Potovanja.Over.Net

Kam in kako na počitnice

Kateri letalski prevoznik?

Default avatar

Karte

Rada bi kupila karte za polet v London.
Radi bi bolj ugodno varianto in bomo verjetno šli z Easyjetom.Ker, če prej naročiš oz.rezerviraš ceneje naj bi bilo....
Imate kakšen nasvet? Alo je boljše iti z drugo letalsko družbo
Kako poteka rezervacija?
Šli bi maja. Hvala za odgovore
Default avatar

Trizdmt

Ma ti nizkocenovci so z razlogom tok poceni... danes rezerviraš, vse lepo in prav do tedna pred odhodom. Ali prestavijo let, spremenijo pogoje, stavkajo... ko sem šla v London je bilo z Ryanairom toliko problemov, da bi na koncu enako plačala kot z Adrio do Heatrowa...
Default avatar

Mipaaa

Mi smo šli v London z Easyjetom - vse ok. Šli smo maja in za 4 povratne karte dali 200 eur.
Default avatar

Tisa_R

Iz Ljubljane v London od nizkocenovnih letalskih družb letita EasyJet in Wizzair. Rezervacija pri obeh poteka normalno, vse ostalo tudi. Več kot je še praznih sedežev na letu, cenejše so karte, zato se ti jih splača kupiti prej. Si pa pred samo rezervacijo poglej, kaj dejansko lahko neseš s seboj kot ročno prtljago (torej brezplačno) ter koliko te bo stala prtljaga, ki jo boš morala doplačat. Hrane in pijače na teh letih nimaš vključene v ceni, je pa na voljo plačljiva na samem avionu, če jo želiš.

Kar se tiče samih avionov, udobja sedežev in ponudbe na letu, je EasyJet boljša izbira. Poleg tega imajo več letov na tej relaciji v enem dnevu in bi te v primeru, da je tvoj let preklican ali ima daljšo zamudo (zaradi česarkoli že), prestavili na katerega od svojih drugih letov. Kar še vedno pomeni, da bi bila v Londonu v istem dnevu.
Na splošno imam z EasyJetom same dobre izkušnje. Prijazno osebje, nobenih večjih zamud, dobra organizacija. So dovolj veliki, da vse skupaj poteka tekoče.
Z Wizzariom sicer nimam slabih izkušenj, t ravno tako čisto OK pripeljejo, ampak se mi pa zdijo leti z EJ bolj prijetni in udobni.


Karte rezerviraš na njihovi spletni strani, izbereš let, ki ti najbolj ustreza. Med samim potekom rezervacije tudi izbereš količino prtljage, lahko izbiraš sedež. Potem vse skupaj plačaš, na mail ti pošljejo potrditev nakupa, informacije o letu itd.

Ko se prijaviš na let, dobiš boarding pass. Če imaš prtljago, ki jo boš oddala, lahko to narediš na letališču. Če greš samo z ročno prtljago, ki ti je ni potrebno oddati, se lahko na let prijaviš preko spleta. Na mail ti pošljejo letalske karte (boarding pass), ki si jih za vsak slučaj sprintaš. Lahko pa do njih dostopaš tudi preko EJ telefonske aplikacije in spletne strani. Na spletni strani lahko dostopaš do vseh podatkov svoje rezervacije, naknadno dokupiš prtljago, izbereš sedeže, če jih pred tem nisi, naročiš hrano na letu in podobno. Če vse to kupiš preko aplikacije te namreč pride ceneje, kot če (do)kupuješ na licu mesta.

Bi ti pa v tem trenutku zelo odsvetovala Ryanair, ki ima letos kar nekaj težav in čudnih idej (od zamud do stavk do čudnih novih dimenzij ročne prtljage, ki je vključena v ceni karte). Vendar to zate niti ni pomembno, saj ta družba ne leti iz LJ.

Mogoče sem malo zmedeno napisala. Če te še kaj zanima, samo vprašaj :).