Recepti.Over.Net

Prehrana in kulinarika

Odgovarjajo: Vesna Feelgood, svetovalka za prehrano

cvrtnik Actifry Tefal- izkušnje?

Default avatar

LoliPoli

Točno to Comprendere. Uporabiš samo 1 žlico olja, kar je v bistvu skoraj nič. Dobiš pa hrustljav krompirček :) Uporabiš ga pa lahko seveda tudi za meso. npr. perutničke.

Res je dober.
Default avatar

mislmnooo

saj ne gre toliko za olje, gre za karcinogene snovi ki se ustvarjajo pri tem načinu priprave...jejte rajši kuhano, ne pa te hrustljave skorjice..sej vem da se vam že zdele sline cedijo, ampak najprej je zdravje, ni treba da bi pr dohtarjih visel non stop, na račun državne blagajne
Default avatar

bebila

mislmnooo :kva maš ti v glavi slano al kva?vsak bo jedu kar bo hotu in če bojo vsak dan pr zdravniku visel je to nas problem.je to jasn?
in folk kupuje ta aparat lih zrd tega da bo jedu bl zdravo hrano.
in kaj je najpomembnejše:
ŽIVLJENJE SE UŽIVA NE PA OMEJUJE...itak bomo vsi enkrat umrl... kaj vse škodi...
ne vem kako si sploh nekdo drzne pluvat po ljudeh k jejo ocvrte stvari.no po netu je vsak pamtn uzad se pa skriva zamaščena ženska k je sam fouš
Default avatar

andkos

živjo,
tudi jaz sem kupila v avstriji tefal actifry, pa bi rabila recepte v slovenščini, in če mi kdo lahko pomaga lepo prosim
Default avatar

Mojster1a

http://www.youtube.com/watch?v=WBaURWboAE4

Tukaj je link.
Nič posebnega. Pač pečenje v vrocim zrakom in vrtenjem tistega kar pečemo.
Seveda pa je cena kar konkretna. AMpak "ok".

Zanima me ali lahko pečeš notri recimo paniraba piščanja bedra?
Ali pa dunajske zrezke.
Sem v dilemi in imam obcutek, da lahko peceš samo majhne koščke.
Ne pa da se pečt večjih...
Se motim? Je tako?

Mojster1a
Default avatar

andkos

Mojster1a je napisal/a:
lahko pečeš, jaz sem zadnjič dunajca tako da sem ga enkrat vmes obrnila in je bil super, mi kar rata , jaz sem dala noter tri normalno velike kose ki ti jih mesar nareže, tako da ni problem če so večji
Default avatar

mapa_ta

Živjo,

cvrtnik imamo doma že nekaj časa, žal pa se je izkazal kot popolnoma neuporabem.
Zopet pečem v ponvi oz. pečici.

V cvrtniku nisem mogla speči ničesar razwen, že na pol pripravljene hrane in kot
omenjate, pomfri. To je tudi vse. V bistvu dobro pregreva in ne peče.
Zelo uporaben paje za hrano, kupljeno v bofrostu. Razni medaljončki in podobno.

Še malo pa ga bom podarila dalje.

Odsvetuje, saj pomeni proč metanje denarja.
Default avatar

NINANANA

živjo,
jaz pa cvrtnik ful obožujem, imaš pa zraven tudi fajn recepte, tako da ni bat da bi jedli samo ocvrto hrano,za mano so kupile še tri sodelavke in VSI NAVDUŠENI brez olja oz.nič namočeno vanj, sploh pa kalamari so enkratni in nič nimam pošprican šporegt ENKRATEN JE
Default avatar

jožefa

zdravo, tudi jaz same pohvale actifryu, mi smo zadovoljni z vsem kar se notri pripravi, in s tudi svežo hrano ne samo z bofrostom, predvsem pa je veliko manj porabe olja in s tem dela
Default avatar

mapa_ta

lahko prosim za kakšen, uporaben, recept?
Default avatar

NINANANA

MAPA-TA, ali nimaš nobenega recepta zraven cvrtnika, jaz imam celo knjigico
Default avatar

mapa_ta

Imam recepte, kakršne imaš ti oz. so priloženi cvrtniku.
Ne gre pa mi v glavo kako lahko, v imenovanem cvrtniku, kuhaš tekočo hrano.
V knjižici so tudi recepti zanjo.

Nikoli mi še ni uspelo in izgubila sem upanje, da bi mi, ocvreti, popeči (karkoli)
surovo meso. Ne gre in pika.

Cvrtnik sem nabavila predno smo šli na dopust, ravno zaradi enostavnega kuhanja.
(vsaj reklama je takšna) Razen jeze nanj, nisem skuihala ničesar užitnega.

Vseeno hvala za odgovor.

Lp
Default avatar

andkod

Evo, jaz sem si pomagala najprej s temi recepti, sicer so v hrvaščini ampak vseeno
Pileće prsa sa sirom i šunkom

Sastojci:
• 0,5 kg pilećih prsa
• 15 dag sira gaude
• 10 dag šunke
• 1 žličica vegete
• sol po želji
• 1 ActiFry žlica biljnog ulja

Pileća prsa narežite na srednje tanke odreske, posolite ih s obje strane i punite ploškom sira i šunke. Zarolajte i krajeve pričvrstite čačkalicama da što manje sira iscuri tijekom pečenja.
Poslažite zarolane odreske u ActiFry fritezu, posipajte po njima vegetu i ulje te pecite 25 min.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Lignje s tunjevinom i krumpirima

Sastojci:
• 8 lignji
• 160 g tunjevine iz ulja
• 50 dag krumpira
• 50 g krušnih mrvica
• 1 češanj češnjaka
• 2 limuna
• pola žličice suhog peršina
• žlica maslinova ulja
• sol i papar po želji
• 1 ActiFry žlice biljnog ulja


Tunjevinu dobro ocijedite od ulja, zgnječite vilicom i dodajte joj krušne mrvice, sitno sjeckani češnjak, peršin, sol i papar. Izmiješajte sve sastojke u kremasti, ali kompaktni nadjev. Nadjevom punite očišćene i oprane lignje koje ćete uzdužno povezati štapićima za ražnjiće. Krumpire ogulimo, operemo i narežemo na ploške te posolimo.
Punjene lignje poslažemo u ActiFry fritezu i na njih posložimo krumpire i zalijemo biljnim uljem. Pečemo 30-35 min.

Lignje odvojimo od krumpira i zalijemo s maslinovim uljem i limunovim sokom. Začinjene lignje poslužimo uz krumpire.:):)
Happy_Day

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Pekarski krumpir
Porcije: 4
Priprema: 25 min
Kuhanje: 35 min

Sastojci:
• 80 dag krumpira
• 10 dag crvenog luka
• 5 dag dimljene slanine
• 30 dag pučke kobasice
• 2 žličice vegete
• sol po želji
• 1 ActiFry žlice biljnog ulja

Priprema:
1. Krumpir ogulimo, operemo i izrežemo na ploške. Crveni luk ogulimo i izrežemo na polumjesece. Dimljenu slaninu izrežemo na kockice, a pučku kobasicu na kolutiće. Sve izmiješamo u jednoj posudi zajedno sa solju i vegetom.

2. Pripremljene sastojke uspemo u ActiFry fritezu i ravnomjerno ih prelijemo uljem. Pečemo ih 35 min međutim nakon 20 min otvorimo fritezu i žlicom promiješamo sadržaj. Zatvorimo i pečemo još 15 min.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Piletina s pršutom i sirom
Porcije: 4
Priprema: 30 min
Kuhanje: 25 min

Sastojci:
• 1 kg pilećih bataka
• 15 dag pršuta
• 10 dag sira
• soli po želji
• 1 žličica vegete
• 1 ActiFry žlice biljnog ulja

Priprema:
1. Pileće batake operemo, zgulimo im kožu i meso odvojimo od kosti u jednom komadu. Meso od bataka posolimo, na njega smjestimo jednu fetu sira, zarolamo i obavijemo fetom pršuta te sve zatvorimo čačkalicama.

2. Pripremljene zamotuljke rasporedimo u ActiFry fritezu, pospemo vegetom i zalijemo žlicom ulja. Pečemo 25 min.

3. Poslužimo toplo.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Teleći kotleti

• 1 kg telećih kotleta
• 40 dag krumpira
• 10 dag crvenog luka
• 2 žlice vegete
• 1 grančica ružmarina
• soli po želji
• 1 mala žlica mažurana
• 1 dl biljnog ulja
• 1 ½ ActiFry žlice biljnog ulja
• senf

1.Teleće kotlete operite i odvojite kost od mesa. Posložite ih u posudu, posolite, pospite vegetom, popaprite i namažite senfom. Sve zalijte s 1 dl biljnog ulja. Pustite da se marinira 30 min. U međuvremenu krumpire očistite, operite i narežite na četvrtine te posolite. Crveni luk očistite i narežite na polumjesece.

2.Kotlete posložite u ActiFry fritezu i na njih ravnomjerno raspodijelite krumpire i luk, zalijte ih uljem, pospite mažuranom i stavite ružmarina te pecite 45 min.
tini-nini

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Pileći bataci s krumpirima
Porcije: 4
Priprema: 15 min
Kuhanje: 50 min

Sastojci:
• 0,5 kg pilećih bataka
• 60 dag krumpira
• 10 dag crvenog luka
• 1,5 dag soli
• 5 dag slanine
• vegeta i papar po želji
• 1,5 ActiFry žlice biljnog ulja

Priprema:
1.Pileće batke operite i obrišite te ih posolite. Krumpir ogulite i operite te narežite na četvrtine. Crveni luk očistite i prerežite u četiri dijela, a slaninu izrežite na ploške. Krumpir i crveni luk po želji posolite i popaprite te posipajte vegetom.

2.Batke posložite u ActiFry fritezu i oko njih poslažite krumpire, crveni luk i slaninu. Zalijte biljnim uljem. Pecite 50 min.

3.Poslužite toplo.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Biftek sa šampinjonima
Porcije: 4
Priprema: 20 min
Kuhanje: 20 min

Sastojci:
• 1 kg bifteka
• 40 dag šampinjona
• 5 dag maslaca
• vegete po želji
• soli po želji

Priprema:
1.Biftek operite i očistite od suvišne masnoće i žilica te ga izrežite na odreske debljine oko pola centimetra. Šampinjone očistite, operite i narežite na ploške.

2.U ActiFry fritezi prvo rastopite maslac i potom stavite odreske koje posolite i posipate vegetom. Pecite 15 min i tada dodajte šampinjone, još malo posolite i pecite još 5 min.

3.Poslužite odmah s tim da šampinjone prelijte preostalim umakom od pečenja.

MOGOČE PA KOMU POMAGA
lep dan
Default avatar

mapa_ta

Najlepša hvala za recepte. Bom probala in poročam.

Lp
Default avatar

MARIA

Koliko olja daš, če cvreš kalamare? Ali ne steče jajce nič dol? Si ne predstavljam.
lp, Maja
Default avatar

tea1999

Hej kupila sem cvrtnik in je NAJBOLJŠI... Kalamare sem pa kupila že narejene in nisem dala nič olja in so najboljši =)
MARIA je napisal/a:
Default avatar

Mariyyya

danes sem ga dobila in je fenomenalen... v življenju nisem jedla tako dobrega krompirja in bučk. Pa veselje, da je brez olj, oziroma daš eno žličko...

Moderatorji

Vesna Feelgood , svetovalka za prehrano
Vesna Feelgood