Potovanja.Over.Net

Kam in kako na počitnice

Križarjenje Karibi

Default avatar

VBMS

Pozdravljeni,

v oktobru odhajamo na prvo družinsko križarjenje, na vzhodne in zahodne Karibe. Obiskali bomo:
 • Ocho Rios, Jamajka
  George Town, Kajmanski otoki
  Cozumel, Mehika
  Nassau, Bahami,
  Philipsburg, St.Maarten
  San Juan, Portoriko in
  Miami.
Radi bi si v naprej malo organizirali oglede teh otokov oz. mest, pa naprošam tiste, ki ste bili na tem potovanju, če bi mi lahko napisali kakšen nasvet, kaj ste si ogledali na teh otokih?

To smo si že prebrali, da je dobro iti na izlete z domačini oziroma agencijami, ki čakajo nekaj 10 metrov stran od ladje in ne z ladijsko agencijo, ki je zelo draga.

Pa še to me zanima - so bili na MSC (Divina) zelo strogi glede vnosa vode, brezalkoholnih pijač na ladjo?

Hvala za informacije, vrnem po vrnitvi še ostalim :-), bo pa malo žalostno potovati med otoki, ki jih je tako grozno prizadela Irma...
Priponke

krizarjenje.jpg
(177.57 KiB)

Default avatar

MihaPajenik

Živijo,

za prvo križarjenje si si dobro izbrala. Da ti odgovorim na vprašanja...

Ocho Rios - samo mesto je zelo grdo. Pristanišče so pred 2 leti uredili in je za ogled trgovin in pijačko ok. Izleti z ladijsko družbo so dragi, ampak v primeru, da ste pozni pri vračanju, vas ladja čaka. Pri samostojnih izletih, če zamudite na ladjo, ostanete tam. Tako da redno glejte na uro :) Taksiji in domačini, ki so direktno pred pristaniščem, so relativno dragi oz. pretiravajo s ceno. Cenkajte, obvezno ! Priporočam pa ful da si ogledati Blue hole, Dunn's river falls, River tubing, Luminus Lagoon (voda se s kontaktom obarva modro - ena od 3 lokacij na svetu) in pa Mystic Mountain.

George Town - Stingray city, Snorklat pri koralnem grebenu, 7 Mile beach (ena od top 10 plaž na svetu) in simpatično mesto

Cozumel - Playa del Carmen, Buggy tour, plavanje z delfini, Playa Mia in vodni park, vožnja s podmornico, v bližini je pa še Cancun in pa Chichen Itza.

Nassau - Aquapark v Atlantisu, Blue Lagoon, Cable Beach, Ardasta vrt in Zoo

Philipsburg - definitivno Maho Beach (kjer letala letijo nizko - če je že urejena zaradi orkana), center mesta je lep, al pa ogled celega otoka.

San Juan - staro mesto, grad San Cristobal, utrdba La Fortaleza, otok Palomino, plaža Isla Verde.

Miami - Hop on Hop off avtobus (vstop pri Bayside - ko pridete iz pristanišča čez most, levo), Downtown, Miami Beach, Lincoln street, Ocean drive.

Kaj boš izbrala, ne vem, je pa definitivno izbrati samo par stvari. Uživaj na dopustu.

Miha
Default avatar

VBMS

Miha, najlepša hvala za napisano!

Zaradi Irme so program precej spremenili, žal ne bomo videli nič Vzhodnih Karibov, ampak različne dele Zahodnih.

Škoda, ampak tako je, ladjar si pridržuje pravico do spremembe zaradi varnosti...

Dvakrat bomo na Jamajki, 2x na Kajmanih, 2x Mexico. Očitno bomo na ta konec še morali kdaj kasneje ☺..
Default avatar

Pinko palinka

VBMS kako je bilo na križarjenju??
Z možem bi rada šla januarja 18, pa je vse tako very expencive ;)
Lahko kaj več info?
Hvala lepa :)
Lp.
Default avatar

987654321123456789

Pozdravljeni,
bila z možem v januarju. Ladjar Carnival iz Miamija, 7 dni. Na križarki je izredno mrzlo, tako na palubi kot v vseh prostorih, tudi v sobi. Jaz sem bila pokrita z dvemi odejami. Še dobro, da sem imela dve jakni s seboj. Klima na ful non-stop.
Najprej bi poudarila kulturni šok. Američani samo žrejo, od jutra do večera. Res so široki kot omare. Ob njih se počutiš trapasto ;)
Internet je plačljiv. Za 35 USD (na teden) dobiš le dostop do FB in messengerja. Za ful paket je potrebno odšteti 45 USD na dan. Tako nimaš pojma kakšno je vreme naslednji dan in take. Barka se je ves čas guncala. Zato smo ves čas jemali tablete.
Izleti so bili izredno dragi. Sam pač, če si že tam, pač plačaš, ni druge... Vsak dan po 100 USD na osebo! Pol zjutraj čakaš kot debil v neki sali in čez dve uri (ko ljudje že znorijo) sporočijo, da so izleti odpadli?! Sicer vrnejo denar, ampak kaj imaš od tega?
Če želiš greš dol in klatiš okrog barke in to je to.
Mi smo imeli zelo slabo vreme - to je nekaj, kar si je potrebno vzeti v zakup!
Drugače pa je hrana na barki fenomenalna.
Default avatar

Križarjenjekaribi

Vbms....prodim za več info,ker v novembru greva s hcerko z msc divino na 12 dnevni cruise po Z karibih. Vsaka info šteje.
Predvsem naju zanima vreme,kolk je toplo na ladji-paluba,in sami izleti.
Hvala ze v naprej
Default avatar

Genovefa8

Pozdravljeni, zanima me ....kaj lahko po Irmi vidim na st Keets u in St. Martinu. Zoo je zaprt... farma metuljev uničena. Je bil kdo tam v zadnjem času?
Default avatar

VBMS

Žal sem prepozno videla vaš post. Upam, da sta se imela lepo, nam je bilo križarjenje prekrasno in bi z veseljem še ponovili :-).

Samo križarjenje je cenovno ugodno, so pa velik zalogaj letalske karte, sploh za celo družino...
Default avatar

Mike999

Pozdravljeni, mene pa zanima ce mi lahko gdo pomaga. Iscem krizarenje po karibih odhod iz Miamia... moje vprasabje je kaj potrebujwm vse od dokumentov, ker ne grem prek agencije ampak na svojo roko... saj sicer vem da za ZDA potrebujem SEPA, ampak zanima me ce potrebujem katerokoli vizo za otocje katero obiskujemo...npr jamajka mexico itd... hvala vam za odgovore. Lp Mihael
Default avatar

VBMS

Pozdravljen,

mi nismo razen ESTA ob vstopu v ZDA nič potrebovali. Pri vsakem odhodu iz ladje je potrbeno imeti s sabo potni list in ladijsko kartico oz. mi smo potem imeli s sabo kar kopije potnih listov.