Forum: Popotniški nasveti

Praktični nasveti za popotnike, da se potovanje ne bo sprevrglo v nočno moro. Kaj je pametno vedeti preden odrinemo novim dogodivščinam naproti? Za več vsebin obiščite portal Potovanja.Over.Net

TAJSKA - AKTUALNE CENE

Odgovori Nova tema
Default avatar maja2222 20 Jul 2014 10:56

Bila na Tajkem 3 mesece zima 20148 do MARCA. Bangkog, sever, otoki Koh Samet, Koh Chang itd. Nisem bila v Phuketu, prevec turisticno za moje okuse.
Sever je cudovit ( mi smo od tam potovali cez Laos), bili smo med Chang Mai-Rai priblizno 10 dni. Sli smo na trekinge 3 dni circa 35€ vse vkljuceno 2 noci in full board, full lep trekking. rentali smo skuter (cena 2€ na dan), hotel soma s privat kopalnico 5€ da dan za dva , hrana od 2-4€ na obrok , tudi v turisticnih restavracijah. pivo Chang circa 1,5-2.00€. Pijaca je nasploh drazja kot hrana. Zelo lepa trznica v Chang Maju. V bistvi se mi je zdel Chang mai najbolj poceni od cele Tajske, in full stvari je za pocet, videt., razne tecaje kuhanja, meditacije eccc .turizem je malo na visjem nivolju kot na morju , ceprav je bolj poceni.
Otoki so malo drazji, soba s private kopalnico circa 10€-15€, cena hrane in pijace cca ista, masaza od 5€ ena ura tai masaze, oil masaze malo vec , (cene so ponavadi fix, ne mores dosti barantat).
Najlepsi otok mi je bil Koh Chang, ravno prav turizma, full lep, cudovite plaze, lahko zbiras med lux hoteli kot tudi basic. Skoraj nic sex turisma oz zelo malo,stvar okuse meni ni za gledat otroke in najstice na cesti na pol nage!). Kog Chang je circa 5 ur voznje z busom in Bangkoka( vmes je se Koh Samet ki je tudi izredno lep, samo manjsi tako da vec kos 3-4 dni nimas kaj prevec. Phuket me ne privlaci... ma je Tajska tako lepa sa se bon na sever sigurno vrnila, in prej ali slej bo tudi Phuket za pogledat

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar Tuinui 27 Jul 2014 09:42

Malo star post.. pa pošiljam update ;)

Tajske jedi so od 40-120 THB, najceneje je street food ter v shopping centrih kot so Terminal 21 v BKK, BIG C,... kejr imajo restavracije kot je npr. Spar restavracija..
"Naša" hrana je dražja, npr. pizza 200-500 THB, špageti 220 THB...v dražjih restavracijah so pa jedi od 500-1200 THB.

Pijača, pivo Singha, Chang, 0.5 l v 7Eleven 45 THB, v BIG C, Lotus, 35 THB..
Cene so dane iz BKK. drugje po Tajskem so cene nižje..
Diskoteka, Heineken 0.33l, 220 THB....
Če pijete žgane pijače, se vam splača naročiti celo steklenico. Zraven dobite še brezplačno coca-colo in posebaj led. Privarčujete vsaj 30-50 EUR ;)
Če ne morete popiti komplet steklenice, poveste, da vam ji spravijo za drugi dan. Označijo jo z nalepko, do mere višine pijače v steklenici, ter drugi del nalepke vam dajo za domov.
Ko naslednjič pridete, date nalepko, vam poiščejo steklenico in dodajo 1l coca cole, fante,...brezplačno.. ;)
Glede letalskih kart priporočam aviatic.si so najboljši v Sloveniji...večina podjetij iz Slovenije tudi kupuje preko njih...
več o Tajski pa na http://tajska-thailand.com

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar gvozel 6 Sep 2014 09:08

Pozdravljena!
Tudi midva z ženo potujeva 14.10 na Tajsko in sicer na Phuket.Če smo z datumom in krajem skupaj se lahko pogovorimo.Mail:[email protected]

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar gvozel 6 Sep 2014 09:10

Ali mogoče v oktobru kdo potuje na Tajsko(Phuket)?

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar marcatajka 17 Feb 2017 18:42

To je sicer malo star zapis, a mislim, da se veliko stvari ravno ni spremenilo. Je bil mogoče kdo v zadnjem letu, in deli svojo izkušnjo tukaj?

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Na vrh