Recepti.Over.Net

Prehrana in kulinarika

alge - prehranjsko dopolnilo

Default avatar

katere

katere alge jemati kot prehransko dopolnilo. katere jemljete ve? Morske ali sladkovodne in katera firma.
Prosim.
Default avatar

Ł

Bio Chlorella in bio Spirulina ( obe sta od GSE-Vertrieb ), imajo v DM. Obe imata železo in vitamin B12.
Default avatar

nobenih

Večinoma so kakršnakoli prehranska dopolnila samo služenje farmacevtskih firm. Kakih posebnih efektov ni od njih, če se pa človek vsaj približno zdravo prehranjuje, so pa sploh odveč.
Ampak ja, v glavah delajo pa menda čudeže ;)
Default avatar

Topsy

nobenih je napisal/a:
In kaj poreces nosecnici ali dojilji, ki ji hemoglobin pade? A se tudi izmisljuje ali gre za resno ogrozanje nje in dojencka?
Default avatar

Bimedia

Lep pozdrav,

uživanje alg vsekakor priporočam. Z njimi telesu dovajate mikrohranila, hkrati čistite telo, urejate prebavo ter krepite odpornost, nenazadnje tudi uravnavate kislo-bazično ravnovesje.

Priporočljivo je kombinirati predvsem algi Chlorello in Spirulino.
Več o lastnostih in pomenu si prosim preberite v povezavi

ALGE

Obe algi dobite v obliki tablet in prahu, odvisno kaj vam je bolj priročno. Bodite pozorni le na certifikate, ki izkazujejo čistost, saj bi z izdelkom s slabim poreklom v telo vnašali ravno tisto, česar se želite znebiti.

Lep dan želim,

Lucija ŠG
www.hisa-zdravja.si
+386 1 244 95 00
080 80 12
[email protected]
Default avatar

tačke

Mene pa zanima kako in kaj je s kelp morsko algo - glede na to da ima visoko vsebnost joda, ali je priporočljiva samo za tiste ki imajo težave s ščitnico ali tudi za druge? Ker sem zasledila članek v Jani da ima ugodne vplive na različne stvari in me sedaj zanima katere alge sedaj izbrati?

Ali kdo kaj priporoča in od koga, glede na vso poplavo ponudbe?
Default avatar

Bimedia

tačke je napisal/a:
Lepo pozdravljeni!

Alga Kelp se ne priporoča samo ob težavah s ščitnico. V tem primeru vam bo ustrezno terapijo predpisal zdravnik. Uživanje Kelpa se npr. priporoča tudi po 40. letu, ko telo nekako iztroši optimalne zalogne mikrohranil in jih ni zmožno več samo ustrezno nadomeščati. Tako po 40. letu kot dobro naložbo v starost priporočam uporabo Kelpa, Q10 in Omega-3.

Katero znamko prehranskega dopolnila izbrati pa je stvar razmerja kvalitete in cene. V kolikor želite izdelke, ki so naravni, kvalitetni in po dosegljivi ceni izberiote znamko, ki je omenjena v prispevku NARAVNO v enem od spodnjih postov :)


Lep dan želim,

Lucija ŠG
www.hisa-zdravja.si
+386 1 244 95 00
080 80 12
[email protected]
Default avatar

biljana1

Lep pozdrav
Mene zanima ali lahko algo kelp pijem v nosečnosti,saj nevidim razloga da je nebi ker je zelo zdrava hvala na odgovoru že v naprej