Kam in kako na počitnice

SLO - Milano, Monte Carlo, Toscana - Firence - SLO

Default avatar
Pozdravljeni!

Z možem se odpravljava na potovanje do Azurne obale, z lastnim avtomobilom. Prosim za vaše nasvete, česa ne smeva izpustiti, in čemu se je bolje ogniti!

Najlepša hvala!
Default avatar
Midva sva lani naredila podobno turo. Šla sva mimo Benetk do Firenz ( si jih ogledala-prespala), naprej do Pizze ( ogledala,prespala),pa ob morju do Francije...ogledala sva si Viareggio,Rapal,....San Remo...pa potem po francoski obali do Hyeresa (tam sva ostala par dni),vmes sva skočila še v Provanso-nujno!! En dan sva šla v St.Tropez,nazaj grede pa sva si ogledala,Monte Carlo,Cannes,Nico... potem pa po avtocesti do Verone in...domov. Mislim,da ne bi smela izpustiti Firenc (govorim zase),Viareggia,Provanse,St.Tropeja,Nice+ male vasice tam okrog...tudi ob poti iz Pizze proti severu se splača ustaviti v kakšni majhni vasici...zelo slikovito.
Monte Carlo,Cannes name nista naredila večjega vtisa-pač mondena letovišča.Gneči na azurni obali se izogneš,če voziš po avtocesti,vendar za ogled mest pač reskiraš in se odpelješ...dol...
Če te še kaj zanima...vprašaj. LP
Default avatar
ali lahko kje najdem zemljevid teh mest?
Default avatar
Misliš na karto mesta? Poglej malo na internet,sicer pa karte dobiš v mestih samih-ali v kaki tur. agenciji,na črpalki...tudi po kioskih sem jih videla...
Default avatar
Lansko leto smo imeli podobno turo. SLO - Monako - Nica - Korzika - Livorno - Pisa in domov.Monako je zelo zanimiv in si ga lahko ogledaš v enem popoldnevu. Najboljši čas je nedelja, ker ni gneče. Nica se je zame samo umazano pristaniško mesto. Splača se ogledat samo zelene vrtove in slapove nad mestom. Parkiraj na parkirišču pred kipom nad slapom. Parkirišče je pod milim nebom ob obali. Mi smo imeli "montano" in smo se v nizki garažni hiši zataknili. Po podzemnih garažah so sedeli ljudje, ki so bili na pogled kriminalci, zato se nismo počutili dobro. Mi smo kampirali v manjšem mestu izvez nice proti Canu. Če iščeš avto kamp išči napis AVTO CHOCH. V pisi pa smo si ogledali samo stolp in stavbe ob stolpu. Spali pa v bližnjem kampu (cca 10 min peš) TORA DE PANDENTE.

LP
Default avatar
Mogoče sem že prepozna z mejlom, ampak vseeno...v juniju sva bila s fantom po Italiji (Benetke - Verona - Fireneze).
Firence so me navdušile s svojo zgodovino in umetnostjo, če vaju zanima to, je to gotovo pravo mesto. Sicer pa je gotovo najlepše mesto, ki sva ga odkrila, SIENA.
Uro pa pol vožnje z busom, malo osnove zgodovine mesta je dobro vedeti, mesto je pa manj nabito s turisti kot Firenze, bolj pristno, zelo čisto proti vsem ostalim italijanskim mestom, res biserček. Sicer pa je Toskana najboljša za odkrivanje z avtomobilom, zanimivo potovanje vama želim!