Recepti.Over.Net

Prehrana in kulinarika

Odgovarjajo: Vesna Feelgood, svetovalka za prehrano

Imate kuharske izkušnje? Potrebujete nasvet? Povprašajte ostale udeležence foruma, ki radi razkrijejo male skrivnosti velikih kuharskih mojstrov. Seveda pa vam bo svetovala tudi naša izkušena uporabnica, moderatorka , s svojimi nasveti in za vas iskala potrebne informacije. Obilo užitkov.

Vesna Feelgood , svetovalka za prehrano

Vesna Feelgood

Vesna Milenković je dinamična in polno zaposlena mati dveh otrok, ki si je profesionalne izkušnje nabirala na različnih področjih – po duši naravoslovka, ki je pristala v ekonomski stroki in s svojo sposobnostjo improvizacije uspešno združuje različna znanja. Na področje prehrane jo je pripeljala stiska ob spoznanju, da je njen novorojeni sin hud alergik. Postopno se je sinovo zdravje izboljševalo, alergije so pojenjale, znanje s področja prehrane in »alternativnega« kuhanja pa raslo. Ima bogate osebne izkušnje, ji jih z vami deli na forumu Prehrana, Prehrana, rekreacija in oblikovanje telesa in v posebni sredini rubriki na portalu za Recepte. Vesna je prehranska svetovalka in to počne z velikim veseljem. S svojim občutkom za posameznika in s strokovnim znanjem lahko ponudi oporo in razumevanje na poteh sprememb, ki nikoli niso lahke. Vesna ni profesionalna kuharica in tudi ne pretirana ljubiteljica preživljanja časa ob štedilniku. In ravno zato je specializirana mojstrica reševanja vsakodnevnih prehranskih zagat. Vesna pravi: “Obožujem okusno, zdravo hrano, ki se jo hitro pripravi, s slastjo poje in nato posveti še drugim pomembnim rečem v življenju.” Pomaga vam najti odgovore na vprašanje KAKO? To vprašanje se postavi, ko izveste »kaj« in »zakaj« je potrebno nekaj narediti. Vesna poskrbi, da boste lahko vse odgovore lažje prenesli v svoj vsakdan.

Ponev popizdil bom!

Default avatar

ajejoj

Keramične ponve (tudi Delimano) ne maram. Sem vse stran zmetala , ker se je prijemalo.
Default avatar

japa

ajejoj je napisal/a:
Keramične ponve (tudi Delimano) ne maram. Sem vse stran zmetala , ker se je prijemalo.
Ja pa a jih nisi naoljila? A ne berete navodil? Naoljit jih je treba pred prvo uporabo, se pravi najprej jo seveda splakneš, posušiš, potem pa vliješ žlico olja in ga s papirnato brisačo vtreš po celotni notranjosti posode. Meni funkcionira.
Default avatar

Keramična od D

Jaz sem v tistih starih časih za neke nalepke kupila 2 ponvi Delimano. Imam indukcijo.
To sta najslabši ponvi za indukcijo, kar sem jih kdaj kupila, pa sem kupila že tudi popolni no-name v Lidlu. Delimano je edina, ki se zelo kmalu začne vse sprijemat - po sredini posode, na skrajnih robovih ostane o.k.
Moj zaključek: posode Delimano ne kupujem več, čeprav še zasledim, da jo kdo ponuja...
Default avatar

Oldi

Hofer Crofton 28 profesionalna ponev, granit desna na sliki https://www.hofer.si/sl/posebna-ponudba ... e-28-cm-3/
Za indukcijo je bogpomagaj. Naša indukcija ima narisan fi 19, ponev s premerom Al dna 22cm, pa ima premer železnega vložka, ki greje, samo 18, zato je na obodu nižja temperatura in se mi bučke zelooo neenakomerno spečejo, obvezno jih moram sukati.
Default avatar

ntuhgzh

Ne razumem, zakaj mislite, da je Delimano in Dormeo neka kvaliteta? Zato, ker ves čas vrtijo reklame na tv?

Prav neverjetno.
Default avatar

pd0zšt

ntuhgzh je napisal/a:
Ne razumem, zakaj mislite, da je Delimano in Dormeo neka kvaliteta? Zato, ker ves čas vrtijo reklame na tv?

Prav neverjetno.
A je kdo tukaj to omenil? Jaz pričakujem tudi od nekvalitetne ponve, da se ne primelje.
Default avatar

maslo ali mast

če pečem na maslu ali svinjski masti, se nič ne prime, če pa pečem na olju, pa je vse prižgano
Default avatar

po nekaj letih

Rednnammay je napisal/a:
Jst te popolnoma nič ne razumem. To pa zato,ker imam ajnfag glanz lepo kupljene dve polni popolnoma nove za 7 evrov v Merkator tehniki preprosto ajnaf simpl teflon ala Tefal.
Nobenega prijemanja,jajčka kar odstopijo,palačinke pa v zraku lahko obračam,če hočm,da ne rečem šmorn 1A.

kaj padate na te fore. teflon vedno bil vedbo. če ga pa strgaš s kovino pa pol toi žreš pol pa lahko jokaš za raka. drugače pa ne.
a ti bluziš?
kakšna jajca, kakšen ajnaf