem bila.
Italija je pa itak zakon. Pa Benelux.
Ma povsod je fajn.
Default avatar

za en teden

Čez Prekmurje, mimo Blatnega jezera, Budimpešta, Krakow, Auswitz, Plzen, Praga (lahko skočite še do Karlovih Varov)....
Default avatar

Neznan

Uf, povsod je lepo. Težko izberem eno samo destinacijo.
Meni je bilo zelo všeč tako na Norveškem, kot na Siciliji, Portugalski, Turčiji itd. to se morate sami odločiti. Bi raje kaj bolj vročega, gorskega...?
Default avatar

Lumpa in prijatelji

Za začetek se opravičujem za zapozneli odgovor...

Verjamem da je povsod lepo=) zaradi tega se pa tako dolgo odločamo=)

hvala za vse zanimive predloge. Najraje bi obdelali kar vse... Skandinavija žal odpade (se nam zdi malo predraga, čeprav zelooo lepa). So nam pa gore ljubše kot vročina...
Sporočim, kaj se bomo odločili.

lp
Default avatar

Mojcej

Bili smo že kar v veliko državah Evrope.

Glede na vašo željo po naravi, bi se odločila za Skandinavijo, ki mimogrede, če pravilno planiraš in se organiziraš, niti ni tako draga. Vsekakor imaš tako znamenitosti, mesta, kot tudi prečudovito naravo in trekinge. Pomembno pa je tudi, da je hotel modro nebo tukaj legitimen in skoraj na vsakem koraku, kar za ostale države ne moremo ravno trditi. Vendar se mi zdi za 10 dni mogoče malo predaleč.

Mi smo bili lani po celinski Črni Gori. Bili smo pozitivno presenečeni. Narava čudovita, reke in kanjoni, rafting, hribi enkratni, le ture moraš planirati tako, da si v enem dnevu gor in dol, ker koč pa ravno ni na pretek. Pa tudi hotela modro nebo ni povsod. No, mi smo ga po spletu okoliščin imeli malo pod Lovčenom in v sredini avgusta skoraj zmrznili.

Dobro odločitev želim.