Recepti.Over.Net

Prehrana in kulinarika

Odgovarjajo: Vesna Feelgood, svetovalka za prehrano

Imate kuharske izkušnje? Potrebujete nasvet? Povprašajte ostale udeležence foruma, ki radi razkrijejo male skrivnosti velikih kuharskih mojstrov. Seveda pa vam bo svetovala tudi naša izkušena uporabnica, moderatorka , s svojimi nasveti in za vas iskala potrebne informacije. Obilo užitkov.

Vesna Feelgood , svetovalka za prehrano

Vesna Feelgood

Vesna Milenković je dinamična in polno zaposlena mati dveh otrok, ki si je profesionalne izkušnje nabirala na različnih področjih – po duši naravoslovka, ki je pristala v ekonomski stroki in s svojo sposobnostjo improvizacije uspešno združuje različna znanja. Na področje prehrane jo je pripeljala stiska ob spoznanju, da je njen novorojeni sin hud alergik. Postopno se je sinovo zdravje izboljševalo, alergije so pojenjale, znanje s področja prehrane in »alternativnega« kuhanja pa raslo. Ima bogate osebne izkušnje, ji jih z vami deli na forumu Prehrana, Prehrana, rekreacija in oblikovanje telesa in v posebni sredini rubriki na portalu za Recepte. Vesna je prehranska svetovalka in to počne z velikim veseljem. S svojim občutkom za posameznika in s strokovnim znanjem lahko ponudi oporo in razumevanje na poteh sprememb, ki nikoli niso lahke. Vesna ni profesionalna kuharica in tudi ne pretirana ljubiteljica preživljanja časa ob štedilniku. In ravno zato je specializirana mojstrica reševanja vsakodnevnih prehranskih zagat. Vesna pravi: “Obožujem okusno, zdravo hrano, ki se jo hitro pripravi, s slastjo poje in nato posveti še drugim pomembnim rečem v življenju.” Pomaga vam najti odgovore na vprašanje KAKO? To vprašanje se postavi, ko izveste »kaj« in »zakaj« je potrebno nekaj narediti. Vesna poskrbi, da boste lahko vse odgovore lažje prenesli v svoj vsakdan.

Ponev popizdil bom!

Default avatar

jajčar

Doma imam ponev Delimano kupljeno v Mercatorju.
Gledal sem reklamo na tv in pravijo da naj se na te ponve ne bi nič prijemalo, a na mojo se prime vse od mesa do jajc, palačink skratka vse kar pečem, katastrofa...
Uporabljam indukcijo, gledal sem reklamo tv shop in tam prodajajo skoraj identično ponev Delimano razen da se ji reče zraven še Delimano cerafit.

Zanima me, če kdo ima te ponve, in kako se vam obnesejo, lahko mi predlagate tudi kakšne boljše na katero se ne bi nič prijemalo in je za dolgotrajno uporabo.
Default avatar

velika ponev z belo notranjostjo

V moji se nič ne prime, ko jo odrabim samo obrišem s papirnato servieto, pa je čista. Samo okus hrane je pa drugačen kot, če bi delala isto jed v posodi WMF
Default avatar

Rednnammay

Jst te popolnoma nič ne razumem. To pa zato,ker imam ajnfag glanz lepo kupljene dve polni popolnoma nove za 7 evrov v Merkator tehniki preprosto ajnaf simpl teflon ala Tefal.
Nobenega prijemanja,jajčka kar odstopijo,palačinke pa v zraku lahko obračam,če hočm,da ne rečem šmorn 1A.

kaj padate na te fore. teflon vedno bil vedbo. če ga pa strgaš s kovino pa pol toi žreš pol pa lahko jokaš za raka. drugače pa ne.
___________________________________________________________
http://www.facebook.com/rednnammay
___________________________________________________________
Default avatar

hm,

ni je čez EMO emajlirano posodo!!!

se AMC in ostala kozlarije lahko skrijejo tri metre pod slamo...
Default avatar

Yaamaahaa

jajčar je napisal/a:
Doma imam ponev Delimano kupljeno v Mercatorju.
Gledal sem reklamo na tv in pravijo da naj se na te ponve ne bi nič prijemalo, a na mojo se prime vse od mesa do jajc, palačink skratka vse kar pečem, katastrofa...
Uporabljam indukcijo, gledal sem reklamo tv shop in tam prodajajo skoraj identično ponev Delimano razen da se ji reče zraven še Delimano cerafit.

Zanima me, če kdo ima te ponve, in kako se vam obnesejo, lahko mi predlagate tudi kakšne boljše na katero se ne bi nič prijemalo in je za dolgotrajno uporabo.
Jaz imam tole že 4 leta, nič se ne prime. http://www.mimovrste.com/artikel/395003 ... m#galerija
Default avatar

sochi

A ste res tako nesposobni spečt en obrok brez, da bi se vam zažgalo ali prijelo? In potem kupujete ene bedne posode samo zato, da vam ni treba porabiti 10g maščob, ker so "takooooo škodljive".

Maščobe sploh niso škodljivo, malo si preberite nove raziskave. Edina slaba stvar so OH, ne pa M.


In če potegnemo črto, tudi če se malo prime, ja a ste res taki lenuhi, da vam je težko pomit posodo za sabo?
Default avatar

sdjgš

Sem nasedla reklamam, kupila posodo Delimano v Merkurju in jo gadno plačala. Po enem letu je že skoraj vsa v smeteh, ker se zadeve prijemajo!!!!!!! Najtežje je bilo speči jajca in palačinke. In to se ni prijelo malo, ampak tako, da je bilo nemogoče kvalitetno očistiti. Pa ni bil problem v maščobi, ker sem jo tudi z Delimanom uporabljala, tole posodo prodajajo, ker je 'teflon škodljiv'.
Tako da smo spet pri teflonu.
Default avatar

ujgvvv

kupila delimmaro ponev v SParu za 27 eurov..
odlična je.. nič se ne prime..
Default avatar

Kaktussssss

Jaz imam dve keramični posodi iz Spara, in moram rečt, da sem jih najprej morala zgruntat. Če v njih pečeš ali kuhaš pri visoki T, se res vse prime, gre pa vseeno z lahkoto vse dol, če naliješ v posodo vodo in jo daš zavret. Če je hudo sprimljeno, je treba postopek večkrat ponoviti, a običajno ni tako hudo.

Za v pomivalni stroj pa te posode menda niso. In tudi ne drži, da se jih ne da spraskat. Jaz zelo pazim, da uporabljam samo lesene kuhalnice, pa imam vseeno na eni prasko (verjetno je kdo z vilico kaj pobiral ven).

Skratka, v keramični posodi je treba peči pri nižji T kot smo vajeni. Zgleda, da se keramika bolj segreje kot ostala posoda, zato zahteva nižjo T kuhališča. Če se peče pazljivo, se res nič ne sprime. Glede okusa pa jaz nisem opazila nobene razlike.

Če pogledate na kulinarika.net kakšne slike sladic, spečenih v keramičnem pekaču, so vse ob robu zažgane, ker je verjetno bilo pečeno pri enaki T kot v navadnem pekaču. ;)
Default avatar

za pametno kuro

sochi je napisal/a:
A ste res tako nesposobni spečt en obrok brez, da bi se vam zažgalo ali prijelo? In potem kupujete ene bedne posode samo zato, da vam ni treba porabiti 10g maščob, ker so "takooooo škodljive".

Maščobe sploh niso škodljivo, malo si preberite nove raziskave. Edina slaba stvar so OH, ne pa M.


In če potegnemo črto, tudi če se malo prime, ja a ste res taki lenuhi, da vam je težko pomit posodo za sabo?
Kaj si želel/a povedati?
Default avatar

keramična

jajčar je napisal/a:
Doma imam ponev Delimano kupljeno v Mercatorju.
Gledal sem reklamo na tv in pravijo da naj se na te ponve ne bi nič prijemalo, a na mojo se prime vse od mesa do jajc, palačink skratka vse kar pečem, katastrofa...
Uporabljam indukcijo, gledal sem reklamo tv shop in tam prodajajo skoraj identično ponev Delimano razen da se ji reče zraven še Delimano cerafit.

Zanima me, če kdo ima te ponve, in kako se vam obnesejo, lahko mi predlagate tudi kakšne boljše na katero se ne bi nič prijemalo in je za dolgotrajno uporabo.
Imam keramično ponev, pa je enak jajc, kot tvoja. Neuporabna. Spet sem prešla nazaj na teflonsko.

Ko kupujem gledam da je ponev težka- da ima debelejše dno.
Default avatar

Tako

Imamo Delimano on še eno no name teflonsko. Delimano ne uporabljamo nič, ker se tudi nam vse prijemlje. Ni mi všeč in pika.
Menda imajo zdaj na omv neke hude teflonske posode za njihove točke. Nisem jih še videla.
Default avatar

videla

Tako je napisal/a:
Imamo Delimano on še eno no name teflonsko. Delimano ne uporabljamo nič, ker se tudi nam vse prijemlje. Ni mi všeč in pika.
Menda imajo zdaj na omv neke hude teflonske posode za njihove točke. Nisem jih še videla.
jaz sem jih videla. Imajo malo višji rob, da ne leti vse ven iz ponve. Kvalitete pa si še nisem ogledala.
Default avatar

Suzanaa

Tudi jaz imam ponev Delimano iz Mercatorja (točke zvestobe), ki sem jo dobila za darilo. Ponev je katastrofa. Prijema se vse kar v njej delam z malo ali veliko maščobe. Slabše ponve še nisem imela! Imam pa tudi pekač iste serije Delimano in enaka zgodba. Klump, sem zelo razočarana.
Default avatar

Štori?

Eno Delimano posodo iz Mercatorja imam že dolgo, pa sem delala v njej že svašta - brez težav se očitsti, nobena reč se ne primer, zato jo obožujem. Zamenjala je eno zelo zdelano tefalko. Letos kupila še eno ponev, tudi super, brez pritožb. Nobeno jajce, palačinka, nič se še ni prijelo. Ne vem, moraš bit res mal štorast, da se ti vse prime. Maščobe uporabljam, ampak malo.
Default avatar

pero pekić

mi imamao tudi ponvi in pekača delimano keramika in se skoraj ne uporabljajo,ker se je prijemalo,kar smo kasneje videli na kuharski oddaji krožnik okusov.tudi na nemški zdf kuharji niso bili videti zadovoljni pri uporabi keramičnih ponev in zdaj spet uporabljajo teflonske.tudi v našem lokalu se uporabljajo v glavnem teflonske ali vulkanske ponve
Default avatar

Rosssylu

Jaz uporabljam ponve za ne velike denarje, in ob pravilni uporabi in vzdrževanju mi tudi te ki niso 40€ zržijo dolgo in so super.
V ponedeljek bom kupila te Ponve tukaj za hčerko ki se bo preselila v kratkem
Default avatar

hmmmm

Jaz imam kr ene keramične ponve oz s ker. prevleko nabrane z vseh vetrov, tudi iz Eurospina. Pa se mi na nobeni nič ne prijemlje. Sem jih pa vse pred prvo uporabo premazala z oljem, kot sem prebrala v navodilih. Perem jih v pomivalcu, tudi če se kaj zažge gre zlahka stran če se posoda nekaj časa namaka.
Default avatar

tuševe ponve

Za 5 nalepk so imeli - 70% na posodo. 3 ponve sem kupila in so odlične. V 1001 dar pa pravo vok ponev, ki ni prevelika in je odlična.