Recepti.Over.Net

Prehrana in kulinarika

Odgovarjajo: Vesna Feelgood, svetovalka za prehrano

koliko časa se kuha fižol?

Default avatar

jožica

V vseh receptih piše "dokler ni skuhan", tako da mi to ne pomaga. Koliko časa se kuha v ekonomu in koliko v navadnem loncu? Kaj pa čičerika?
Default avatar

zala1

Jaz ga ponavadi čez noč namočim , drug dan pa skuham. Za čičeriko pa ne vem.
Default avatar

jožica

Ne vem, a me hecaš, ali kako. Saj to VSI napišejo, namočiš in skuhaš, ampak kako naj vem koliko časa?? Brez zamere, ampak očitno vam je vsem logično, meni pa ni :)
Default avatar

pasulj

V ekonomu ga jaz, potem, ko je bil čez noč namočen kuham tam pb. 45 min, enkrat sem pa čičeriko, prav tako namočeno kuhala kar precej časa, pa ko sem jo postregla še ni bila mehka, tako, da več nisem niti probavala. Pa tudi ne poznam nobenega pravega recepta za čičeriko, na kakšen način jo pa ti nameravaš pripraviti?
Default avatar

uluru

Ne vem zakaj ti je čas tako pomemben, večkrat poskusiš in ko je mehak je kuhan.Sicer pa okoli 1 uro, če je dan prej namočen.
Default avatar

cica mica

Prejšnji dan obvezno namočim. Vedno kuham v ekonomu cca 25 minut, da vre,
če pa ne kuham v ekonomu, pa cca 1 uro - oz. čez 1 uro poskusim, če je že.
Default avatar

Silvy

Obvezno namoči čez noč. Potem pa kuhaj približno eno uro, v ekonomu približno 30 minut. Za čičeriko velja isto.
Čas kuhanja je namreč odvisen tudi od sorte fižola.
Default avatar

Dve

Jaz namocenega kuham 2 uri. Drugace je trd. Je pa fizol iz stacune.lp
Default avatar

Anon

Bravo! Mislim da si popolnoma odgovorila na vprasanje!

Moderatorji

Vesna Feelgood , svetovalka za prehrano
Vesna Feelgood